joi, 15 aprilie 2010

Cinzeştrei - patruş’şapte

Ce vă sugerează numerele astea?
Două numere prime?
Ţî!
E timpul de care ai nevoie, în minute şi secunde, să prosteşti poporul cu pedelizorul.
53 de minute şi 47 de secunde.
Atât a durat videochatul „doamnei Teo” pentru ziarul „Gândul”.

În sfârşit, a înţeles şi PDL-ul că nu poţi prosti la infinit 5 milioane de inşi cu mopul doamnei Udrea. Oricât de bine ai da cu coasa, cu gâştele, cu biciul, cu securea, cu teul, vine o zi când trebuie să dai cu Teo.

Cu Boc la manivelă, prosteşti sfertodocţi şi semidocţi. Te mai ajuţi cu Cristoiu, mai dă Turcescu cu E-uri antiduhoare, mai faci hemostază la suspiciuni cu pamponul lui Patapievici pe post de garou, îl pui pe Cărtărescu să sune la 112 când se-nfundă chiuveta... Până la un punct, rezolvi.

Dar ce te faci cu ăştia, histrionicii, boemii, care nu-s proşti prin naştere, ci prin vocaţie?
Ăştia, care detestă ceafa de porc şi mănâncă morcovi gratinaţi în ulei de măsline.
Ăştia care ştiu cât de grea e muzica simfonică şi cât omega trei conţine somonul.
Pe ăştia cum îi faci miei, să scrii cu ei pe dealuri?

Uite-aşa!
Cu Teo.
Care s-a constituiut în PDL ca parte civilă.
Care are trei proiecte pentru România: orfani înfiabili în maximum şase luni, after school pentru copiii până la 14 ani - dacă sunt săraci sau dacă au un părinte plecat la muncă în străinătate şi legalizarea prostituţiei pentru fericirea maximă a familiei şi eradicarea HPVului. Cercel susţine că merge cu vaccin.
Care zice că EBA e frumoasă, dar a avut ghinion cu „succesuri”. Altfel e fată bună, suportă povara unui nume celebru, ca progeniturile artiştilor de la haliud, ar trebui să n-o mai bodogănim, că dăm în viitorul politic al României.
Care credea la început că Roşia Montana e ceva rău, dar a înţeles că e de bine. Când? Când a devenit musai.
Care şi ea...

Dacă vreţi să ştiţi cum arată jocul manipulării la nivel „master”, vizionaţi aici.
Ştiu că e pierdere de vreme, 53 de minute şi 47 de secunde din „show must go on”. Dar, uneori, e bine să ştii ce ţi se pregăteşte.

49 de comentarii:

  1. Vorbele despre dna Udrea sunt de-a dreptul rautacioase.

    RăspundețiȘtergere
  2. daca n-ar avea gena de prostituata teo
    putea sa stea in banca ei. daca viata ei era prea grea sa si-o construiasca singura,decent,
    n-are decat sa se paruiasca public cu sinistra
    aia cu lozurile in plic.

    liv

    RăspundețiȘtergere
  3. Octavia,
    surprinzător, dar e prima oară când o pomenesc, doar ca pe un anume fel de reper, cu obiectivitate, fără pic de ranchiună.
    Poţi fi mai explicită?:))

    RăspundețiȘtergere
  4. liv, "doamna teo" foloseşte în începutul interviului expresia "nu puţin", referindu-se la cât de bine era plătită prin televiziuni.
    Dacă nu nevoia de bani a adus-o în zona cea mai compromisă a politicului, şi anume cea portocalie, atunci ce o fi împins-o în faţă?
    Dacă, să admitem, are nişte proiecte de pus în aplicare, putea alege oricare partid. D e ce pe cel portocaliu? Fiindcă e la putere?
    O să vedem pe parcurs.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ar fi foarte grav, dacă despre Doamna Udrea ai vorbi fără respect, mai ales că Dânsa est o Doamnă multiplă.

    Cât despre lupta politică, eu cred că avem doar două partide mari şi late: Ei şi Noi.

    Noi, veşnic în opoziţie, veşnic pierzând la un fel de ruletă rusească.

    Ei, veşnic câştigători, schimbând între ei roluri şi replici.

    Bavardel

    RăspundețiȘtergere
  6. Adevărat grăit-ai, domnule Bavardel!
    Opoziţia suntem noi.
    Ei sunt siropul şi noi tusea. Întotdeauna se zice "sirop pentru tuse", dar, de fapt, e "sirop contra tusei".

