sâmbătă, 21 august 2010

Cratiţă, cratimă şi alte Unelte

Aţi fost vreodată în piaţă, fără să aveţi nevoie de nimic? Adică să umblaţi aşa, printre şiruri de tarabe, să vă uitaţi la prunele alea mari cât lămâia, la piersicile epilate, la legăturile de trei la unu - morcovi şi păstrârnac, râcâite, toaletate şi priponite cu zgârci? La piramidele de roşii galbene, la bucheţelele de busuioc uscat mirosind a mucegai şi la alea de cimbru uscat, mirosind a busuioc verde, că stătuseră împreună, în portbagaj?
Şi să vă apuce un fel de stare de bine, de fie ce-o fi, până la urmă o să cumpere cineva şi perele astea tari ca grenadele, viaţa merge înainte, sfârşitul lumii e o speculaţie, nici nu ştii când ai călcat pe o coajă de banană şi te-ai dus dincolo... să ne bucurăm cât mai putem!

Exact aşa şi eu, umblu uşor rătutită de câteva zile pe ziare şi pe forumuri, fără să caut ceva anume. Pierd vremea. Fiindcă, dacă e s-o iau genetic, mai am măcar 40 de ani înainte, adică mai e timp, iar dacă e s-o iau fatalist, cum toată lumea aruncă pe jos, coaja de banană poate să apară şi mâine şi-atunci mai am atât de puţin, că nu merită economisit.

N-am găsit multe lucruri la care nu m-aş fi aşteptat.
Poate ăsta, că am iscat undeva o furtună într-un pahar cu apă, aproape fără voia mea, atrăgându-i atenţia autorului că, atunci când n-ai nimic de zis dar totuşi zici, când ştii că ieşi cu scrisul tău la vedere, pune dracului cratimele unde sunt şi nu reinventa tu condiţionalul optativ cu două forme, ”aşi” şi „a-şi”, că, oricum, e destul de complicată gramatica limbii române. Surpriza a fost să constat cât de mulţi mi-au sărit la beregată, să-mi explice că sunt o babă stafidită, frustrată, obsedată, marginalizată, invidioasă etc... Că a atrage atenţia cuiva asupra unei greşeli de ortografie e suburban.
Trebuie să mărturisesc că asta, cu „suburbanul”, mi s-a părut surprinzătoare...


...Mi s-a părut surprinzătoare până am citit următoarea postare pe un forum catolic. (Eu credeam că doar habotnicii ortodocşi bubuie!)

” Cu toţii am fost zguduiţi de nenorocirea întâmplată bebeluşilor de la maternitatea Giuleşti şi cu siguranţă ne-am rugat pentru sufletele lor, pentru părinţii atât de greu încercaţi şi chiar pentru cei care vor fi găsiţi – mai mult sau mai puţin vinovaţi – de către justiţia omenească...
Ieri am aflat însă nişte amănunte care m-au pus pe gânduri: secţia de terapie intensivă care a luat foc nu era o biată secţie învechită, aşa cum crezusem, ci una modernă, cu aer condiţionat pe toţi pereţii, amenajată în special pentru copilaşii născuţi prin însămânţare în vitro, sub supravegherea dlui prof. Marinescu, cunoscut pentru realizările în acest domeniu.

Întrebarea firească care apare în mintea oricărui om ar fi: cum de a permis Dumnezeu o suferinţă atât de îngrozitoare pentru acei micuţi nevinovaţi? Şi pentru părinţii rămaşi nemângâiaţi după o asemenea pierdere?
Dacă murea un copil-doi, ştirea ar fi circulat câteva zile, apoi ar fi fost dată uitării, dar în acest caz ea a făcut aproape înconjurul lumii...
Atunci nu e mai firesc să ne gândim la un SEMN din care Dumnezeu vrea să învăţăm ceva? Nu cumva ne atrage atenţia că noi, oamenii, ne-am depăşit atribuţiile?
Singur El, Dumnezeu, este Stăpânul vieţii şi a lăsat, din timpuri străvechi, ca fiecare bebeluş să capete viaţă prin dăruirea de iubire reciprocă a celor doi părinţi ai săi.

