miercuri, 4 mai 2011

Ştire de senzaţie: Alexandre Dumas a avut doi fii

Pe ăla cunoscut ca fi-su, care a scris  „Dama cu camelii” şi pe ăsta care-a scris „NEPOVESTITELE TRĂIRI ALE TEMPLIERILOR ROMÂNI”, intitulat Adrian Voicu.

Vă zic de pe acum: cartea e dificil de lecturat. Necesită condiţii speciale.
Nu  seara, înainte de culcare, fiindcă se zgâlţâie  patul de râs şi rişti să te bănuiască vecinii de activităţi neintelectuale.
Nu înainte de o temeinică demachiere, în cazul doamnelor şi domnişoarelor, deoarece râsul cu lacrimi antrenează rimelul care,  oricât ar fi el de waterproof şi de bună calitate, odată intrat în ochi, se comportă ca orice gunoi: te ustură.

N-am ajuns decât la pagina 42, dar pe la 41 mi-am dat seama că deţin o ştire de senzaţie şi m-am întrerupt din citit ca să v-o dau.
O să mă întrebaţi dacă am dovezi că şi Adi e fiul lui Dumas ăl bătrân.
Am! Istorice.
În 1833 îl găsim pe primul său născut la internat.
Câţiva ani mai târziu, în 2011, îl găsim pe cel de-al doilea  pe internet.


6 comentarii:

  1. Mulţumesc frumos, dragă Renata! Mă bucur mult că-ţi plac primele 41 de pagini. Astea au fost încălzirea. Acţiunea abia acum începe. :)
    Săru' mâna şi numai bine să ai! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate! Alea-s de antreu...
    :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru informare. Eu credeam ca este fratele lui Madalin ...

    RăspundețiȘtergere
  4. ALM,
    păi şi Mădălin a avut un tată celebru! Şi nici el, pe vremea când nu pierdea timpul în politică, nu era chiar un dirijor rău!
    Vorbind serios însă, cartea de care vorbeam e ca un pahar de şampanie, când n-ai amestecat băuturile: te optimizează şi te face rezistent la noapte albă.
    Încercaţi-o!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Renata
    Vineeeeee! Am comandat-o imediat ce am citit aici despre ea. 24.9 cartea si 7.5 adusu' pe noptiera!
    Madalin mi-e simpatic oricum! Este singurul tigan care nu vrea sa fie rrom si, pe deasupra, mai deconspira si tigancile platinate ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, domnule ALM!
    Şi mie îmi place Mădălin, da' nu fiindcă a studiat muzică la Conservator şi nu pe coridor, ci fiindcă este unul dintre puţinii ţigani care dovedeşte, în viu, că lumea nu se împarte în ţigani şi neţigani, negri şi albi, săraci şi bogaţi, beţivi şi abstinenţi, fumători şi ne...

    RăspundețiȘtergere