    RăspundețiȘtergere
  7. Saraca Eba! Numai nume celebre poarta in cârca: Basescu, Hrebenciuc, ... Sida!

    Pacat de Teo! De fapt, pacat de parerea pe care am avut-o despre ea. Parea inteligenta! Acum, ca a pus mana pe clanta, o sa duhneasca ceva timp ...

    ALM

    RăspundețiȘtergere
  8. ALM,
    Teo nu părea inteligentă. ESTE inteligentă. ESTE, în continuare. Doar că şi-a reorientat inteligenţa, a canalizat-o spre alte idealuri.
    Dacă pierde alegerile astea sectoriale, rămâne membru PDL. O să i se creeze alt traseu.
    Tocmai fiindcă e inteligentă, e mai periculoasă decât 10 Udre şi 100 de EBE.
    Dacă ai avut răbdarea să urmăreşti videochatul de pe Gândul, imposibil să nu fi remarcat că are şcoala superioară de manipulare, dezinformare, intoxicare şi ce mai vrei tu să pui la specialităţi de partid.
    Are un moment "sublim", de "mare rafinament", în care dă dovadă de jigodism de excepţie.
    La întrebarea ziaristei, "unii vă acuză că aţi manelizat...etc" face o fentă de maestu: zice, cu un fel de resemnare şi ironie relaxată, că poartă această tinichea de coadă, precum Mircea Badea spagatul pe două scaune.
    Gata! Ne-a făcut!
    Nici jurnalista nu mai insistă: a făcut-o şi pe ea.
    De fapt, Teo ne abate atenţia de la ea, la altcineva, comparând mere cu cuie, nici măcar cu pere.
    Activitatea ei de manelizare a avut impact asupra publicului. Şpagatul lui Badea nu înseamnă nimic. O copilărie.
    În acelaşi timp, n-are nicio ezitare să arunce în derizoriu un brand (că Badea e şi el un brand media) cu care tocmai declama că e prietenă d'o viaţă.
    Morala: Teo e genul de Iudă care te vinde pe gratis, dacă-i eşti prieten, că arginiţi a strâns destui, de la manelişti.

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Renata,
    Adjectivul inteligent are cateva zeci de omonime, unele care pot caracteriza si un spargator de bancomate priceput, un hacker, un escroc greu de acuzat. Oricare din actuala "elita" politica a Romaniei poate fi gratulat cu adjectivul inteligent, fiindca a fraierit si fraiereste cateva milioane de romanasi.

    Numai ca eu asociez adjectivul altor categorii de oameni, unde omonimele ar fi: chibzuit, cuminte, destept, intelept (DEX). A te alatura celor care distrug metodic fibra poporului roman, dupa parerea mea, nu este nici chibzuit, nici cuminte, nici destept si nici intelept ...

    ALM
    P.S. Asteptam o replica la mesaj. Macar "subiectul sau obiectul nu mai este de actualitate".

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu mi-am reconsiderat de multişor părerile vis-a-vis de deşteptăciunea doamnei Teo. Am zis ,,deşteptăciune'', Renata, nu inteligenţă, tocmai pe considerentul că un om deştept - şi, desigur, bine intenţionat - n-ar fi ales în ruptul capului calea portocalie pentru a-şi împlini un vis politic (sau, mă rog, un proiect, cum demagogic zice adepta maimuţărelilor). Căci ,,doamna Teo'' ar fi putut presupune că toată această - azi - grandioasă construcţie a PD, poate deveni, nu peste mult timp, o şandrama pe care mai nimeni nu va ma da doi bani. Spun asta pentru că, vorba prietenului ei, Mircea Badea, deşi există prezumţia că îi poţi prosti pe proşti la infinit, e, totuşi, o măsură în toate. Când populismul şi demagogia nu vor mai ţine de foame, nici şarmul blond al răsfăţatei Elena Udrea, nici boticul alintat al EBA-ei, nici pisicărelile Teodorei Trandafir şi nici măcar intervenţiile mâzgoase ale vârfurilor partidului nu vor mai avea preţ în ochii prostimii. Căci, să te ferească Dumnezeu de nervii iscaţi într-o gloată nebună şi proastă!

