luni, 12 septembrie 2011

Ştiri care mă doare

Câţi americani au murit pe 11 septembrie 2001?
Aproape trei mii.
Câţi pensionabili români trebuie să înţeleagă că plantează un pom la umbra căruia nu vor mai sta?

Bun!  Despre asta trebuiau să se agite cele două televiziuni concurente.

18 comentarii:

  1. Cati pensionari romani planteaza pomi?!

    Eu ii vad ca dau cu drujbele-n dreapta si-n stanga, alearga cainii si pisicile cu furcile si sapaligile, imput locul pe culoarele primariilor sa cheme hingherii, isi terorizeaza plozii sa le dea bani pe care-i toaca bosorogii prosteste, samd...

    Da-i in mortii lor!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vlad,
    am apucat vreodată să-ţi spun câţi ani am eu? :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Probabil Vlad e unul dintre cei care (cred ca) nu vor fi niciodata pensionari. Sau ca el va fi unul fooarte special, nu ca nenorocitii astia batrini care imput (?) locul. Probabil Vlad e unul dintre cei care cred in tineri. Care nu-l imput. Cum ar fi Anastase. Cum ar fi Rizdi. Cum ar fi Placinta. Sau ca adevarul e unul singur, ca de-aia ii si zice absolut.
    Eu il invidiez pentru faptul ca nu se indoieste de nimic, ca are doar certitudini. Tu nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. S-au(!) probabil ca Dom Vlad e superat ca cainii nare unde sa se mai scuture da picioru dan spate finca ca nare copaci plantati de batraneii astia care nesimtiti cu este manca banii tinertului.

    Io asa cred.

    Uiteasa, postari de asteami place mie:))

    RăspundețiȘtergere
  5. @Augustin
    Vlad e foarte tânăr şi iubeşte animalele. Eu, idem. El participă la manifestaţii pentru câinii comunitari, eu nu. El face ceva pentru pluralul subiectului,protestând, eu nu. Eu am rămas repetentă la plural şi cantonată în singular. Fiindcă unicul meu câine-rudă-prieten a murit de ziua lui, în somn, cu o decenţă pe care noi n-o vom atinge niciodată.Eu am încetat să mai merg la mare când am înţeles că marea îi face rău şi nici azi nu mă duc în locuri pe care el le-ar fi evitat bucuros.
    Fiecare înţelege iubirea de ceva în felul lui.
    Vlad nu m-a supărat câtuşi de puţin!

    Când aveam 17 ani, am spus, cu voce tare, despre o femeie de 35 care murise de cancer - "A, păi era, oricum, bătrână!"

    În fond, acolo mergem cu toţii: la morţii noştri. De ce ne-am supăra?

    RăspundețiȘtergere
  6. @Hingherele
    Copacii sunt copaci şi metaforele sunt metafore.
    Eu am interpretat mesajul foarte lucid: "VIITORUL SUNă A VID.
    Aşa că faceţi-vă socotelile, vedeţi ce mai aveţi de vândut, de economisit, ca în prima lună de pensie să nu faceţi istericale că vă ocoleşte poştaşul, fiindcă pentru voi s-a sfârşit."
    Eu, har Domnului, am o meserie care îmi permite să nu mai încurc lumea în mod decent.Da' foştii sculerii-matriţeri şi profesorii de liceu tre' să iasă cu mâna întinsă, în intersecţii, să-şi prelungească agonia.
    Atunci, vorba lu' Arghezi, "de ce-aş fi trist?"

    RăspundețiȘtergere
  7. Renato, ma frisonezi!(!) Deci daca esti tinar si iubesti animalele, esti OK? Dar pe subanimalele de pensionari, de ce nu-i iubim? Fiindca ne-au crescut? Fiindca uneori s-au culcat nemincati ca sa ne-ajunga noua bucatica? Fiindca a tremurat carnea pe ei cind eram bolnavi? Fiindca existenta lor, acum, nu ne mai e profitabila? Fiindca prezenta lor pe lumea asta, acum paguboasa si nesuferita, ne creaza, cind si cind, pasagere probleme de constiinta?
    Crede-ma, as fi preferat sa nu fi citit ce-ai scris aici. Insa, desigur, n-am inteles bine ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Augustine,
    nu ţi se pare cool a nu fi supărat pe cineva care tocmai te-a trimis în morţii mă-tii? :))
    p.s. Eu am reţinut despre Vlad (din ce-a mai scris el pe alte bloguri) câteva amănunte care chiar mă împiedică să mă pot supăra pe el. Şi da! N-ai citit decât rândurile, nu şi printre...

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred că "boşorogii" ăia au mai făcut o greşeală, poate cea mai mare din viaţa lor.

    Nu au trecut la momentul oportun boşoroagele pe la medicul ginecolog.

    Pentru avort, desigur!