Aparent, prin însămânţarea în vitro se face un bine acelor familii care îşi doresc un copil. Dar oare Dumnezeu este de acord cu acest procedeu?? Nu există şi alte posibilităţi?

Adică omul ne atrage atenţia că tragedia s-a întâmplat exact la spitalul condus de Bogdan Marinescu, specialistul în fertilizări in vitro şi încearcă să-l scuze pe Dumnezeu că a procedat violent, bebeluşii fiind victime colaterale ale unui mesaj foarte clar: aşa nu!

De unde şi până unde ţine delirul religios?
Eu zic că de la absurditatea popimii de-a nu oficia (subliniez: OFICIA!) o slujbă de înmormântare unui nou-născut care n-apucase să păcătuiască nici măcar trăgând aer în piept pe cont propriu şi până la posibilul înţeles inedit – cum că o roabă a lui Dumnezeu care şi-a neglijat crunt obligaţiile de vremelnic salariat al unui spital, devine din “pasibilă de pedeapsă” , Unealta Domnului.

40 de comentarii:

  1. Eu nu o sa iti sar niciodata la gat. :)
    Chiar te rog frumos daca descoperi greseli in textele mele sa imi atragi atentia.
    Te asigur ca, nu numai ca nu o sa ma supar dar o sa si iti multumesc frumos pentru obesravatie.
    Sunt de aceeasi parere cu tine in ceea ce priveste postarea de pe forumul catalic.
    Nu prea am timp sa mai fac surfing pe net.
    Cred ca in curand nu o sa mai am timp nici macar sa mai scriu pe blog.
    Probabil ca o sa citesc doar ce scriu cativa prieteni din blogroll si atat
    Off topic
    As vrea sa citesc mai multe despre planta Marul Lupului.
    Am inteles ca poate sa fie toxica intr-o cantitate mai mare.
    Nu stiu unde sa caut.
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. A naibii zeu asta al evreilor, ca nu poate da SEMNE decat prin omorarea oamenilor . Cica a dat semn ca ne-am depasit atributiile : si pentru ca oitele credincioase sa bage bine la cap, a omorat si cativa copilasi, cu ocazia asta.
    Daca e sa le continui rationamentul, apoi oitele n-ar trebui deloc sa fie triste si sa se roage pentru copiii aia arsi : dimpotriva, ar trebui sa fie fericiti ca zeul i-a chemat la ei, si acuma toti copiii se joaca fericiti in rai... Ma mir ca nu le da prin cap credinciosilor sa puna de-o sinucidere colectiva, ca sa ajunga mai repede la zeul adorat ...de ce si-ar mai pierde vremea pe Pamant, cand ii asteapta raiul ?

    Of, religia asta e curat brainwashing .
    Cat despre pere coapte si moi, n-am avut ocazia sa manac asa ceva de cand am plecat din Romania ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Renato, Renato, ceva e in neregula cu tine. Ca pui pe foaie prune cu lamii, morcovi şi păstrârnac, rosii cu cimbru, intr-un mare ghiveci, ar fi cum ar fi. Ca ataci doua (sau doo) subiecte, pe cit de grave, pe atit de diferite, e prea de tot.
    Sigur, cu o coaja de banana toti sintem datori, insa, dupa cum iti alegi tu zonele de colindat, mai poti calca si in altceva. Si zvonurile cum ca ar putea aduce chiar fericirea, daca nu cumva chiar mult mai mult, cred ca sint doar propaganda comunista in stare pura.
    Nu stiu daca a atrage atentia cuiva asupra unor greseli de ortografie poate fi suburban, dar macar preorasenesc cu siguranta poate !
    Nu te-as sfatui, de exemplu, sa te iei de mine daca-mi gasesti vreo greseala de ortografie ; fii sigura ca ti-as sari direct la git ! Caci, asa cum minunat spunea cel mai drag inimii mele poet, Jacques Prevert, :
    « C’est ma faute
    C’est ma faute
    C’est ma très grande faute d’orthographe
    Voilà comment j’écris
    Giraffe »
    Cit despre forumul despre care spui, in care bietii bebelusi sint trasi in Academiei, aminteste-ti “incalzirea” pe care si-au facut-o niste omologi ai acestora, tirind-o pe Madalina pe toate strazile pe care a fost nevoie. Cred ca nu mai e nimic de spus, cred ca nu mai e nimic de mirat ! Sigur, noi doi (cel putin) vom continua sa spunem, vom continua sa ne miram. Nerentabile naravuri !