    RăspundețiȘtergere
  11. @ALM,
    Inteligenta nu are nimic in comun cu fraiereala milioanelor de romani ori le alor natii.
    Inteligenta Googlistilor ori a BillGateului care sunt spirite antreprenoriale rarisime nu poate fi pusa la zid doar pentru ca dumneata si eu ne folosim zilonic de ele si bagam argintii in buzunarele susnumitilor.
    LA polul opus satu Gigi Fecale ori Marean analfabetul care sunt si ei tot antrprenori insa ne ustura retina si timpanul de la inteligenta lor care, la urmei urmelor e instinct de conservare mai primitiv decat al savantilor dar mai prezent decatr al dumitale ori al meu.
    Imi pare oricum ca cei lipsiti de simt practiuc ori instinct de conservare ajung(em) sa se(ne) lamenteze(lamentam) pe uriunde dam de cei din categoria becalului. De ce?
    Pentru vazandu-l cat e de berbec ne infuriem ca el are palat iar noi care am citit mai mult si mai repede decat el, stam la bloc, la etaju sapte.
    Despre controvewrsata madam teo n-am nic de zis ca n-o stiu si nici n-am urmarit-o.
    Am fost ocupat cu slefuirea catorva arginti cocliti ca sa-mi cumpar painea de azi si sa-mi platesc gazele pentru la iarna....
    Voie buna si patima decenta,
    io

    RăspundețiȘtergere
  12. ALM,
    Eu cred că inteligenţa începe cu un cub pe care îl înfigi într-un chenar decupat, în formă de pătrat, cu latura egală cu latura cubului. Pe urmă vin tot felul de categorii de inteligenţe. Una care ne mână pe noi în luptă e cea asociativă. Teo are. Adică a înţeles că, dacă vrei să-ţi curgă banul în continuare, te intromisionezi acolo unde curge banul, sigur.
    Din păcate, doamna Ruse, moderatoarea chat-ului, n-a întrebat-o ce o împiedica să se oferteze cu cele trei programe de "binili învinge răul" pentru copii, la alt partid.
    Aici e bilă neagră pentru jurnalista de la Gândul.
    Orice bilă neagră la adversar, e o bilă albă la tine.

    Eu, în paranoia ce mă caracterizează, continui să cred că inteligenţa de bordură a doamnei Teo e mai periculoasă decât inteligenţa de borsetă a domnului Pleşu, fiindcă ea poate determina - prin mecanisme uimitoare dar eficiente - ca domnul Patapievici şi domnul Salam să-şi ofere o strângere de mână camaraderească şi onestă, în aplauzele mulţimii care se face martor ocular.

    RăspundețiȘtergere
  13. Florin,
    am citit cu mare atenţie ce-mi spui...
    Faci o singură eroare: te postezi într-o lume normală, cu bun simţ.
    Deocamdată ne aflăm în lumea portocalie.
    Viitorul e pe cale să părăsească nu doar gramatica limbii române, dar şi istoria acestui popor.
    Deocamdată ne aflăm în faza în care o nouă strigare FMI - "mai dă-le un rând!" - e prilej de serbare câmpenească.
    Şi nici o voce vocală nu strigă, a completare - "mai dă-le un rând de cătuşe!"

    RăspundețiȘtergere
  14. Hai-Hui,
    ăsta e bun de titlu: "Voie bună şi patimă decentă"...
    Cât de bine punctezi!

    RăspundețiȘtergere
  15. Bine te-am gasit, ren!
    Oare e un banal hazard ca Chopin e polonez (mars funebru)...iar EugenIonesco e roman (teatrul absurd)?
    Si mai am o intrebare macinatoare. Ce-a vrut sa zica Luminita acum un timp in academiatacuta, despre frumusetea spectacolului vulcanilor noroiosi?!
    Altfel, ce mai faci?

    anca mica,
    din academiatacuta sedusa& abandonata&falimentata

    RăspundețiȘtergere
  16. ancule mic,
    nu e hazard, e ironie. Sau teoria conspiraţiei, la cel mai înalt nivel :))
    Nu ştiu ce-a vrut sp zică Luminiţa, dar e posibil să înţelegem în zilele care vor urma.

    În academia tăcută poţi intra cu Mozilla firefox.
    Da' dacă-ţi face plăcere, poţi să stai mai mult prin gară. Ne putem întâlni oricând pe peronul ultimului text. Ţinuta ontopic nu e obligatorie. :)

    RăspundețiȘtergere
  17. daaa!
    suna a pijamaparty, imi place :-)

    anca mica

    RăspundețiȘtergere
  18. http://www.youtube.com/watch?v=WgXlgicfgzE&feature=related

    Iti trimit un Kissin, ca mi-esti tare draghe :-)
    Stiu, si eu tie

    anca mica

    RăspundețiȘtergere
  19. http://www.youtube.com/watch?v=-sU4mgkGtrs&feature=related

    Voila, Frumoasa Adormita!