    RăspundețiȘtergere
  10. 1). Eu chiar nu voi fi niciodata pensionar, pentru ca: a). nu am venit, nu platesc la stat NIMIC; b). la 26 de ani facusem deja un infarct (sau ceva asemanator, care mi-a luat 5 saptamani pana sa pot merge din nou mai mult de 15 pasi ;) ; c). alte detalii;

    2). Si maica-mea e pensionara si nu se incadreaza in profilul facut de mine (chiar deloc). Problema e ca "pensionarii", asa cum ii vad per ansamblu, astia sunt! Tara arata in HALUL asta (si) din cauza bosorogilor!

    3). A fost, este si va fi inadmisibil sa te puiezi in Romania.

    4). Avortul e o masura primitiva! Exista multe alte metode si practici eficiente in a evita o sarcina nedorita (asa cum ar trebui sa fie orice sarcina in Romania!).

    5). Marti, 20 septembrie, intre orele 9-14, PROTEST in parcul Izvor. Sa nu spuneti ca n-ati stiut!

    RăspundețiȘtergere
  11. Vlad cel ingrozitor:
    1)Faptul ca tu nu vei fi niciodata pensionar nu justifica, doar explica. Oricum, asta nu-ti da niciun drept!
    2)Tara asta arata asa din cauza tuturor: si a mea, si a ta, si a Renatei. Tu ai injurat doar pensionarii. Incorect!(ca sa folosesc un singur calificativ; oricum, asta stie si ala care scoate capul din canal, sa vada daca ploua, nu-i vreo performanta!)
    3) Eu m-am "puiat" in Romania, si am facut al dracu de bine! Oricum, generalizarile pe care le faci tu nu te vor duce nicaieri.
    4) Iubesc cateii de mor! Daca nu crezi, o sa-ti argumentez.
    5) Hai, ca nu te mai deranjez.

    RăspundețiȘtergere
  12. Hihihi!!!
    Buna de tot!

    Cum ce?
    Ghici;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Văd că-i rost de gâlceavă, până la urmă, oricât am sperat eu că vom încheia amiabil conversaţiile.

    Vlad,
    Observ că "întoarce şi celălalt obraz" şi, dacă poţi, mai şi zâmbeşte, nu funcţionează cu tine.

    La punctu' 1) ne zici că nu munceşti nicăieri ca să nu plăteşti dările la stat. Nu cumva e invers? N-am nimic împotriva rentierilor, a celor care nu muncesc fiindcă sunt suficient de bogaţi ca să trăiască din dobândă. Norocul lor! Dar nu e cazul tău.
    La 2), înţeleg că maică-ta e genul boşorog-excepţie care confirmă regula enunţată de tine. Din păcate, dacă se face dreptate după principiul tău şi nouă, boşorogilor, o să ni se taie pensia, indiferent dacă suntem conform profilului neiubitor de animale sau excepţiei, mama ta va fi luată la grămadă iar tu vei fi o victimă colaterală.
    La 3) doar zâmbesc şi mă abţin de la comentarii: şi mama ta a încălcat regula Vladului.
    La 4) ori te faci că nu pricepi, ori...
    La 5) am o întrebare: dacă toţi boşorogii ar ieşi la protestul împotriva eutanasierii câinilor maidanezi, s-ar schimba ceva? Am deveni noi, boşorogii, pardonabili?

    RăspundețiȘtergere
  14. Augustine,
    poate că ar trebui să fii mai explicit, când zici că ai făcut-o al dracului de bine! Eu înţeleg că te referi la Rezultatul acţiunii.
    Nu ştiu dacă Vlad a dedus la fel şi nu cumva crede că te dai vreo bombă sexy!:)))

    RăspundețiȘtergere
  15. Renato, am fost cit se poate de explicit: am folosit licenta lui Vlad, "a impuia". Deci e vorba de ... PUI. Oricum, urasc publicitatea mascata! Si-apoi, sint niste ani de-atunci, asa ca nu se pune!
    La Vlad decelez efectele perverse ale toxinei Basescu: Sintem o tara de mamicute si bosorogi care imput locul.
    Fiecaruia, marinelul i-a oferit o tinta, un "inamic public": unora, pensionarii nesimtiti, altora profesorii platiti (prea gras) cu ora, bebelusii care cam exagereaza cu pemparsii, mogulii, gaozarii, privatii, bugetarii, actorii, jurnalistii. Iar Vlad nu baga de seama ca, de fapt, a fost trecut in revista intreg poporul roman. Sau, ma rog, intreaga populatie a Romaniei. La paruiala generalizata care urmeaza, unul singur e ... uber alles, hahaind printre cuburi!
    Acestea ziind fise, cred ca e timpul sa trecem la lucrurile care conteaza. Atit ca nu mai stiu care-s alea!

    RăspundețiȘtergere
  16. Augustine, nici eu nu ştiu care-s lucrurile ce contează,dar mă prefac că ştiu.

    RăspundețiȘtergere
  17. Corect!
    Dar televiziunile au alte prioritati ... nu imi place deloc cum evolueaza Antena 3 ... de restul ce sa mai spun? ... am inceput sa ma uit pe Animal Planet.

    RăspundețiȘtergere