    RăspundețiȘtergere
  4. "Religia - o frază de dânşii inventată." Cu aceasta am epuizat cel de-al doilea subiect. Chiar și când a fost descoperit mormântul comun în care au fost îngropați Iisus, Maria, Maria-Magdalena, Iosif etc. încă mai sunt fanatici care să creadă aberații... Dar asta este lumea, când nu are explicație pentru ceva, o găsește imediat altundeva.
    Cu zeci de ani în urmă, căutând prin biblioteca mamei, am găsit o carte în Colecția Lyceum, ”Infernul” de Dante, în traducerea poetei Eta Boeriu.
    Cu aceasta, vreau să spun, că traducerea în sine este o operă a literaturii române. Această mare doamnă a Romaniei a trăit până în 1984 și este posibil ca în acea perioadă să fi descoperit eu ”Divina Comedie”.
    ”Dialogul interior” este reliefat aici, magistral de către Dante.
    ”Și ca și cel ce-ajuns la mal,
    Suflarea și-o trage greu
    Și simte-n piept balsam,
    Când vede-n urmă
    Cum se zbate marea.
    Așa și eu ce încă-n gând fugeam...
    Privii îndărăt pădurea de strigoi,
    Din care-n veci,
    Ieșit-a viu vreun neam.
    Și stând o vreme,
    Am apucat apoi,
    Să urc cărarea neumblată, arare
    Proptit în mers
    Pe talpa di-napoi.”
    Sper ca memoria să nu-mi joace feste!
    Astfel pot să spun ca îmi plac roșiile cu brânză și cu pâine albă și caldă, îmi place sucul de lămâie cu zahăr și apă, îmi place gemul și mâncarea de prune. Toate trebuie puse în coș, pentru că astfel îți vor veni idei noi și poate vei începe o nouă etapă a vieții fără să îți dai seama.
    Păcat de cei ce au murit pentru că ei nu se vor mai putea bucura de aceste amestecuri...

    RăspundețiȘtergere
  5. Theodora,
    nu am vocaţie de vânător de greşeli, după cum nu sunt nici specialist în limba română.
    Gust, de fapt savurez toată această îmbobocire a limbii scrise pe net, cu fermecătoare invenţiuni şi transcrieri fonetice, de la "io" la "umpic", atunci când sunt voite şi utilizate cu umor.
    Dar, imediat ce apare un tip serios, moralist, mustind de principii sănătoase care-şi eternizează secreţiile mintale în pagină de ziar scriind "v-a fi", "de ce nu permite-ţi şi altora", "va-ş ruga" şi, de-acum celebrul "miau" (ca pisica), mă zburlesc întocmai ca ea.
    Am dat exemplele întâmplător, nu citând, doamne fereşte, un singur "autor"!
    Fii pe pace, nu e cazul tău, nu faci de-astea! :)

