sâmbătă, 9 iulie 2011

Allegro ma non troppo

Geaba dă Funeriul acum cu pixelul său de masă, ca să infirme ipoteza precum că ar fi luat bacalaureatul franţuzesc “allegro ma non troppo”!
Noi, ăştia mai bătrâni şi mai ciuruiţi, ne prindem din prima cu cine avem de-a face, când o “fă,doamnă” se recomandă “Mimi” şi ţine degetul mic în sus, ca unic argument al distincţiei sale.
Dacă eram niscai psihologi perverşi, avansam şi ipoteza că, atâta ură determinată pe BAC-ul 2011 , nu poate fi alimentată decât de o veche şi intensă frustrare.


6 comentarii:

  1. Mult destinsa duamna Renato,
    Imi este peste putinte a trece cu vederile sintagma "o fa, doamna care se recomanda Mimi (???)" si ma simt indatorata a interveni ferm, dar hotarita, asupra ambiguitatii care a-ti comiso!
    De aceea, eu va rog persistent a aduce asemenea precizari asupra personajului mai sus amintita, care sa nu permita atingerea notorietatii de care ma bucur mai mult decit meritat.
    Cu acelas respect care si dvs mi-l purtati mie, Mimena Neacsu, cunoscuta Mimi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect, "alergati dar nu tropaiti"! De BAC nu mai pomenesc, ca iar va trec in silentio stampa. Vreau doar sa spun ca exista posibilitatea ca Funebriu sa aiba dreptate, in sensul ca pagina respectiva sa fi fost trucata. Am cunoscut cteva astfel de "documente" compromitatoare. Dar, tot la fel, probabilitatea ca sa cheme Antena 3 in Justitie este redusa si doar o pornire sinucigasa ar putea sa-l indemne la acest demers. In schimb s-ar putea ca Antena 3 sa-l invite la argumente si sa aiba o neplacuta surpriza. Eu astept, cu nerabdarea cu care asteptam congresele PCR, sa vad rezultatul meciului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Madam Mimi, sunt atât de bucuroasă că vă zăresc p-acilea, că nu-mi mai arde de scuze către dumneavoastră! :)
    Ziceţi că să schimb în text?
    Să nu mai fie "Mimi", să pun "Camÿ"?
    V-ar linişti? :)))
    Aştept răspuns!

    RăspundețiȘtergere
  4. ALM, nu dumneavoastră, ci nişte preocupări cotidiene mă reduc la tăcere, din timp în timp, pe blog.
    Nu-i exclus ca pagina să fie trucată, cum ziceţi.
    Ciudat e că domnul Funeriu s-a enervat cu o latenţă suspectă, abia peste o zi.
    Trist rămâne însă că şcoala românească actuală cocoloşeşte loazele timp de 12 ani şi le-o trage la BAC, atunci când nu mai e nimic de făcut. Nu cred că cineva poate învăţa programa de 4 ani în două luni. Nu cred că va fi măcar unul care să-şi propună aşa ceva.
    Cred că unui copil trebuie să-i explici mai întâi DE CE trebuie să înveţe, apoi CUM şi abia în final să-i spui CÂT. Ca să priceapă, trebuie să-i dai exemple din mediul înconjurător. "Uite, a lu' Vasilică, a învăţat, a ajuns cineva!" Poate că n-ai niciun Vasilică în preajmă. Ce faci? Recurgi la un exemplu hipermediatizat: "Uite, a lu' Preşedintele..." şi taci, jenat.
    O, atunci raţionamentul tău trebuie să fie cu mult mai complicat: "Uite, tot ce vezi tu în prima linie la televizor, tăticule, sunt nişte imbecili analfabeţi, nişte impostori care au ajuns să aibă nume, bani, succes fiindcă părinţii lor sunt, de asemenea nişte impostori..." Sunt sigură că la punctul ăsta, l-ai pierdut pe drum pe puşti.

    RăspundețiȘtergere
  5. Renato, nu ma lasa inima sa nu te contrazic. Idealul ar fi sa faci copilul sa invete fara sa stie ca invata. Cu alte cuvinte, sa-l convingi ca invatatul asta e un soi de dixtractie, ceva.
    Si daca, macar o vreme, va crede asta, totul va merge uns!

    RăspundețiȘtergere
  6. Augustine,
    Idealul ăsta se întâmplă în şcolile de specialitate.

    RăspundețiȘtergere