sâmbătă, 24 aprilie 2010

Ce se gândi Piticania...

Dacă a văzut c-a dat-o-n bară cu avioanele şi cu tancurile, că astea, aşa măgăoi mari cum sunt, nici nu-i intră decât pe fragmente în câmpul vizual, aşa că nu le poate acorda o privire de ansamblu, să priceapă ceva din ele, măcar să ştie ăsta-i tanc, asta-i avion, înainte de-a da o ordonanţă de urgenţă pentru dotarea tanchiştilor cu paraşute (of, ce prostie am zis!), Piticania s-a hotărât să hotărască în şedinţă de guvern “un grup interministerial care va lucra platforma viitoare a taxei de poluare şi pentru a pregăti strategia României pentru ceea ce înseamnă motorul electric, automobilul electric, pentru că maşină electrică va fi maşina viitorului în zece - douăzeci de ani de aici înainte.”
Smart, nu?
Varianta cu ştecher.
Adică ce se scremea Vlădescu să inventeze noi taxe pe venituri, a venit ăsta, Creatura, şi zbang! – taxă pe ce n-avem încă.
Câţi posesori de vehicule care alimentează la pompă sunt în România?
Mulţi, nu?
Şi dacă nu-s destui, să plătească aceeaşi taxă şi ăia care locuiesc în cătune neelectrificate!

16 comentarii:

  1. Ba n-ai zis nicio prostie, doamna, ci din contra! (Na, c-am zis-o eu!)Ca fiecare tanchist trebuie sa aiba parashoutta lui, mi se pare lucrul cel mai firesc din lume. Pai ai fost vreodata intr-un tanc, sa vezi ce inghesuiala e acolo?
    Ce-ai zice insa ca fiecare ministru sa aiba in dotare cite 3-4 asemenea, platite, evident, din banul public. Adica, din contributia mea. Si-a mea, si-a ta. Si-a cui o vrea. Si-o mai putea. Si-o rezista. Si ... tot asa.
    Caci, vorba poietului: dulce ca mierea e banul patriei! Pai nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimata Renata,

    Nu trebuie sa bagati in seama declaratiile tehnice ale Bocului. Este complet pe afara! Dar ati subliniat cu rosu esenta declaratiei: o noua taxa! Taxa pe fâs!

    Am sa va explic de ce chestia cu automobilul electric este mai mult decat discutabila. In primul rand, motoarele Euro incep sa scoata pe teava de esapament vapori de apa, azot si ceva bioxid de carbon. Similar cu cat polueaza plamanii nostrii, daca am fi un grup care sa dezvolte o putere egala cu a motorului depoluat. Sigur ca exista niste scapari de noxe in momentele numite si tranzitorii, respectiv acceleratiile bruste. Problema este rezolvata la automobilele hibride, la care motorul cu combustie interna functioneaza in regim liniar.

    Inainte de a trece la motorul electric, ca unica sursa de putere, trebuie rezolvata problema centralelor electrice. Acestea trebuie sa devina 100% eco! Apoi, trebuie inventate niste baterii care sa nu produca noxe. Altfel, adoptarea motorului electric, nu face decat sa "impinga" poluarea din oras in zona termocentralelor si atomocentralelor, de unde curentii de aer Dumnezeu stie unde o duce.

    Scuze daca v-am plictisit, dar este un domeniu care ma pasioneaza de peste un sfert de secol ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Augustin,
    cred că unora deja le plătim! :)
    Asta cu taxa în avans cu 20 de ani o rezolvarăm.
    Începând de azi se pune în practică altă invenţiune: bonul fiscal la morcovi, ţelină, spanac...
    O să dau o fugă până în piaţă, să cer bon fiscal pe o legătură de ceapă verde. Deseară îţi comunic rezultatele!

    RăspundețiȘtergere
  4. ALM, nici vorbă să mă fi plictisit! Dimpotrivă...
    Dar nu cred că motorul electric întârzie să apară la scară mare din pricina noxelor centralelor electrice, bateriilor...
    Cred că petroliştii au un cuvânt greu s spus. Greu şi scurt: NU!

    RăspundețiȘtergere
  5. Renata,
    Nepotelul meu imi spune ca il dor dintii.Il cred ca nu prea mesteca alimentele.Farmacista fiind ai pute sa imi dai un sfat?Te rog.

    RăspundețiȘtergere
  6. Belfe,
    Nu mă pricep, zău...
    Cred că persoana potrivită e anca mică, fiindcă e stomatolog.
    S-o întrebăm pe ea!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Belfegor
    Ar fi bine sa-l vada specialistul. Cati ani are nepotelul tau?

    anca mica

    RăspundețiȘtergere
  8. Mulţumesc mult, anca mică, pentru amabilitate şi promptitudine. Să sperăm că Belfe va urma sfatul şi-l va duce pe cel mic la stomatolog.

