duminică, 22 august 2010

Să fie-ntr-un ceas bun!...

...şi să nu vă pună dracu’ să vă miraţi sau, mai rău, să râdeţi de cum au testat cei doi specialişti în orice, Boc-Berceanu, calitatea unui drum proaspăt asfaltat, cu un pahar plin cu apă pus pe bordul Daciei Duster!
Pe acelaşi principiu se încearcă aurul cu dinţii, se „ia” tensiunea cu un pendul făcut dintr-o verighetă şi-un fir de aţă de bumbac sută la sută şi, tot cu el, se determină sexul copilului nenăscut încă.
Mai era o procedură de recunoscut ciupercile comestibile de cele otrăvitoare, dar îmi scapă acum. Nu, nu mă refer la aia în care afli după ce le-ai mâncat... Poate că le puneai în apă, să vezi care plutesc? Sau asta e cu beţe de chibrit, când faci diagnoza deochiului?

Voi mai ştiţi ceva tehnici de-astea de vârf?
În curând s-ar putea să ne fie tuturor utile...

20 de comentarii:

  1. Mi se pare mie, sau cind se inaugureaza un drum se ureaza "vint in pupa"? Ori, poate, vint in ...Pora?

    RăspundețiȘtergere
  2. N-ați înțeles! Aceste panarame ambulante sunt în căutarea perfecțiunii, nimic nu se ridică din păcate la standardele lor înalte. Ar trebui să le spună cineva ce gândea mai demult un nene despre perfecțiune: „Nu vă temeți de perfecțiune, n-o să ajungeți niciodată la ea!”

    RăspundețiȘtergere
  3. Romania e tara in care totul se face lautareste, dupa ureche, improvizat ... Culmea e ca autoritatile au adoptat si ele stiul lautaressc, si fac din asta un spectacol la tv, pentru populatia imbecilizata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Augustine, eu cred că strict în cazul de faţă urarea potrivită e "Vânt din părţi!"

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-am aruncat un ochi - nesăţios :))) să văd cine a zis treaba cu perfecţiunea... Hm! Trebuia să-mi închipui! Un nene care deja a atrins-o.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ţipi, dă-mi voie să te contrazic! Nu chiar totul se face lăutăreşte. Uite, de pildă, se fură profesional.
    De fapt, nici nu se mai foloseşte verbul "a fura", decât dacă vrei să zici că unul şi-a luat o palmă pe neaşteptate. Zici - "şi-a furat-o!"
    Dar când vorbim elevat zicem "redistribuire de fonduri", "sifonare"...chestii d'astea cu ştaif.

    RăspundețiȘtergere
  7. Norvegienii nu au medicină tradițională ca românii (cu ceaiuri, cataplasme și buruieni), deoarece au omorât toți șamanii populației sami (cei care cresc reni). Preoții catolici de la acea vreme au spus: dacă acest vraci sau vrăjitor este aruncat în mare și se scufundă, atunci este nevinovat în fața bisericii, în schimb, dacă stă la suprafață și înnoată, atunci este vinovat și va fi ars de viu pe rug.
    De aceea toate descoperirile sami, despre felul cum pot fi tratate niște boli și cum se poate trăi în condiții de iarnă aici, au fost transmise oral rudelor, iar norvegienii n-au mai primit nimic, doar poate iertarea și tratamentul popilor.
    Astfel ar trebui (poate) să fie testați și politicienii români. Ei ar pluti în majoritatea lor, pentru că sunt grași, iar grăsimea plutește pe apă. Ce ar mai sfârâi șuncile lor vinovate de masacrarea unui popor...

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru testarea ciupercilor se folosea o linguriţă de argint.

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, da, da, Lucia!... Care se înnegrea. Acum mi-am amintit. Mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere
  10. Românii aveau medicină tradiţională, acum au apărut o gărmadă de vindecători, de închipuiţi care-i zic terapiei naturale, "naturistă" şi care discreditează, în fond, această bancă de cunoştinţe, unele chiar valabile, cu eficienţă dovedită.

    Proba de plutire la politicianul român nu e 100% sigură. Mai bună ar fi una cu zborul. Îl arunci în sus, ca pe învingători (asta şi sunt, în fond) şi care rămâne în aer, e curat. Care nu, nu.

    RăspundețiȘtergere
  11. mai aveti grija cu testarea ciupercilor bune/nebune. nu exista metoda, doar cunoasterea lor temeinica

    cu scuzele de rigoare, nu am diacritice pe comp deoarece e al copiilor si ei nu dau importanta acestui lucru. e adevarat, ei nu publica :)

    RăspundețiȘtergere
  12. anul 1954,
    Nu... vorbeam şi noi aşa! Nu ne pregăteam să plecăm la cules. Frumoase poze aveţi pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  13. Bai, frate, chiar merge???

    Klaus

    RăspundețiȘtergere
  14. Salut,klaus!
    Nu ştiu la ce te referi. În general, nu merge nimic.
    In format mic, mai merge câte ceva. Măcar se târâie.
    Mă bucur să te văd! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Am eu o vagă bănuiala cum că ciupercile alea le-a cules cineva cunoscut. Oricum, mie mi-au făcut cu ochiul.


    Nu că aş fi mare mâncăcios, dar se vede treaba că gospodina este un gospodin, şi asta nu-i de colea.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ai observat, ElZap, că ciupercile otrăvitoare (rele) sunt frumoase şi cele comestibile (bune) insignifiante?
    Cred că au învăţat de la oameni trucul ăsta!

    RăspundețiȘtergere
  17. In natura, de regula, ce este viu si frumos colorat, este otravitor ; de la ciupercute rosii cu picatele, la broscute verde praz cu labute rosii ...

    RăspundețiȘtergere
  18. Ia să-mi dai, Ţipi, o poză, că n-am văzut în viaţa mea broaşte cu picioare roşii. :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Broscutele otravitoare, made in Costa Rica http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://yoga108.org/images/blog/2007/99.jpg&imgrefurl=http://jessiebooth.tumblr.com/&h=1100&w=1009&sz=98&tbnid=iQrcev2pNy2e9M:&tbnh=150&tbnw=138&prev=/images%3Fq%3Dcosta%2Brica%2Bfrog&zoom=1&hl=ro&usg=__XxindV-UPGwLEWfqDkUrY8I7Ugs=&sa=X&ei=_uhyTKXSKIegnQfPj4GNCw&ved=0CCIQ9QEwBQ

    RăspundețiȘtergere
  20. Ah, mersi, Ţipi! Am văzut o asemenea creatură în poză, o dată, dar am crezut că-şi vârâse labele pe unde nu-i fierbea oala.

    RăspundețiȘtergere