    Cât priveşte mărul lupului...
    Sfatul meu este să NU citeşti nimic despre plantă şi să nu încerci s-o foloseşti în scop terapeutic, deşi netul abundă de sfătuitori care fac şi din "mărul lupului" panaceu, fie şi pentru numai două considerente:
    - Ovidiu Bojor, poate cea mai avizată şi serioasă voce din fitoterapia românească, atrage atenţia asupra toxicităţii ridicate a acesteia, prin prezenţa unei concentraţii mari de acid aristolochic, în toate părţile aeriene. Substanţa are nu doar acţiune toxică renală şi hepatică intensă, dar şi acţiune cancerigenă dovedită. El recomandă evitarea utilizării în terapie, chiar şi pentru uz extern (cataplasme, unguente)
    - FDA (U.S. Food and Drug Administration)a cerut scoaterea de pe piaţa suplimentelor fitoterapice a tuturor produselor conţinând acid aristolochic.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ţipi,
    ştiam că o să vii să pui umărul la subiectul nr. 2!
    Dacă judecăm după ultimele noastre lecturi comune [:)))], zeii noştri nu-s evrei, sunt doar deţinătorii secretului informaţie genetică+energie şi eu mă încred în ei, atâta timp cât ne învaţă de bine. Dar, de îndată ce apar popii, declarând că pe ei i-au învăţat ceva în plus, despre efectele benefice ale statului în genunchi, ale bătutului de mătănii şi-ale umblatului în patru labe pe sub masă, devin foarte rezervată.

    RăspundețiȘtergere
  7. Augustine,
    oi fi io bătrână şi uitucă, dar îmi amintesc perfect un episod oarecum similar în care tu ai ţinut morţiş să atenţionezi un tânăr autor de text literar că greşelile de ortografie sunt ... greşeli de ortografie şi nimic altceva, iar auditoriul a fost destul de blând, sugerând că "stai domne, niţel, că e şi el copil!"...
    Aşa că la răutăcisme de-astea preorăşeneşti, ne potrivim.

    Cât priveşte pe domnul Prévert, n-am citit decât traducerea în limba română, care nu era nici ea rea, zicea, parcă... " greşeala mea, greşeala mea, imensa mea greşeală de ortografie şi neiertată gafă, priviţi cum scriu giraffă!"

    Dar nu de girafe mă leg eu, ci de purceluşii din textele unora care se dau foarte culţi în cap şi distinşi nevoie mare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Superb comentariul, domnule Săceanu!
    De la versul lui Eminescu, la fragmentul din Dante, plus lista bunătăţilor din coş...
    E uimitor cât de "acasă" aţi rămas. Aş zice, chiar, la un nivel subtil!
    Mâncare de prune ziceţi? :) N-am mai mâncat de 20 de ani, de când încă ne gătea bunică-mea. Care gătea fermecător, ceea ce e mai mult decât gustos.

    RăspundețiȘtergere
  9. Culmea! Exact aşa şi eu, umblu uşor rătutit de câteva zile pe ziare şi pe forumuri, fără să caut ceva anume. Pierd vremea. În ultimele zile, cu nervii ușor solicitați de cotidian, recitesc diverse lucruri de Ion Băieșu. Într-una dintre cărți e un personaj care zice așa: "Mai repede sau mai încet, adevărurile se limpezesc. Așa că vă spun eu o chestie: fiți calmi, că o să fie bine. Drept pentru care vă propun să ne îmbătăm imediat și temeinic, așa cum le stă bine unor bărbați care iubesc viața și beneficiile ei trecătoare." Am constatat că uneori merge.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mare vorbă grăit-aţi, Shamane, iar prin gura dv., însuşi maestru' Băieşu vorbi!
    O mică rezervă aş avea, nu asupra lui "temeinic", fiindcă aşa e bine, când faci un lucru, să-l faci temeinic, ci asupra lui "imediat", că n-a urcat încă soarele în creştetul cerului, nu se făcu nici de prânzişor, poate mai avem câte ceva de trebăluit...
    Zic s-o lăsăm pe mai târziu sau pe altădată. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. În primul rând nu mai vorbesc cu Dvs. decât dacă-mi spui “tu”, că doar ne cunoaștem de ceva timp, de prin alte stabilimente.
    În al doilea rând te-ai dat de gol că ești amatoare (cu băutura): pentru cunoscători timing-ul este neimportant. Spre exemplu, pe timp de vară specialiștii recomandă pentru hidratare (inclusiv a tenului) și menținere pe toată durata zilei a unui indice de confort termic optim consumarea imediat dupa trezire (din orice) a unui sprițuleț rece și sec, “de vacanță”.
    În al treilea rând nu vorbesc cu tine decât dacă ești tânără și frumoasă, ca să mai compensezi din defecte, pentru că văd că ești deșteaptă și certăreață, handicapuri fundamentale pentru o femeie. Ceva îmi spune că nu le ai nici cu cratița. Blogul și cratița sunt incompatibile. Nu mai insist, e clar că duci după tine o groază de tinichele..

