sâmbătă, 24 iulie 2010

Citiţi, vă rog, până la sfârşit!

Dacă tot mi-am intitulat blogul “gară pentru noi”, dacă tot n-am cine ştie ce trafic, măcar să-mi fac datoria de şef de gară.

Am primit pe mail scrisoarea asta:

"Vreau sa incep prin a-mi cere scuze ca te implic in asa ceva, dar esti singura persoana cu suficienta vizibilitate pe care o "cunosc" si de la care am o mica speranta. Cunosc incidentul cu Julia, dar te asigur ca nu se pot compara cazurile.

Este vorba de un coleg de servici, Florin Gavrila (i se spune Cevi), care are necazuri cu sanatatea. Intr-o vizita in Timisoara, a inceput sa delireze si a lesinat. A avut noroc ca ambulanta a ajuns foarte repede si a beneficiat de tratament de specialitate. Diagnosticul pus este de malformatie arterio-venoasa la nivelul cerebelului si necesita o interventie chirurgicala in strainatate(deja a fost operat in Timisoara). Rugamintea mea catre tine este sa mediatizezi (daca esti de acord) cazul, in speranta ca poate exista persoane potente financiar printe cei care iti viziteaza blogul.
Cevi are sub 30 de ani si o fetita mica (sub 2 ani). Noi, colegii, incercam sa il ajutam prin mediatizarea cazului dar timpul nu e aliatul nostru. Mai jos este emailul prin care am fost anuntati de nefericita intamplare. Multumesc mult!


Dragi colegi,
Colegul nostru Florin Gavrila se afla internat in stare grava la Spitalul Judetean in Timisoara, cu diagnosticul de Malformatie arterio-venoasa la nivelul cerebelului, cu dimensiuni de 3.03/3.05/2.37 cm.
Initial in coma de gradul 2, acum stabil si partial constient, are nevoie de sprijin financiar pentru o interventie chirurgicala in Treviso, Italia, care ii poate salva viata.
Suma aproximativa de care are nevoie este de 40 000 EUR.

Daca doriti sa-l ajutati si voi, contul in RON in care puteti dona este:
IBAN: RO28BUCU664213412511RO01
Alpha Bank Craiova

Deschis pe numele sotiei: Gavrila Iulia Maria


Din pacate trebuie sa ne grabim, fiecare ora conteaza pentru Florin.

Multumesc frumos!"


N-am verificat la spitalul din Timişoara dacă ceea ce se scrie mai sus e adevărat şi nici n-o să verific.
Nu-l cunosc pe cel care mi-a făcut rugămintea. Ştiu că, uneori, îmi pune câte-un comentariu la textele mele şi semnează “Doar F”. Îmi place să cred că cineva care pune “doar” în faţa iniţialei sale şi e mulţumit cu nick-ul ăsta, nu se ţine de glume pe net.

Dar dacă Cevi, de nici 30 de ani, s-a pomenit cu un tichet “doar DUS”, în buzunar, şi dacă noi putem contribui cu orice sumă, minusculă, să-i cumpărăm bilet "ÎNTORS", atunci gara nu-i degeaba şi i-am ales un nume potrivit.

Vă mulţumesc, la rândul meu, celor care îl veţi ajuta pe Cevi să se întoarcă acasă!

17 comentarii:

  1. O sa preiau si eu maine articolul asta.
    Poate nu avem aceasi vizitaori.
    O sa pun si diverse linkuri pe blogurile mai importante.
    Doamne Ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc, Theo!
    Nu ştiu cum, dar eram sigură că vei face asta...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. l-am copiat si eu pe JN.
    mi-am pus paie-n cap de la "amicii" handicapati care bantuie netul:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. La munca, cersetorilor, la munca!

    RăspundețiȘtergere
  5. Haihui,
    mă faci să mă uit, să văd ce-ai păţit pe JN. :))
    Sper să crească puţin expunerea, în felul ăsta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Renata cred ca este mai bine daca preiau articolul maine dimineata la prima ora. Sambata si duminica nu prea am vizitatori.
    Vara oamenii pleaca la sfarsit de saptamana la mare sau la munte si nu au timp sa intre pe net.
    Traficul meu la sfarsit de saptamana este redus la jumate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Theo, faci cum crezi tu că e mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnule Anonim, ai mama? Dar tata? De Dumnezeu ai auzit? Inteleg ca ai ceva rafuieli personale, dar faptul ca e vorba de o viata de om nu conteaza pentru tine? Inima ta nu simte nimic cand o fetita de 6 luni poate sa ramana fara tata? Macar de-ai fi multumit ca esti sanatos si poti sa-ti versi laturile pe net.

