sâmbătă, 3 martie 2012

Fără nicio legătură cu preşedintele Băsescu

Cu câteva zile înainte ca florăresele să dea marele tun anual, 1-8 Martie, potera fiscală s-a năpustit în vizuinile lor de termopan şi a înfipt cuţitul până-n prăsele în vasele şi găleţile pline cu flori de Olanda. A curs multă apă. Normal, fiindcă florile stau în apă. Dacă stăteau în sânge, ar fi curs mult sânge.
Fix pe 1 Martie, aceeaşi poteră s-a infiltrat în pasajul de la Piaţa Universităţii.  N-a mai tăiat în carne vie, a tăiat amenzi. 1000 de lei pentru fiecare pârlit din ăla care vindea coşari, trifoiaşi, gărgăriţe şi inimioare cu 50 de bani bucata. Evazioniştii au plătit, din dinţi au scrâşnit şi au organizat mişcarea de rezistenţă, nu în munţi, cum ştim noi, ci tot acolo, în subteran: au pus nişte afişe cu anunţul “Aceste mărţişoare nu sunt de vânzare!” şi “Preţ informativ – 1 LEU” şi s-au apucat să-şi recupereze paguba provocată de amendă, cântărind, totuşi, de două ori, după vorbă, după port, eventualii cumpărători; să nu fie tot d-ăia cu legitimaţie şi chitanţier. Tuturor cumpărătorilor autentici, care aveau în mod sincer nevoie de mărţişoare, le-au făcut super-ofertă, un plus 100%, bonus de risc, povestindu-le ce păţiseră de dimineaţă. Clienţii, solidari, că doar totul se petrecea sub Piaţa Universităţii, au luat opt şi au plătit zece,  salutând la finalul tranzacţiei cu “Păstrează restul!”…
Sper că toată operaţiunea asta a reechilibrat bugetul.
Că n-o să fim nevoiţi, zilnic, să cumpărăm pâine la suprapreţ, findcă se anunţă o cruciadă fiscală prin micile brutării care n-au casă de marcat.
Sigur că era mai simplu şi mai profitabil să i se impoziteze DOAR vila lui Blejnar, şi florăresele, brutarii, lustragii, mărţişoriştii îşi puteau vedea liniştit de treabă, la preţuri rezonabile. Dar, se vede treaba că nu se poate.
Mai bine impozităm fiecare căţel de usturoi traficat la tarabe, în piaţă, decât o singură JAVRĂ ORDINARĂ!

p.s. fără nicio legătură cu preşedintele Băsescu.

12 comentarii:

  1. Uh, ce hotarata esti, doamna:))

    Macar de-ai rezolva ceva dar nu vad ce si cum.
    Mai pa scurt:
    Daca fiecare rumun si-ar vedea de treburile personale n-ar ajunge sa fie guvernat de javre, nicidecum sa-si manance zilele luptand in van cu morile de vant. Si-ar vedea de afacerile lui (ei) si ar prospera concentrandu-se NUMAI ACOLO, la banu personal si la bunastarea proprie.
    Probabile asta e valabile si cu alte locuri dar, deh, stalpu' din ochiu' propriu e greu de vazut, mai degraba zaresti scobitoarea din ochiu' altuia:)
    Voie buna si happy opt martie, draga doamna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc de urare!
      În rest, te-aş contrazice. Mie mi se pare că prea îşi vede fiecare de treburile lui şi nu-i pasă de ceilalţi.
      Când se duce românul să-şi cumpere o diplomă şi se dă drept ce scrie pe diplomă, înseamnă că puţin îi pasă de ceilalţi, el şi-a văzut interesul.
      La fel, când se duce şi aranjează cu un prieten s-o angajeze ăla pe nevastă-sa,care e o tută, fără să mai dea concurs, tot despre văzutul interesului vorbim.
      Pe urmă, ca să te concentrezi la banul personal, trebuie, în primul rând să-l ai. Dacă tragi mâţa de coadă cu 200 de euro pe lună, nu ştiu cum să te gândeşti la prosperitate.