    RăspundețiȘtergere
  9. Salutare,

    Poate va intrebati ce vreau sa spun prin titlul acestui post. Ei bine...trag urmatoarele concluzii cu privire la cele intamplate in ultimul timp:
    1. se doreste exterminarea cetatenilor care platesc taxe si impozite prin infectarea cu diverse bacterii in cadrul spitalelor, spitale care, la baza, ar trebui sa salveze vieti. Altfel nu imi pot explica cum in aprilie al anului de gratie 2010, spitalele din Romania se pot confrunta cu asa ceva. Intr-o tara civilizata acum am fi asistat la demisia ministrului sanatatii- se numeste demisie de onoare, insa politicienii nostri nu stiu ce-i aia.
    2. se doreste exterminarea pensionarilor prin masura pe care o va lua vladescu, si anume, impozitarea pensiilor mai mari de 1000 ron. Domnule ministru, ce ar fi sa traiesti mata cu 1000 ron 1 luna si sa ne spui apoi cum e...
    3. se doreste exterminarea agricultorilor prin masura aceluiasi vladescu de a- i dota pe tarani cu case de marcat si PFA. De-abia astept sa vad taranul de 70 de ani acuzat de anaf de evaziune fiscala... Ar fi in stare astia... Oare aceasta masura nu este luata cumva pentru a legaliza mafia din piete?????? Retoric, desigur...

    In concluzie, ne cerem scuze stimati politicieni, pentru faptul ca suntem 22 milioane de nesimtiti care va incurca in aceasta tara in care voi aveti doar drepturi, iar noi doar obligatii( parca ar fi un contract cu Banca...)

    NU va cer sa-mi redati demnitatea de a fi ROMAN pentru ca sunteti incapabili, NU va cer sa va dati demisia in 5 min, asa cum a promis Capitanul pentru ca nu aveti ONOARE, NU va cer sa-mi oferiti drepturile pe care le am prin Constitutie si pentru care platesc cele mai mari taxe din UE, pentru ca voi nu respectati decat tabla impartirii deci nu stiti ce-i aia Constitutie, NU va cer sa va respectati promisiunile din campanie pentru ca le-ati uitat deja, insa "VA CER sa nu ne luati dreptul la viata".

    RăspundețiȘtergere
  10. Acestui "1român din România"...
    Te-am mai citit, pe blogul tău.
    Mi-e teamă ă ţi-ai făcut blog prea târziu, pe tema asta.
    Nu există demnitatea de a fi român! Există doar capacitatea de-a supravieţui cu ruşinea asta.
    Putem?
    Cred că da, fiindcă n-avem de ales.

    RăspundețiȘtergere
  11. buna renata,

    este posibil sa fie prea tarziu, insa am avut surprinderea sa vad in acest week-end blogul meu promovat pe panouri intr-unul din mall-urile bucurestene, fara ca eu sa fi cerut acest lucru. Acest lucru ma face sa cred ca nu sunt singurul care s-a saturat de aceasta gasca de "politicieni corupti"( pardon, pleonasm desigur)si ca inca mai exista speranta sa putem face ceva, sa fim demni macar o data in viata. Poate sunt idealist, poate nu...

    RăspundețiȘtergere
  12. Te-a băgat la mall? Nasol! :)))
    Glumeam.
    Felicitări!
    Revino cu amănunte. Sau scrie la tine pe blog ce ţi s-a întâmplat.

    RăspundețiȘtergere
  13. Intervin pe dinafara subiectului, insa nu am gasit o adresa de contact. Sunt Mihaela Butnaru, de la bookblog.ro, poti afla mai multe despre mine de acolo sau de pe blogul personal. Momentan lucrez la un studiu despre comunicarea pe bloguri si am nevoie sa imi raspunzi la 16 intrebari despre blogging. Daca te intereseaza sa participi la acest studiu, trimite-mi un e-mail la adresa mihaela.butnaru@gmail.com si iti voi da toate detaliile. Participind poti cistiga, prin tragere la sorti, un premiu surpriza.

    RăspundețiȘtergere
  14. anca mica@ren
    Uite ce a mai gandit! Oare cand se odihneste, sa mai respiram si noi un pic?

    'Guvernul Boc vă prezintă Ghidul de relaxare a găinilor şi porcilor. 13 măsuri pentru liniştea dobitoacelor'

    RăspundețiȘtergere
  15. Hiacint,
    ţi-am răspuns la adresă.

    RăspundețiȘtergere
  16. anca mică,
    am o singură nemulţumire: de ce '13 măsuri pentru liniştea dobitoacelor' şi nu '13 măsuri pentru liniştirea Dobitocilor'?
    Citit şi Andu, pe aceeaşi temă.
    Uneori mă gândesc cu toată seriozitatea că fiinţa aceasta, Boc, suferă de o maladie mintală. Serios!

    RăspundețiȘtergere