    RăspundețiȘtergere
  12. Tu,Shamane...
    Teamă mi-e că nici dacă-ţi zic tu, tot nu mai vorbeşti cu mine!
    Şpriţul nu-mi place.
    Gura nu-mi tace.
    Mai am juma de secol şi fac suta.
    Frumuseţea e chestie de gust.
    Cu cratiţa sunt prietenă foarte bună, timp de cel mult 30 de minute. O mâncare cu adevărat sănătoasă e aia la care viteza de apariţie = viteza de dispariţie. În chimie se numeşte reacţie la echilibru. Mie nu-mi iese maioneza după cartea de bucate, ci după cartea de lucrări practice de tehnică farmaceutică. În ultimii ani nu-mi mai iese maioneza, fiindcă îmi intră, de la magazin.
    Mai am vreo şansă?

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce pot să spun? Nu pot decât să te încurajez: se poate și mai rău! Te țin sub observație, cu atenție, cu răbdare, poate te îndrepți. Fiecare om are dreptul la un salvator pe pământ, mai grav e când vor unii să te salveze cu sila. Nu e cazul meu, eu sunt de formație îndrumător-inspirator (muz), nu salvator. O sa vorbim... ce să facem acum... când nu mai vrei să te îndrepți să-mi zici, să te las să te pierzi printre furnici.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu mă pierd, eu, Şamane, printre furnici!...
    E doar un joc! Dar furnica scrâşneşte din dinţi şi asta-mi place. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Proza e foarte bună.
    Și eu am o pisică. Adică nu am, e și ea pe aici.

    RăspundețiȘtergere
  16. Misterios şi laconic eşti, Şamane!
    Mi-am zdrobit creierii să-mi dau seama când am făcut eu referire la o pisică. Despre care proză vorbim.
    În cele din urmă, sper că am dedus corect: e vorba despre "Omul de ceară". Aşa e?
    Mulţumesc pentru apreciere!
    Cu ocazia asta mi-am adus aminte că n-am mai pus nimic acolo. În pagina de proză.
    p.s. E n-am pisică.

    RăspundețiȘtergere
  17. Da, așa e. În orice caz, pisica e reprodusă impecabil, mă gândeam că doarme pe undeva prin casă și tu, repede, fîș-fîș, cu creioanele colorate pe hârtie, să o imortalizezi.
    Nu sunt misterios, sunt obosit. Seara dau târcoale demonii. Trebuie să vorbesc cu ei, să-i împac.

    RăspundețiȘtergere
  18. Demonii? Cum arată? Poţi să-mi desenzei unul?
    Cred că poţi. În cuvinte puţine.
    Bună dimineaţa! :)
    p.s. Cunosc pisici. Sunt fascinante.

    RăspundețiȘtergere
  19. Bună dimineața! Aoleu, ești din cele care se trezesc cu noaptea în cap, pline de energie.. nu din cele lascive, cu mintea obosită de vise inutile. Sper că nu te duci și la vreun servici (la fel de inutil). Stai aici să ne sfătuim: azi e 23 August, zi mare, să încep cu un șprițuleț rece de vacanță sau să deschid o șampanie brută?

    RăspundețiȘtergere
  20. 'neata!ce-i asta?blog?am dat o cautare pe google dupa vise inutile si am ajuns aici.e cineva?Shaman...:)))...ce nume...........lol... bei de dimineata?

