duminică, 28 noiembrie 2010

Luatul luminii

În primii 50 de ani, lumina venea de la răsărit. În următorii 20 a început să  vină de la apus. În fine, de câteva zile încoace, ne vine de la coafor. A spus-o una care, întocmai ca  dătătoarea de lumină, şi-a luminat mintea tot cu perhidrol.

Ieri,  în sectorul 4 al capitalei, ne-au luat lumina  timp de 9 ore.
Dacă sunai la Dispeceratul Enel la ora 15, aflai, printr-un mesaj înregistrat, că defecţiunea va fi remediată în jurul orei 20:30.
Nu-mi dau seama dacă Enelul s-a folosit de Mărmureanu ca să prevadă încetarea cataclismului tehnic sau a fost un simplu exerciţiu de economisire, ca să se testeze anduranţa cetăţeanului la trăitul bine pe întuneric.

8 comentarii:

  1. Fiecare isi lumineaza mintea cu ce poate .... Unii cu perhidrol ... Da' pacat ca astia cu perhidrolu' au drept de vot.

    RăspundețiȘtergere
  2. http://codeus41.blogspot.com/2010/11/o-lume-nebuna.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai sa ne mai descretim fruntile nitel! :)
    Sa luam si altfel de lumina.

    ,,Domnule vel-logofat al sectiei 23 Politie,

    Subsemnatul Pruteanu George, dregator in Senatul Romaniei, pe data de 11 brumar manam trasura cu pacura Reno in directia pietei Sarl de Gol. Pe lavita de langa mine aveam un socotitor portabil, in a carui minte electronica era bagata toata pravila despre curatenia graiului romanesc, neprihanite fie-i cuvintele. In dreptul unei ospatarii de mancare pe repezeala, o alta trasura mi-a facut semn din felinare. Birjarul, unu' imbracat intr-un cojoc de ploaie, a dat jos sticla de la usa si a grait ceva despre basica mea stanga, care se sparsese. Cand am bagat mestecaul de viteze in d'andaratelea, sa oblojesc roata, nu mi s-a aratat nici o stricaciune. Ca tot facusem popas,am cugetat sa si mananc ceva la ospatarie. Aci,am poftit la un caine fierbinte si o cafea cernuta la strecuratoare. Cand sa scot punga cu bani, ia-o de unde nu-i. Caut in ilic, caut in itari - nimica! O fi la trasura, zic, si ma-ntorc acolo. In trasura - jelanie. Parca dadusera turcii. Punga ioc, socotitor ioc, papornita din piele ioc. Lavita era goala. Basca imi lipseau si doua basici de la trasura. Am luat trenul ingropat, si intr-un suflet m-am infatisat domniei voastre.

    Acu', sa stiti, vel-logofat dumneavoastra, ca rau mi-a parut de toate, da' de socotitor mi s-a rupt inima. Pai stiti cate sfarsituri de saptamana le-am petrecut frecand soarecele pe tabla, ca sa scot pravila aia? Si n-aveam nimic copiat pe placi! Ma incearca o banuiala ca acei oameni fara capatai, lotrii ticalositi care m-au calcat, de mult umblau cu rautati impotriva mea. Acu' doua zile, tiparnita telefonica mi-a varsat pe masa o hartie cu multe uraciuni. Am primit si hrisoava electronica cu multe rele in dansa. Alti oameni fara suflet mi-au zis vorbe de ocara cand eram in suitor-coborator, la casa suprapusa in carele locuiesc. Pe dansii i-as recunoaste dupa cautatura, daca mi-ati arata litografii de-ale dumneavoastra.

    Scris-am io, George Pruteanu, in a treia zi de cand a trecut binecuvantata legiuire de curatire a limbei romane "

    Sursa: Andrei B www.cafeneaua.com

    klaus

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, Ţipi. Într-o vreme intermediară, au dictat lămpaşele. Mama-mare a noastră, domnu' Iliescu, dpdea soare la tot cartieru'.
    Nouă ni se părea că se prăvale mina peste noi şi i-am tras un şut.
    Acum învăţăm portocaleza în grai perhidroliu şi ne luminăm trist, că nu copacul bătrân ne era primejdia, ci lăstărişul tânăr care a crescut la poalele lui.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cody,
    mulţumesc de trimitere şi de evocare. Te-am însoţit în preumblarea ta cu toată plăcerea şi-o aştept pe următoarea.

    RăspundețiȘtergere
  6. klaus,
    e de la răposat citire sau e un pamflet/trucaj ordinar?

    RăspundețiȘtergere
  7. Habar n-am! Chiar conteaza daca e scris de el?
    Eu am gasit textul simpatic :). E potrivit si daca
    altcineva l-a scris. Parerea mea! :)

    klaus

    RăspundețiȘtergere
  8. klaus,
    pentru tine, Luminiţa şi alţi academicieni tăcuţi care erau dispuşi să dea, fermecător, în mintea copiilor, am pus chiar acum o poză cu Nono. Cred că i-am găsit fratele! Era pe blogul lui Rădescu...

    RăspundețiȘtergere