vineri, 2 iulie 2010

Omagiile mele, excavatoristului!

O parte din hoiturile guvernamentale s-au dus pe malul Siretului, primejduindu-şi pantofii ăi buni, singurii pe care-i au în gardirop. Să vadă ce? Că „mal” se scrie cu un singur „l”, când e vorba de râu şi că, momentan, Siretul şi-a fixat malurile pe unde a vrut el.
Micul Imbecil s-a dus îmbrăcat la costum şi cravată, ca orice ţopârlan care ştie că haina face pe om, indiferent ce se zvoneşte pe tema asta.
Doamna Udrea s-a dus îmbrăcată. Aici deja are o bilă albă. Faptul că a profitat de ocazie să le povestească sinistraţilor despre brandul de ţară nu trebuie să ne enerveze.
Nu s-a-mplinit anul de când ea însăşi recunoştea că nu ştie ce e ăla brand, credea că e Coca Cola. Sigur că-n situaţii limită, când nu se ajunge apa potabilă, de sete, o dai şi pe Coca Cola. Aşa că, orice ar zice gurile rele, discursul a fost la subiect.

Un prost de sinistrat supravieţuitor i s-a adresat cu „doamna prim-ministru”. De unde se dovedeşte că prostimea, dacă scapă cu viaţă, înţelege lucruri moca, mai bine ca Patapievici, care e plătit să le-nţeleagă.

N-am văzut dacă doamna Udrea îşi luase umbrela sau poşeta cu ea, dar am înţeles din ziare că şi l-a luat pe Băsescu. Un Băsescu galben la tricou. Poa’ să fie efectul diluării cu apă asupra portocaliului sau ce găsise şi el spălat şi călcat în şifonier de doamna Maria. Am zis „doamna”? Am greşit!
Sigur că un marinar învăţat cu stihiile oceanului rămâne perplex la stihii de apă dulce şi improvizează, prietenos: „Măi,de ce v-aţi pus casa aici, măi, oameni buni?”

Rezumând în favoarea noastră, e de subliniat faptul că un excavator a dus în cupa lui, până acolo unde a putut înainta ambulanţa, o femeie care abia născuse şi pe bebeluşul ei. Apoi, acelaşi excavator a cărat o femeie de 61 de ani, în criză acută de lombo-sciatică, tot până la ambulanţă.

Morala: dacă ai un guvern ca al nostru, măcar ia-ţi excavator!

25 de comentarii:

  1. Excavatorul ăla poate să sape şi o groapă, la o adică, nu?

    PS: Renata, nu mai fă prostii din astea, cu neglijarea micului dejun. Fii englezoaică şi-nfulecă în fiecare dimineaţă un breakfast copios. O să vezi ce poftă de prânz îţi face. O seară bună şi să trăieşti o sută de ani...

    RăspundețiȘtergere
  2. Din cu totul alte motive mă tot bate gândul să scriu un poem în proză sau cam aşa ceva în care dă o preamăresc pe "Ilenuţa tractorista".

    Sau poate din aceleaşi motive.

    Cât despre Ilenuţa noastră ce să zic? Zic că ştie meserie, nu ca orice tăntălău care odată ajuns domn din întâmplare se pune pe vorbit în limba orăşănească cu nişte bieţi oameni loviţi de soartă.

    Nu oricine poate juca rolul maicii Tereza azi, pentru ca mâine să joace în traviata. Cu "t" mic, ca să nu fie încurcătură.

    RăspundețiȘtergere
  3. Propuneri indecente...Auzi domnu' presedinte, nu ma iei in locu' lu' Leana Udrea?

    Asa grait-a o babutza pe care Basescu tocmai o ajuta sa treaca apa, undeva...in Romania.

    anca mica salutand ren-ul :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Florine, la întrebare răspunsul e DA. Poate să sape.
    Încap toţi, cu consilierii lor cu tot.
    La p.s. eşti delicios. Păi cum să nu mai neglijez ceva ce ocolesc? De fapt, am exagerat. Cred că am mâncat de vreo 20 de ori dimineţile. Stiu cum e. Ai senzaţia că s-a făcut seară şi trebuie să te culci! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Auzi-te-ar cine se ocupă de resortul ăsta, ElZap!
    Măcar de-ar juca în traviata. Măcar finalul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Te salut şi eu, anca mică!
    Indecent spre caraghios mi se pare că faptul că Băsescu s-a dus la inundaţii cu Udrea. Pe principiul să nu scăpăm nicio ocazie de-a ieşi împreună. Până la urmă, o să ajung să cred că ăştia doi se iubesc sincer.

    RăspundețiȘtergere
  7. @renata

    Păi ar trebui să mă audă Dumas întâi. Ca să scrie viaţa ei romanţată.

    RăspundețiȘtergere
  8. renata,

    Nu mă pot abţine: răspunsul dat micuţei anca este sa-vu-ros. Dă-mi voie să-ţi spun, fără ocolişuri, că eşti Superbă şi Rea!

