miercuri, 27 iulie 2011

Micul arierat nu mai plăteşte arieratele

Micul arierat, adică Boc, a decis stoparea plăţii arieratelor, adică a datoriilor vechi de peste un an către furnizorii de medicamente, până la stabilirea preţului corect.
Mintea puţină dar nefuncţională a acestei caricaturi de om a mai elucubrat o sintagmă: „preţul corect”.
Niciun jurnalist n-a catadicsit  să-l întrebe: „Corect faţă de ce, faţă de cine, corect în viitor sau corect în trecut?”
Am mai spus asta şi o repet: preţul medicamentelor se stabileşte la Ministerul Sănătăţii în colaborare cu Ministerul de Finanţe.
Importatorul sau producătorul intern de medicament face o propunere de preţ care poate fi acceptată sau nu de către ministerele amintite. Orice medicament existent pe piaţă care costă 1 leu sau 1000 de lei se află în comerţ exclusiv cu aprobarea guvernului. 
Prin urmare, preţul corect a fost deja stabilit, la momentul intrării produsului în consum, fiindcă altminteri el n-ar fi ajuns în piaţă.
Cum între viitorul preţ corect al lui Boc şi vechile datorii ale statului către furnizorii de medicamente străini şi autohtoni nu există nicio legătură, e de presupus că se doreşte limitarea drastică a accesului populaţie la medicaţie, cu consecinţe previzibile.
Cu cât vom fi mai puţini, cu atât va fi mai bine. Pentru unii. 


12 comentarii:

  1. De ASTA boc e de neinlocuit: fiindca nu se formalizeaza sa semneze niste decizii care nu sint corecte, nu sint morale, nu sint legale si, MAI ALES, nu sint ALE LUI. (Era sa zic, ALELUIA!) Sigur, boc are, si el, pareri personale. Cu care, de cele mai multe ori, nu e de acord, dar asta nu-i creaza nici cel mai mic disconfort. Boc, ardelean pirit, este ilustrarea perfecta a tipuriturii ardelenesti: "Hai, hai si iar hai / Cum te-oi pune-asa sa stai!"

    RăspundețiȘtergere
  2. Si atunci ce mai vor astia de la noi Renata?
    Vor sa ne omoare mai repede? :( :( :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Rădescule, frate!
    Să nu-i umilim pe ardeleni, amintind acest cumplit ghinion de neşansă, cum că prăpăditul, trogloditul, grav încercatul de imbecilitate, BOC, s-a născut întâmplător în zona Ardealului. Cu cât trece timpul, mi-e tot mai teamă că nu pupincurismul băsesc îl mână în luptă, ci disperarea de-a nu înţelege nimic, la nivel elementar, din ceea ce se întâmplă în jurul lui. Mi-e teamă că acest gândac de bucătărie nu e conştient că face, servil, jocul cuiva. Dacă mâine, la Cotroceni, s-ar întrona un rinocer sau o maimuţă, Boc nici n-ar băga de seamă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Theo, e simplu.
    Planul guvernului portocaliu e de trei cuvinte: SĂ CREŞTEM MORTALITATEA!
    Vrei argumente sau le subînţelegi?

    RăspundețiȘtergere
  5. Bietul si micutul bocciu e in rand cu "lumea buna" si cu gubernele unite carele se straduieste(!) sa ne subtieze samanta.
    Deci nu numai el trebuie ponegrit. E un "curent" care strabate imbuibatii. Visu' lor e sa nu mai simta duhoare de transpiratie, mahorca ori pufoaica.
    Te-ai gandit vreodata de ce vrei sa calatoresti cu masina sau barca personala in ciuda mijloacelor de transport in comun?
    Asta e, cand te-ajungi ti-e sila de ce-i sub tine si nu stii cum s-ajungi cat mai sus, la aer curat...
    Divertisment? Cauta sa vezi ca acest vis al "selectiei" e decand e lumea.

    http://reality101blog.blogspot.com/2009/04/population-controlreduction-quotes.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, Neveule, de la Darwin încoace, selecţia e de bază. Dar n-o faci la final, o faci la izvoare. Ţi-aş explica de-a fir a păr pe ce criterii, dar nu sunt ortodoxe. Un exemplu tot îţi dau... Aş interzice perpetuarea celor care au un membru al familiei suferind de o maladie genetică. Apoi analfabeţilor. :)
    Mă opresc aici, nu vreau să mă înjure lumea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Re, Ignoranta e buna pen'ca multa lume-i ferricuita cu ea. Ce te-ai face cu revolte la toate nivelele? Ar fi un haos general, nu?
    Aia cu geneticu' se poate suprapune cu mutantu' si-atunci cum si unde dai cu barda?
    Nu te teme de-njuraturi, inseamna ca esti ... bagata-n seama;)
    E si asta un fel de inaltare chiar daca se-ntampla-n doar oglinda din baie fiind sigur(a)ca ai dreptate si ca aia de te-njura-s pe langa drum...
    ;)
    Zic asa, la general; don't take it personal:))

    RăspundețiȘtergere
  8. Boc şi-a mai însuşit un clişeu. Zice, ,,să facem ce trebuie''. Ce să faci, mă?

    RăspundețiȘtergere
  9. Ignoranţa, Neveule, e cultivată de conducători din comoditate: e mai uşor să conduci o masă de proşti. Din păcate, dincolo de o anume limită a prostiei, prostul devine un balast, fiindcă nu mai produce.

    RăspundețiȘtergere
  10. Florine, "să facem ce trebuie", "să ne facem treaba"... ne-am întors la "să facem totul" şi la "să ne aducem aportul"!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu cât vom fi mai puţini, cu atât va fi mai bine - pentru noi, supravietuitorii ;) ! Pentru "stapani" nu va fi deloc bine, pentru ca nu vor mai avea pe cine slugari si pe cine manipula (masele mari de oameni sunt cel mai usor de manipulat, cu cat se ajunge la grupuscule mai mici, si mai dure, cu atat devine mai greu sa-i controlezi/manipulezi/asmuti unii contra altora).

    Nu e nimic "planificat" in toata tarasenia asta, decat o noua cacealma basista, pe principiul "ia nu le mai da alora, ma, ca n-au trecut pe la Nutzi, sa vedem ce fac, nah?! Las' ca pun eu DNA-ul pe ei, coruptii dracului!"

    RăspundețiȘtergere
  12. Vlad,
    furnizorii de medicament sunt obligaţi, legal, să plătească un clawback. Că trebuie să treacă pe la Nuţi, şi trec! - asta e a doua parte a birului.
    Din nefericire, fiecare afacerist din păsta ăşi face un calcul simplu: cât pierd, cât câştig. Câştigul e niţel mai mare decât pierderea. Fie şi numai pentru faptul că u concurent de-al lui iese de pe piaţă în urma acestor reglementări.
    Crede-mă, e o imensă mocirlă. Fiecare leu furat în sistem de împarte cu CASA şi cu cineva din guvern.
    Fiindcă eşti un tip rezistent, o să folosesc exclusiv pentru tine o imagine insuportabilă: un ins căzut în hazna care îşi propune să înghită tot conţinututl, spre a o seca şi a ieşi la suprafaţă, victorios.
    Scuze, dacă te-am scârbit!

    RăspundețiȘtergere