    RăspundețiȘtergere
  21. Circe? Dar ăsta ce nume e? Asta e nume de șomeră, sau în cel mai bun caz de persoană neîncadrată în câmpul muncii! Da, beau puțin, cu măsură, m-am decis la o șampanie. Că e sărbătoare. Anti-nu-știu-ce, am uitat.

    RăspundețiȘtergere
  22. la mine nu e sarbatoare. e zi obisnuita,nu pot sa stau mult ca intru in tura mai incolo.si bei pe stomacul gol sau ai mancat ceva?eu intotdeauna mananc de dimineata.nu ma apuc de treaba pana nu mananc.asa ar trebui sa faci si tu.acum poate esti tanar,da mai tirziu te-ai gandit?....

    RăspundețiȘtergere
  23. Da, m-am gândit. Nu e nici un mai târziu, e doar Sfârșitul Lumii..Nu mai intra în nici o tură, e inutil. Nu te mai duce nicăieri, stai cu mine, nu mă lăsa să mă plictisesc!
    Și da, stai liniștită, nu consum niciodată băuturi alcoolice fără să mănânc. De fapt, să spui că un Moet et Chandon extra dry e băutură alcoolică e o mare prostie. N-are nici o legătură. Până și pisica mea bea așa ceva. E mai mult decât sănătos, dacă ar fi fost ceva nociv m-ar fi anunțat, stai liniștită. Am deplină încredere în ea, nu m-a dezamagit niciodată, și sper că nici eu pe ea: icrele negre mari și moi le-am împărțit frățește. Bine, s-a nimerit mai mult la mine.. dar și eu sunt mai mare..

    RăspundețiȘtergere
  24. hm... ce prost esti...cred ca ai ficatul marit.ma duc,nu stau,am si eu niste angajamente...am nevoie de bani,nu ca tine.Tu poate esti rentier, du-te naibii!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. Cum dorești. Oricum nici eu nu mai stăteam, aștept băiatul să se întoarcă. L-am trimis într-un loc după niște sitari flambați. Trebuie serviți repede, să nu se răcească, că e păcat. Hai pa! că Mitzy a fugit la ușă, a simțit ceva!

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu va suparati, e cineva aici? Adica daca am o intrebare are cine sa imi raspunda?

    RăspundețiȘtergere
  27. Întâmplător m-am nimerit eu pe aici. Absolut întâmplător. Sunt la masă, dar mă rog.. dacă pot să vă ajut cu ceva..

    RăspundețiȘtergere
  28. Ma scuzati, nu vreau sa deranjez, am nevoie de o informatie, de fapt am intrat in internetul asta, Google, si am introdus: gara,informatii,trenuri, si am ajuns aici, probabil, adica sper, la Informatii.

    RăspundețiȘtergere
  29. Desigur, cu ce vă pot fi de folos? Sunt destul de informat, din întâmplare. Am un nămete de informații la dispoziție.

    RăspundețiȘtergere
  30. Dar nu vreau sa va deranjez de la masa... mancarea e cea mai importanta...

    RăspundețiȘtergere
  31. Da, așa e, mâncarea e cea mai importantă, și imediat după ea vine băutura; de fapt e mai complicat, nu se poate una fără alta. Adică se poate, dacă ești neam-prost. Mă rog, poate am exagerat, nu se știe încă, nu s-a dovedit științific. Dar ce anume vă interesează, ce informație?

    RăspundețiȘtergere
  32. Pai da,vreau sa ajung la Iasi si nu stiu la cat am tren,eu vreau la accelerat ca e mai ieftin. Cat mai ieftin si cat mai repede, poate nu ma apuca noaptea pe drum, stiti, sint fata si e destul de periculos.Vreau dus-intors, sa vedem cat costa, daca imi ajung banii...