      Ștergere
    2. Solidaritatea nu-i pentru Carpatii de sud-est, e pentru alte natii care-s mai legate.
      Lipsa tablitelor cu margeluse nu da dureri de cap precum da lipsa morfina iar pe lipitorii de margeluse pe piele nu-i doare-n tuhăs de morfina statului sau de clientii dumitale.
      Pentru dansii cel mai important a fost sa-si recupereze mia de parale taxata la pasaj; punct ochit-punct lovit; dumneata ce-ai facut cu strigatele de ajutor catre acolitii basescului?
      Iti zic Io: NIMIC. Doar ferestre de avertisment.
      La trasu' mâţelor de coada nu se-ndeasa nimeni in RO.
      Inclin sa cred ca e mai acuta cultura aia balcanica, aia cu masini si haine de "firma" ce fac maţele sa ghiorţaie de foame. N-am sa schimb io ori dumneata cultura rumunului, e boala veche;) Io-i zic megalomanie patentata sau jeg cu ştaif.
      Suntem atat de legati de maladia asta ca o exportam cu fiecare capsunar, sa ni se duca vestea peste mari si tari;)

      200 de euro pe luna?
      Dar de selectie naturala se mai vorbeste pe-acolo, prin Romania?
      Desigur, exceptand pensionarii ori handicapatii uitati de regim.

      Ștergere
    3. Selecţie naturală? Să nu luăm decât o casieră de hipermarket. Care munceşte 8 ore pe zi cu o pauză de câteva minute programată pentru necesităţi fiziologice. Şi câştigă 200 de euro pe lună. De ce ar trebui selectată natural? De ce ar fi ea un eşec? Nu trebuie să existe cineva care face şi munca asta?

      Ștergere
  2. Apropont(!) de aia de-si vad de ale lor:

    Uite cum "s-au scos " aia cu martzagusurile vanzand la suprapret si nedurandu-i in cur de tine si de lipsa de morfina:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă s-ar impozita numai un vapor care intră în port cu marfă la negru, n-ar mai conta că nişte amărâţi scot un ban din muncă manuală o dată pe an, în pasajul Universităţii.
      Ştii ce înseamnă să iei o bucăţică de tablă, de lemn, de piele, să lipeşti două mărgeluşe pe ea, să-i dai o găurică, să treci prin găurică un anou, să legi de el un snuruleţ şi să bagi toată drăcovenia într-o punguţă? Înseamnă muncă. Să ceri 1 leu pe chestia asta, e ca şi cum l-ai da pe gratis.
      Iar de lipsa de morfină, nu vânzătorul ambulant trebuie să se ocupe, ci Statul.
      Io aşa cred.

      Ștergere
    2. Pai, domna draga, daca ai dovezi despre bamporiu negru, da-le pe fata la Haga sau la Brussels ca sa ne scoatem din necaz;)
      Le dam si amaratilor din pasaj niste kilometri de matase rosie si alba pentru anu' viitor, mai scapam fo doo sute de euroi celor cu simbria scurta si sa vezi ce bine o sa ne fie.
      Sau astea cu bamporiu negru is doar barfe de cartier?
      Pe alea cu morfina le cred ca si io am avut "pretini" suspusi care manuiau fiolele de morfina mai ceva decat facatorii de martisoare din pasaj. Stii 'mneata ce zic io ca am vorbit noi despre asta;)
      Hehehe, asa-i omu' nostru, pana nu se arde, nu pricepe de ce sa se pazeasca:))

      Ștergere
    3. Am senzaţia că mă iei peste picior, când presupui că sunt doar bârfe de cartier.

      Ștergere
  3. Cred că băiatul de mai sus are un complex pe care nu-l poate depăşi decît scriind pe anumite bloguri.
    Foarte bine că ai scos bannerul cu Băsescu, era virusat. Nu bannerul !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Băiatul e o foarte veche prezenţă în gară.
      Sunt însă momente când punctele noastre de vedere sunt foarte divergente.
      El crede că România se vede mai bine din USA. Eu cred că nu.
      Matilduş, nu mai pun niciun banner. O să rămână ăla cu "blog de blog 2009". Fiindcă atunci s-a întâmplat ceva care a contat pentru mine, ulterior.

      Ștergere
  4. @ Renata,
    Vreau să te-ntreb ceva care mă roade de câteva zile. O fi pe lângă subiect, da' nu prea, că e tot fără legătură cu... Băse:
    Aud de ceva vreme, ca o reclamă, că românu' consumă medicamente contrafăcute de una sută milioane euro pe an! Cică s-ar găsi şi prin farmacii, auzi trăznaie. Despre ce e vorba stimată doamnă, că io nu-nţeleg? În afară de chestia că io cumpăr medicamentele numai de la farmacie, la piaţă nu se găsesc, m-am uitat atent.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cârco,
      sper să scriu azi despre povestea asta. Înainte de a se transmite reportajul Antenei 3.

      Ștergere