    RăspundețiȘtergere
  20. @ Renata
    Multumesc ca mi-ati acordat acordat atatea cuvinte simplelor mele pareri. Vedeti dvs, cand m-am rupt de viata de bugetar, am avut un bun "invatator", cel cu care am plecat in lumea "afacerilor". Primul lucru care m-a invatat a fost acela sa nu-mi pese prea mult de modul cum a facut "ixulescu" avere, ci sa-mi impun ca "target" sa fac si eu averea lui, daca se poate pe cai legale. Dupa un timp, am descoperit un proverb atribuit evreilor, respectiv ca "nimeni nu s-a imbogatit prin munca". Fiindca, daca as fi respectat Legea in proportie de 100% si n-as fi folosit anumite portite ale ei ca sa-mi salvez rezultatele muncii, as fi fost mereu dator la stat. Asa am ajuns la un anumit nivel de bunastare, incapabil sa achizitionez un palat, dar suficient sa am cam toate "nimicurile" pe care le poate dori un om.

    Astazi pot spune ca m-am retras din afaceri, adevarul fiind ca am fost impins in afara lor. Fiindca, exact ca Bill Gates, ofeream servicii si criza, impreuna cu o guvernare haotica si dusmanoasa, au facut ca sa-mi "moara" beneficiarii unul dupa altul, eu fiind obligat sa sting lumina si sa inchid usa.

    Nu stiu de ce am avut "inspiratia" sa scriu acest prolog. Poate fiindca am vrut sa spun ca n-am simtit nevoia sa ma inregimentez politic ca sa continui activitatea? Poate fiindca n-am vazut cu ce m-ar putea ajuta un partid ca sa scot banuti din munca cinstita? Poate fiindca prefer sa stau la etajul 7 si sa nu-mi sara inima din piept cand bate cineva la usa? Poate fiindca m-am gandit ca nu vad cu ce ar ajuta-o pe Teo functia de deputat ca sa-si realizeze programele tipice pentru oengeuri? Poate fiindca simt ca nu am "inteligenta" necesara ca acced la o viata politica in care nu cred? Habar n-am! Cred ca sunt prea puturos ...

    ALM

    RăspundețiȘtergere
  21. anca mica,
    dupa cateva vanzari anterioare (numa' antialgice, dovada ca noru' ni s-a lasat pe cap), am un moment liber si-ti dau o bijuterica muzicala cantata de acelasi Uimitor Copil.

    http://www.youtube.com/watch?v=VVd-oxTOWKY&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  22. Domnule Anonim,
    semnati, va rog, cumva! Merge si XXX, daca n-aveti inspiratie la nume.
    Placut Frumoasa, fie ea si Adormita. Desi cred ca era pentru anca mica, mi-am permis s-o ascult.

    RăspundețiȘtergere
  23. ALM,
    Tocmai am stabilit, pe un forum de discutii literare, ca lenea e apanajul celor care scriu. (sigur, e nevoie si de o bruma de talent)
    Daca dv. ziceti ca lenea te ajuta sa ramai onest, ii putem schimba incadrarea de la viciu la calitate.

    RăspundețiȘtergere
  24. hi hi hi,
    Asta inseamna ca-s cea mai onesta si plina de calitati (!) persoana posibil, in viata...sunt o maaaare lenesa.

    anca mica, the best

    RăspundețiȘtergere
  25. http://www.youtube.com/watch?v=zQn4Qfy_Bek&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  26. Domnu Anonim,
    Acilea nu sunt de acord cu interpretarea.
    V-o propun pe asta:
    http://www.youtube.com/watch?v=dqu58ohRQfA&feature=related
    Ce ziceti?

    RăspundețiȘtergere
  27. anco mico,
    oi tu the beauty & the BEST, dar cu lenea stai la rand, ca suntem mai multi!