    RăspundețiȘtergere
  33. Da, așa e... să lansam o căutare pe Google... da, aveți Acceleratul 1661 București Nord – Iași, la 16:10. Ajunge înainte de miezul nopții, poate nu pățiți nimic. Dar aveți grijă, întrebați înainte la casă dacă circulă, că azi e sărbătoare și poate nu circulă. Și de ce vreți dus-întors? Poate vine Sfârșitul Lumii și nu vă mai întoarceți.. N-are nici un rost să cheltuiți banii. De pomană.

    RăspundețiȘtergere
  34. Pai de ce sa intreb la casa, dumneata nu stii sa-mi spui acuma, de ce ma pui pe drumuri, nu esti la gara, la Informatii?

    RăspundețiȘtergere
  35. Ba da, sunt la gară. Așa scrie. Mă informez imediat. Da, circulă, nu conteaza sărbătoarea.

    RăspundețiȘtergere
  36. Multumesc mult, sinteti foarte scump, nu va suparati pe mine, mai ales ca v-am luat de la masa.Stiti cumva, mai functioneaza gogoseria aia mare de la intrarea pe peron? Sau s-a desfiintat? Gogosile imi plac mie cel mai mult, cele umplute cu branza sint delicioase. Dar dvs. ce mancati? Nu mancati gogosi? Cred ca le stiti.

    RăspundețiȘtergere
  37. Nu, nu le știu. Din păcate am ficatul mărit și nu pot să mănânc prăjeli. Acum spre exemplu mâncam niște șuncă de căprioară stropită cu “Moulin a vent - 1909” – un an destul de bun. De fapt terminasem, nu a fost nici un deranj, dar tocmai a venit băiatul cu desertul de la Capșa, și dacă nu vă supărați m-aș retrage, e vorba de un mereng pralinat care arată foarte apetisant și mi-e teamă că îl mănâncă pisica pe tot.

    RăspundețiȘtergere
  38. Bun găsit, Shamane!...
    Multe lucruri mi s-au întâmplat de când am construit Gara, dar niciodată ăsta: să-mi ţină cineva locul, cât lipsesc.
    Şi ai făcut-o atât de bine! :)) Pe mine nu m-a căutat niciodată nimeni să mă întrebe de un tren. Poate, dacă mă gândeam mai intens la lucrul ăsta, se întâmpla. Deşi mi-a trecut prin minte, iniţial, când am ales numele, parafrazând un titlu, că vor intra, din greşeală, măcar cei care scriu pe google gară pentru doi. Ne desparte o singură consoană, în fond.
    Dar să ceară cineva informaţii adevărate, găriceşti, adică despre trenuri... la asta n-am visat! :)
    Oricum, îţi rămân datoare!
    Salutări lui Mitzy!

    ...şi răspunsul: nu, nu mă trezesc devreme, ageră, mă trezesc aproape la vreme ca să ajung la muncă.
    Mă trezesc cu cafea, niciodată de bună voie.
    Cum dracu' poţi mânca dimineaţa? (Observi că nu te întreb cum de poţi să bei, deşi asta mă miră cel mai tare.)

    RăspundețiȘtergere
  39. A, bine ai venit de la muncă :)))) Să-ți fie de bine! Scuză-mă, nu pot să stau acum pentru că tocmai am primit un morun din Deltă și băiatul îl face cubulețe mici că Mitzy are invitate niște prietene la Five o Clock. Eu o să beau doar un ceai și un cognac Fine de Charente, mic, că am ficatul mărit. Ne vedem mai încolo, dacă nu pleacă garnitura între timp.

    RăspundețiȘtergere
  40. Morun? Cubuleţe?! Morun - Mitzy - prietenele ei la five o clock?
    Doamne, Shamane! Eu înţelesesem că locuieşte cu tine o pisică, nu că ea şi prietenele ei te admit pe lângă ele!
    Oricum, devine palpitant.
    Să mă ţii mereu la curent cu programul lui Mitzy.
    p.s. dacă un cognac mic, măreşte ficatul, nu cumva unul mare îl micşorează la loc? :)

    RăspundețiȘtergere