duminică, 23 august 2009

End. Happy End

Gata!
Ajunge cu scandalul fraţi de sânge şi de armament, domnişoare de 20 de ani care se asociază cu domni pe nume Oiţă şi Geamănu fiindcă i-a cunoscut anul trecut la expoziţia Black Sea Defense & Aerospace 2008 (nu Black City, aşa cum greşit rosteşte tatăl Cazacu).
Nu s-a întâmplat nimic!

Aşa zice Boc. Că nu e niciun scandal, cât timp nu s-au derulat afaceri. Asta să însemne oare că, unde s-au derulat afaceri, ca de pildă la MTS şi MT, e scandal?

În fine, nu mai contează. Cine era de rămas în firmă a rămas şi cine era de retras sau demisionat a efectuat mişcarea la suprafaţă.

Nu aşa se scoate gunoiul de sub preş, cu o anchetă făcută de ziarul Bursa.

Gunoiul se înşiră frumos pe DN1, se arată la televizor, iese tămbălău la nivel înalt, Boc demarează de luni un amplu program de monitorizare şi pedepsire a gunoiului deşertat în mod subversiv pe locul unde se va înălţa autostrada Bucureşti-Ploieşti.

Un nu hotărât poluării editează Boc în culmea enervării, remarcând un pic şi activitatea de bune intenţii în ceea ce priveşte posibilitatea ca, în viitor, să înceapă lucrările la infrastructură.
(Ei, lăsaţi, domnu’ Boc, nu mă mai lăudaţi pentru realizări, zice Berceanu, dând din coadă în plan secund, că odată mă văd în anchetă la comisia parlamentară!)

Premierul nu se lasă! A îmbrăcat Cămaşa Mov, aia cu croială cocălărească şi culoare distinsă pe care o poartă mereu când e stăpân pe situaţie şi dă cu bombeul în pungile de plastic pline cu resturi menajere zicând „nici criza, nici sărăcia, nimic altceva nu poate constitui argument să lăsăm în urma noastră atâta debandadă şi atâta mizerie”.

Amin, domnu’ Boc!

Ia vedeţi, vă rog, că s-a furat un bancomat dintr-un spital, hoţii l-au smuls cu o cruzime fără precedent şi imediat l-au aruncat aşa, plin cu bani cum era.

Asta nu cumva dovedeşte scăderea apetitului pentru hoţie în România? Nu cumva e un început? Intrăm în normalitate?

Păi atunci să lăsăm prostiile şi să nu uităm că pe 1 septembrie doamna ministru Duduia e re-aşteptată la audierile comisiei parlamentare. Poate îi reamintiţi!

16 comentarii:

  1. Şi pe 1 septembrie, marele prim-sinistru, îşi va pune tocurile potrivite funcţiei pe care o are, va lungi puţin gâtul ca să-şi dea importanţa cuvenită şi va glăsui:

    “Eu zic că nu-i scandal atâta vrem cât nu s-au derulat afaceri. Ceea ce-i important pentru români este că nu s-au derulat afaceri.”

    Cam ăsta-i rolul lui de prim-ministru. prim-secretarii de partid (PCR) erau niţel mai demni!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu il pot urmari pe Boc, pur si simplu. Ori de cite ori se baga in seama- ca e analiza efectelor secetei, ca e schimb de opinii cu comisia de invatamint, ca solicita un meniu- personajul foloseste tonul ala cu care oricine altcineva ar anunta sfirsitul lumii.
    Totusi, lectura atit de reconfortanta a textului tau m-a facut sa ma intreb: premierul simte, oare, nevoia derularii unor afaceri care sa aiba ca obiect stringerea gunoaielor ce i-au retinut atentia (profit 10 la suta la alb si 90 la suta la portocaliu)? O idee pentru fratele Mircea, ramas de curind fara piinea de la gura?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ina, ElZap,
    iertare că răspund deodată...:)
    Dar vă plasaţi pe poziţia asta comună, oarecum nedreaptă, faţă de micul nostru premier! Adică nu-l agreaţi. De ce? Ce v-a făcut, oameni buni?
    Cred că el, în mintea lui proporţională cu înălţimea, crede că e mereu pe fază şi rezolvă sârguincios temele cotrocene!
    Părerea mea: Băsescu gestiona destul de bine scandalul "fratele". Se împăcase şi cu presa, explicase şi că are un frate prost, dar rudele nu le alegi, ţi le dă Dumnezeu... Intrase în poziţie de favorit: săracu' dom Preş., dacă nu îl muşcă de posterior cei 322, ii face greutăţi boul de fra-su! Noroc că el e ALTFEL!
    Şi s-a trezit Boculeţu să dea verdicte, că nu e scandal.
    Asta înseamnă că săptămâna viitoare Udrea trebuie să se prezinte şi, mai ales, afirmaţia presedintelui că încă un scandal din ăsta, si nu mai candidează nu va putea fi utilizată la justa ei valoare.