    RăspundețiȘtergere
  9. Renata,
    daca mai aveam vreo speranta dela oamenii necajiti si saraciti din Romania ieri mi s-a spulberat si aia:
    pana la aparitia baselului toata lumea zbiera,chema,blestema,acuza ca lor nu li s-a facut, de atatia ani, nimic si cum a aparut baselu au inmarmurit nu alta,au amutit,cat p'aci sa-i pupe si mana boierului conducator de rahat.
    De unde asteptam sa-l vad luat la suturi am schimbat postul si m-am dus sa vomit pe basescu,adica in wc :(

    RăspundețiȘtergere
  10. Rasu'- plansu'. O poveste cu vacutza.
    Aseara am avut musafiri la asternut deoarece mananc echo. Le-am gazduit pe tanti Mia si nepotzica ei venita de la Sibiu. Tanti Mia mi-aduce la 3-4 zile branza, lapte, oua din gospodaria ei modesta dar curata, de la Schineni- si asta se-ntampla de vreo zece ani incoace. Si pentru ca la ele in pod nu mai era loc de dormit, le-am luat aseara 'la oras' cu pisoi cu tot. Nu le mai duc acasa pana mi se termina ouale:-) sau pana se retrage Siretul!
    Ieri ne-am prapadit de ras urcand la etaj purceii, gashtele, puishorii de gaina, cocoshul... la vacutza a fost delir! :-) Tanti Mia tragea de coarne, eu si Gabita mica impingeam dinspre coada; pana la urma am convins-o sa urce. Noroc k era proaspat mulsa si deci mai usoara cu vreo cinci litri de lapte-spuma.
    Acum merg sa-mi servesc musafirii la micul-dejun dar va mai transmit de la fatza locului amanunte, cat de curand,

    anca mica

    RăspundețiȘtergere
  11. ElZap, Dumas nu mai aude şi, chiar dacă ar auzi, ar rămâne mut de uimire. El scria poveşti cu "toţi pentru unul, unul pentru toţi". N-ar înţelege nimic din lumea asta. Poate că, mai degrabă ar pricepe minunile tehnicii, poate şi-ar deschide şi el un blog şi s-ar uita la "ştiri", dar nu cred că s-ar încumeta să facă din exemplarele astea personaje.

    RăspundețiȘtergere
  12. Da, Florin! Nu eşti primul care-mi spune că am "super(b)răutăcismul" în sânge! Obişnuieşte-te cu mine, aşa.

    RăspundețiȘtergere
  13. Elisa,
    eu am văzut şi oameni care i-au luat de guler, din vorbe, fireşte... Altfel n-ar fi zis băsescu că "Astea sunt ţăţisme". Altfel n-ar fi ocolit bocul anumite sate.

    RăspundețiȘtergere
  14. anca mică,
    tu vorbeşti serios?!
    Găzduieşti în pod o văcuţă sinistrată?
    Revino cu amănunte.
    Poftă bună musafirilor tăi!

    RăspundețiȘtergere
  15. Sincer mi-a venit sa plang cand am vazut faza cu escavatorul.
    Sigur ca escavatoristul merita toata aprecierea noastra.
    Insa ma tot intreb DE CE SUNTEM IN SITUATIA ASTA?
    Cum sa scoatem lauza cu escavatorul?
    Asta este o tara din UE?
    Cand si cum o sa ajungem si noi NORMALI?

    RăspundețiȘtergere
  16. Aplauze ! Aplauze pentru tine, Renata, bineînţeles!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ah, bun!
    Eu ma spetesc muncind iar renata primeste aplauzele?!
    In pod la casa lor, la Schineni... acolo sunt vacutza, puii, porcii! Eu le gazduiesc pe bunica cu nepotica si pisica. As fi luat si vacutza desigur, dar are rau de ascensor si nu-mi place sa vad vacutze suferind :-(
    Mai rau e ca vin ploile iarasi...

    anca mica

    RăspundețiȘtergere
  18. Theodora,
    excavatoristul a făcut ceea ce era normal şi logic în situaţia dată. Nu e vreun erou. Unde nu ajunge salvarea şi ajunge excavatorul, băgăm maşinăria asta la transport de oameni. A judecat ceva mai lucid, mai inteligent şi mai practic decât stârvurile de la guvernare. Le zic aşa, că am auzit că anumite cuvinte, suficient repetate, induc realitatea...
    Ce-a căutat momâia Boc în satele sinistrate? S-a dus pe post de mântuitor? S-a dus degeaba! Acolo e nevoie de apă, hrană, haine, medicamente, personal calificat şi mijloace adecvate de transport.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mădălina, mulţumesc!
    Deşi n-am făcut nicio faptă eroică.

    RăspundețiȘtergere
  20. băi, anca mică!
    Tu încerci să-mi spui că te afli foarte aproape de o zonă în care au crescut apele?

    RăspundețiȘtergere
  21. Da ren,
    eu incerc...

    anca mica

    RăspundețiȘtergere
  22. Ei, ai reuşit , anca mică , să mă faci să pricep.
    E ciudat.
    Stau de vorbă cu un om aflat în preajma apelor mărite.
    E ca şi cum aş fi invitată la o recepţie la regina Angliei.
    Mă gândesc serios că toate cunoştinţele mele în materie de socializare pălesc.

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna ren,
    Stii... ieri am fost cu fetele la mall- la o cafea! Ne-am luat si cateva maruntzisuri de sezon si
    niste costume de piscina, o minune!:-)Ca la tanti Mia-n gradina e locul cel mai potrivit acum! Azi mergem la film apoi tragem o canasta sau jucam golf. De birou, ca ploua :-)
    Nu stiu ce sa ma fac cu Mia, e cam ursuza si face mofturi, cica la ea 'la mal' se simtea mult mai in siguranta! O cred dar...Gabita in schimb e fericita ca a gasit papusile si le smotoceste cat e ziua de lunga; are talent de stilista.

    Mai vorbim, sa ai grija de tine!

    anca mica

    RăspundețiȘtergere
  24. anca mică,
    tu să ai grijă de ele! Şi nu le lăsa "la mal", că e periculos. O zi agreabilă, inclusiv pentru păpuşi!

    RăspundețiȘtergere
  25. Sărut mâinile! Vă citesc textele cu mare atenție și admirație! Îmi pare rău că sună puțin cam 'comunist'. Vă doresc sănătate și același spirit pătrunzător!

    RăspundețiȘtergere