    Iti doresc sa te tina Dumnezeu sanatos si in putere ca sa nu ai nevoie pana la sfarsitul zilelor nici macar de un pahar cu apa de la cei din jurul tau. Amin!

    RăspundețiȘtergere
  9. http://www.adevarul.ro/locale/craiova/Craiova-_Campanie-_Cevi_lupta_pentru_viata_intr-un_spital_din_Timisoara_0_305369516.html

    RăspundețiȘtergere
  10. http://www.sarpente.ro/2010/07/cel-mai-trist-lucru-pe-care-l-am-scris-vreodata.html

    RăspundețiȘtergere
  11. Gata!
    Am preluat articolul.
    Sa speram ca se vor gasi oameni cu suflet care sa ajute.

    RăspundețiȘtergere
  12. Doar F,
    Sper că am iniţiat corect demersul ăsta.
    Am început să strâng bani de la cunoscuţii din viaţa reală. La sfârşitul săptămânii o s-o trimit pe îngrijitoarea noastră la bancă, să depună banii. Am mai făcut aşa şi a mers.

    RăspundețiȘtergere
  13. Tu, Theodora si multi altii au ales sa ajute cum au putut: cu bani, cu informatii, cu sprijin moral, cu mediatizare... fiecare dupa posibilitati.
    In nici un caz nu te faci tu vinovata ca pe lumea aceasta sunt persoane care socotesc de cuvinta sa raspunda cu ura si dusmanie cand este nevoie de compasiune si omenie.

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga Renata, chiar nu ai de ce sa imi multumesti. Am facut ceva normal. Ma doare sufletul cand merg pe strada si vad oameni amarati care nici nu mai au puterea sa cerseasca, pe scarile de la metrou, in fata magazinului de paine si a altor magazine. AS VREA SA POT SA II AJUT PE TOTI dar din pacate nu pot.
    Cand aveam firma si veneau batrani sa cumpere produse alimentare, nu era zi sa nu dau de cateva ori de pomana. Mi se strangea sufletul cand ii vedeam cum isi deschid portofelul cu mainile tremurande. Cum era sa mai primesc banii pe o punga de taitei?

    RăspundețiȘtergere
  15. Theo,
    când ai doar două cămăşi, dai una celui care nu are.
    când ai fabrică de cămăşi, te gândeşti îndelung câte cămăşi poţi trece pe pierdere, ca să dai de pomană cămăşi.
    Când deţii monopolul producţiei de cămăşi în lume, tu însăţi umbli în cine ştie ce zdreanţă, ca să scoţi bani din toate cămăşile pe care le produci.
    Asta e o regulă pe care n-am scris-o noi.
    De-aia, când faci apel la generozitate, te adresezi mai întâi celor care au doar două cămăşi.

    RăspundețiȘtergere
  16. Update(de la Misu de pe blog) despre starea lui Cevi, dupa operatia din Italia:
    "L-am adus din Italia weekendul trecut. E din ce în ce mai bine. O să mai treacă vreo lună, poate mai mult, până când va fi un om întreg. Poate o să fie nevoie chiar de mai mult mai timp până când îşi va putea lua în primire maşina sau motocicleta, dar oricum lucrurile merg vizibil spre bine şi trebuie să fii nebun ca să crezi altceva. Probleme uşor observabile mai sunt la mers, la memorizare şi, mai ales, la vedere. Başca faptul că are 50 de kile ud, nu că ar fi fost el vreun gras vreodată. Dar cine l-a văzut acum o lună de zile ştie, desigur, cât de mare e diferenţa dintre o legumă legată de aparate şi un om care mănâncă, vorbeşte, urcă scări şi chiar zâmbeşte. Sau, altfel spus, Cevi a rămas singurul din familie a cărui stare de sănătate fizică şi mentală mai poate evolua spre bine…"

    RăspundețiȘtergere