    RăspundețiȘtergere
  28. hahaha, sa pare ca capriciosu(!) lu dom' anonimu e o oleaca balbait. asa pare cand prezinta. ori, poate e tracu de vina:)) mi-aduce aminte de bancu cu sotzu' balbait care ....innumara(!) de mai multe ori. eh, si el e ca iepurasu, dar de facut o face cu talent:)))
    iar Ecossaisen-ul unge la suflet!

    se pare ca aceeasi piesa dar fara "alegretto" e mai gustata de anumite categroii de ascultatori;)
    sau:
    cine stie, cunoaste nu-i asa, doamna Renata?

    ancuta mica (si lenesa),
    da un download de mozilla firefox si scapi de necazu cu orbu gainilor ori problema e alta si io nu stiu?
    asta de jos ajuta?


    http://www.mozilla.com/en-US/products/download.html

    RăspundețiȘtergere
  29. off topic:

    carti pa damoka!

    http://carti.x6.ro/cartea/a/

    Asta e pentru autori cu initziala numelui "a" !
    Pentru altzi autori, inlocuitzi "a" cu initziala autorului preferat !
    "Click" pe cartea dorita, apoi, in fereastra nou-deschisa, "save target as..." !

    RăspundețiȘtergere
  30. Hai-Hui,
    după umila mea părere, Beethoven era doar surd, nu nebun. Nu era un vitezist.
    Şi pe urmă sunetul lui e altfel. Să-i zicem viril. Asta nu presupune spart. Trebuie să fie profund şi solemn şi cald în acelaşi timp. Cum e printre culori negrul absolut.
    Beethoven sună, cred, cel mai aproape de original, aşa:
    http://www.youtube.com/watch?v=hjWBweNBHIM&feature=related

    Era să semnez "ren", ca în academie... :)

    RăspundețiȘtergere
  31. Hai-Hui cel greoi:)17 aprilie 2010 la 20:26

    re,
    lincurile de mai sus trimiteau la aceeasi piesa interpretata de 2 diferiti muzicieni.

    asta:
    http://www.youtube.com/watch?v=zQn4Qfy_Bek&feature=related
    e mai iute, interpretul pare balbait camnd prezinta bucata. deh, tanar, timid poate...naiba stie. de aceea am facut specu;latia cu balbaial, numaratoarea si iepurasul grabit...

    interprtarea lui Cziffra de la 12:26 pare mai in stilul "nostru" iar omul are o gradina polina de ghiocei la tample si....nu se misca asa de iute, e mai domol:)))

    acu pricipesti? stiu, sunt greoi si cam ametit dar altu' mama nu mai face....

    RăspundețiȘtergere
  32. Mi s-a pierdut răspunsul către tine, Hai-Hui...
    Şi nu am răbdare să-l refac. Şi mamă, ce frumos scrisesem!!! :)
    Ideea era că am înţeles ce ziceai. Şi eram de acord.
    Iar eu spuneam că nu doar tempoul, dar şi sunetul e impropriu, după gustul meu,pentru Beethoven în Rondo...

    RăspundețiȘtergere
  33. @renata

    Trebuie să te contrazic şi eu puţin. Nu foarte tare.

    Dacă despre 47 nu am cum să te contrazic că este un număr pe deplin prim, adică prim prim, despre 53 am oarecare îndoieli.

    Adică, el este prim numai dacă-l priveşti dintr-un anumit unghi.

    53 nu este chiar prim prim.

    Acum să vedeme cine este de altă părere.

    RăspundețiȘtergere
  34. ElZap, ştii că eu am divorţat de matematica in clasa a zecea... Dar cred că numerele prime sunt cele care nu se împart decât cu 1 şi cu ele însele.
    Nu zic că e exclus să mă înşel! Nu mai poţi fi sigu de nimic în ziua de azi!
    Hai, arată-mi că nu e prim şi modific inceputul textului. :)

    RăspundețiȘtergere
  35. @renata

    Să mai lăsăm să se mai pronunţe şi alte persoane.

    Acum depinde cum vedem împărţirea. Oricum, prin clasa zecea nu se făceau împărţiri mai speciale.

    RăspundețiȘtergere
  36. Mulţumesc că m-ai absolvit oarecum de vina de-a nu şti împărţiri speciale. Sunt curioasă să vedem ce zic cei care au trecut de a zecea, la mate.

    RăspundețiȘtergere
  37. @renata
    Să vedem. Oricum am deschis un subiect despre prime şi pe blogul meu. Asta aşa, ca să mai schimb subiectul pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  38. Pe vremea cand am termitat si eu cu matematicile, fie simple sau speciale, definitia numerelor prime era cea enuntata de Renata. Enuntul formulat de ElZap, respectiv ca 2=x*y, folosind conditia obligatorie ca x si y sa fie numere intregi, nu ne poate trimite decat la definitia numerelor prime.

