marți, 24 martie 2009

Scrisoare pentru urmaşii urmaşilor noştri

renata
Cred că n-a fost om în ţara asta, să nu se fi entuziasmat când a auzit că am caştigat la Haga! …
Dacă peste ani, după ce timpul si colbul se vor fi aşternut îndeajuns de temeinic, cu acte în regulă, parafate si confidenţializate, peste această întâmplare, tu, vreun aiurit călător cu mausul, vei accesa din greseală pagina de faţă, pentru tine sunt obligată să fac precizarea că, in 2009, februarie, prin decizia Curţii de la Haga, România a caştigat nu numai, ci si.
Detalii, tinere, la: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/119530/Ce-inseamna-victoria-de-la-Haga-pentru-Romania-.html ...
Exact aici unde te trimit sa citeşti, vei găsi, în zicerea Ministrului nostru de Externe de la acea vreme, indiciul că acesta nu era doar un bun diplomat, dar şi un tip cu umor, pentru că iată cum îşi încheie declaratia:
” ... Exista rezerve de hidrocarburi, dar urmeaza sa vedem in ce cantitate si in ce masura putem sa ajungem la ele."
Daca tu, cititorule, nu vei înţelege pe deplin ce-a vrut să zică domnul Ministru prin „ ... şi în ce măsură putem ajunge la ele”, caută undeva (te descurci şi singur!), pe vreun site de bancuri istorice, pe cel în care se povesteşte că, într-un ipotetic institut de cercetare pentru potenţial intelectual si creativ uman, în 3 incăperi perfect goale, au fost închişi separat un român, un indian şi un neamţ, lăsându-li-se la îndemână câte două mici bile din metal masiv, cu rugamintea ca, în decurs de o noapte, să facă ceva interesant cu ele. A doua zi dimineaţa comisia l-a găsit pe indian concentrându-se intens, iar biluţele pluteau în aer. Neamţul era şi el preocupat şi entuziast, fiindcă reuşise să obţină energie, plasându-le într-un anumit raport una faţă de cealaltă şi-acum cerea hârtie şi creion să scrie nişte ecuaţii. Doar românul zăcea trist într-un colţ, abătut, ţinând în palmă o singură bilă şi, la întrebarea - ce se întâmplase cu bilele lui, acesta a răspuns: „Păi asta s-a stricat şi p-ailaltă am pierdut-o”
Oh, dar deja ţi l-am spus eu!
Nu-l mai căuta, că cine ştie ce mai afli!...
5 februarie, 2009

Un comentariu:

  1. Oferta noastră propusă pentru clienți în noul an este un angajament pozitiv și total, astfel încât lucrul cu noi vă oferă o asigurare maximă de a obține finanțare pentru că avem un rating A + în finanțare. Frank Împrumut Servicii (FLS) a lungul anilor a fost foarte evaluat ca fiind una dintre cele mai bune companii online, cu o rată a dobânzii mai ieftin. Dacă aveți nevoie de finanțare, nu ezitați să ne contactați prin telefon (+1-713-389-6778) sau e-mail: k.frankloans@gmail.com

    RăspundețiȘtergere