    RăspundețiȘtergere
  4. "vai, vai , ce pacat
    Ca piticu...s-a-necat"!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mihaela, cred că Boculeţ e tipul ăla care a vrut să se facă şi el marinar, şi când l-a întrebat comandantul "Ştii să-noţi?" el s-a mirat tot: "Păi ce, nu mai aveţi vapoare?!"

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce-mi place, Renata, este că în cinstea zilei de 23 August ai omagiat cam toată conducerea de partid şi de stat, nu cred să-ţi fi scăpat vreun personaj de va(r)ză din CPEx.
    Cât despre bancomat, hoţii n-aveau nevoie de banii din el, au vrut doar să facă gunoi aruncându-l pe stradă, ca să se oftice Boc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Florian , caut un simbol în scrisul meu care să fi omagiat ce zici tu.
    Şi nu găsesc decât GUNOIUL.
    Era altceva?
    Mă ajuţi?

    RăspundețiȘtergere
  8. Scuze ca ma bag in vorba, dar mi s-a parut ca Florian a zis exact acelasi lucru, Renata, doar ceva mai detaliat! Oooof....bine ca-s eu pe-aici, sa va mediez!

    RăspundețiȘtergere
  9. Renata, cuvântul varză poate însemna uneori şi gunoi.

    Mulţam, Ina, pentru ajutorul dezinteresat. Promit să mă revanşez şi, cu prima ocazie, să te atac în modul cel mai elegant cu putinţă.

    P.S. Ti-am răspuns cu întârziere la întrebare, Renata, pentru că acasă mi-a căzut ieri netul. Sper ca astăzi să-şi revină.

    RăspundețiȘtergere
  10. Revin, Renata, pentru că am mai lăsat un amănunt neclar. In contextul în care am scris că „ai omagiat”, nu am crezut că sunt necesare ghilimelele, ca să înţelegi că sensul era contrar.

    RăspundețiȘtergere
  11. Florian, uneori mai fac pe proasta. Mă mai alint.:) Am înţeles sensul omagiatului, fără ghilimele.
    Însănătoşire grabnică netului tău, fiindcă apar noi întrebări la orizont.
    Cică în poza "aia" (eu pun ghilimele şi când nu e cazul), domnul cu mustaţă nu-i Mircea Băsescu.
    http://mariusmina.blogspot.com/2009/08/mircea-basescu-confundat-cu-maestrul_24.html

    Ina, mulţumesc de ajutor!Abia de-acum încolo s-ar putea să fie necesar.
    Să ne uităm la poza de mai sus şi să cugetăm adânc.

    RăspundețiȘtergere
  12. In poza aia e un cocalar caruia nu i se vede ghiulul, din cauza unui zoom necorespunzator. Indiferent cum l-o fi chemind pe personajul respectiv, tot un cocalar cu ghiul este. Problema tarii asteia este ca oamenii cei mai vizibili in orice poza sint cocalarii cu ghiuluri. Numele lor nu conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ina, cică e mason cocalarul nostru. Unu venerabil. N-ar fi aşa de important ce-cine e.
    Confuzia e însă interesantă.

    RăspundețiȘtergere
  14. justitia romana ii va face scapati si pe hotzii din pdl asa cum a facut si cu hotzii din psd, recte nastase...te mai astept la mine pe blog

    RăspundețiȘtergere
  15. Renata, netul meu îţi multumeşte pentru urările de însănătoşire grabnică şi te anunţă cu bucurie că l-au ajutat să se facă bine. Iaca un job interesant, descântătoare de net-uri. Poţi face bani frumoşi, că ai har.

    RăspundețiȘtergere
  16. Sunt un vraci cu diplomă, Florian!
    Mulţumesc că eşti aici! :)

    RăspundețiȘtergere