    Dar nu este imposibil sa existe si o alta formula, de exemplu cea folosita de guvernul Boc [metoda SS (Seitan-Sarbu)], prin care, impartind fondul de pensii cu un coeficient portocaliu, se obtine o economie substantiala la buget, concomitent cu pastrarea valorilor pensiilor nealterate sau crescute!

    ALM

    RăspundețiȘtergere
  39. @ALM

    Ai şi tu dreptate, numai că dacă îmlocuim numerele întregi, cu nişte numere întregi mai speciale, s-ar putea să avem surpriza să constatăm că un număr precum 5 sau 13 să nu mai rămână tocmai prime.

    Desigur, am în vedere nişte numere prime mai aparte. Ele chiar poartă un nume în matematică.

    Există o similitudine cu fizica, unde fărâmiţarea unui corp se credea că nu poate merge decât până la nivelul atomilor. Totuşi, acum vedem că poate ajunge mai departe, chiar dacă păstrăm natura discretă a acestei fărâmiţări.

    RăspundețiȘtergere
  40. @ ElZap
    Posibil! Eu am fost "iertat" la scoala de astfel de picanterii matematice si nici nu tânjesc dupa ele. Oricum, dupa zeci de ani de lucru cu computere si cu programe de calcul (ex. SPICE), mi-am iesit complet din "mâna" si mi-ar fi jena sa ma iau la intrecere si cu un copil de clasa a opta.

    De aia o cotesc mereu spre politica fiindca, dupa cum bine stim, tot românul se pricepe la fotbal, poezie si politica. Eu, nefiind 100% român, la primele doua sunt "afon" ...

    ALM

    RăspundețiȘtergere
  41. @ALM

    Dacă nu mă înşel SPICE se ocupă de circuitele electronice. Faină treabă face programul ăsta, dar nu e tocmai pe domeniul matematicii.

    Aici mai tare pare să fie Mathematica.
    Dacă vrei, chiar poţi să încerci ce poate face. Cel mai simplu, pentru că există versiuni mai complexe însă cu bani(!?), este să te joci cu primitivele unor funcţii. Se poat folosi online modulul integrator.

    RăspundețiȘtergere
  42. Prietene ElZap,

    Din pacate sunt la varsta la care, daca o femeiusca ma intreaba daca vreau sa ma culc cu ea, eu raspund ca nu mi-e somn!

    Da, SPICE se ocupa de circuite electronice, dar foloseste cam toata gama de calcule care se invata in facultatea de El. si TC. Mai are o facilitate, respectiv aceea ca poti crea o schema din blocuri matematice astfel ca, aplicand un stimul la intrare, poti obtine rezultatele unei probleme.

    Eu am cam incetat cu activitatea de proiectare si m-am reapucat de chitara, dupa o pauza de 40 de ani. Ca sa nu innebunesc ...

    Chiar daca muzica are legatura cu matematica, notele si taburile imi sunt suficiente. Mi-ar trebui un program care sa-mi redea supletea degetelor ...

    ALM

    RăspundețiȘtergere
  43. io, cand eram mica...
    ii spuneam 'matecatica'! Asa a ramas pentru mine, o matecatica. Si punct.

    anca mica

    RăspundețiȘtergere
  44. După surpriza că numărul 53 ar putea fi oarecum prim, nu mă mai miră nimic. Nici măcar asta, că anca mică a fost cândva şi mai mică.

    RăspundețiȘtergere
  45. @anca mica

    După punct urmează zecimalele. Ele ar putea fi mai importante decât cifrele puse înaintea punctului. Cel puţin într-un singur caz sunt.

    RăspundețiȘtergere
  46. @ALM

    Şi nici măcar nu este puţină. Dacă mă gândesc numai la câtă matematică îmi intră în urechi când aud un mp3, de pildă.

    Dar asta-i un mizilic.

    RăspundețiȘtergere
  47. @reanata

    Dacă numărul 53 ar putea fi oarecum prim (şi oarecum neprim), de ce nu ar fi şi anca oarecum mică?

    RăspundețiȘtergere
  48. daaa,
    cand dupa 0 urmeaza .-ul, ceea ce vine dupa... chiar conteaza!
    Despre asta este vorba, nu-i asa, ElZap !?
    Singura data cand conteaza e atunci cand totul incepe de la 0

    anca mica
    ps. Spune-mi ca am inteles :-)

    RăspundețiȘtergere
  49. @anca mica

    Mai e nevoie s-o spun eu?
    Sigur că da.
    Câte mari lucruri nu răstoarnă un banal 0!

    RăspundețiȘtergere