vineri, 14 august 2009

Test-grill pentru bugetari








Cine sunt autorii celebrelor citate de mai jos?









1. “…şi cu sufletu’ în rai, şi cu…”













2. “…s-avem scuipat la furcă”







3.“Şi uite tot aşa, din canci în canci, în canci, în canci o ţin de zece ani de zile."

12 comentarii:

  1. Cam de criză grătarul pe care ni-l propui, Renata. Ca să încep de jos, nici vegetarian nu sunt, nici cu dulciurile nu mă împac, dar cu carnea macră aș fi mai îngăduitor - deși e fadă, rău nu are cum să-mi facă - și trebuie să menționez că nu sunt sufletist și nici cred în Rai.
    DanM

    RăspundețiȘtergere
  2. ...şi nici bugetar nu-mi pari a fi, Dane!
    Ai greşit răspunsul la întrebarea nr. 2. Nu-i nimic "dulce"! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai bine „mort”... decât bugetar, renata (nu mi-a plăcut niciodată să cer ceva, indiferent ce), pe de altă parte plăcinta pentru mine este dulce (nu scriu nici Plăcintă, nici O dulce, nici DE dulce) , indiferent cu ce ar fi făcută, chiar și cu varză.
    DanM

    RăspundețiȘtergere
  4. Spanac,Dane! :)))
    Plăcinta cu spanac, macedonească, e bună foc!

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. Băsescu, atunci când Udrea îl resuscitează din beţie prin tehnici Kama Sutra(explicaţie: intră el cu…, dar sufletul îi e curat, că nu-i din vina lui).

    2. Un pensionar care-şi mănâncă porţia de cartofi fierţi, în timp ce urmăreşte reportajul de la banchetul pedeliştilor de după europarlamentare.

    3. Acelaşi pensionar, după ce i-a venit pensia şi îşi permite o mâncărică de mazăre.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mă pui pe gânduri, Florian!
    Chiar nu mi-am închipuit că testul e atât de complex. Admite mai multe răspunsuri corecte (ale tale, de pildă) deşi, auxiliar, un singur răspuns corect e sugerat.
    ...Şi totuşi după îndelungi căutări, am dedus că scuipatul la furcă e omolul lui a-ţi veni apa la moară. Greşesc, oare?

    RăspundețiȘtergere
  7. Renata, habar n-am ce înseamnă să ai scuipat la furcă. Bănuind că ai adus expresia de prin Oaş, m-am gândit că furculiţei i se zice pe acolo furcă, deducţie făcută în contextul farfuriei cu de-ale gurii de alături. Mergând cu raţionamentul mai departe, cea mai plauzibilă interpretare a expresiei ar fi să-ţi curgă bale de poftă după bunătătile de pe masă (în răspunsul meu la test, masa e cea de la televizor).
    Aş avea însă o observaţie. In rândurile pe care mi le adresezi îmi spui că, deşi răspunsurile mele pot fi acceptate ca fiind corecte, de fapt „un singur răspuns corect e sugerat”. Inţeleg că întrebarea ta poate primi trei răspunsuri diferite, ca cele pe care le-am dat eu, dar tu aveai unul singur pentru toate cele trei puncte. Pe de altă parte însă, întrebarea pe care o pui tu, înainte de a scrie cele trei citate, este „Cine sunt autorii celebrelor citate de mai jos?” Dacă întrebai de un singur autor, încercam să caut un răspuns comun, pe care mai târziu ai afirmat că îl aşteptai.
    Acum, dacă mi-am stors creierii, poate merit şi recompensa răspunsului corect la cimilitură.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vai, Florian! Totul e atât de limpede! Fiecare citat are câte un autor. Celebru, cum ziceam...
    Ăla cu sufletul aparţine Robertei Anastase N-o recunoşti în costum de miss, în fotografia intitulată "Ce miss mi-am fost, da' ce miss mi-s!"? Ştii bine că fetele astea sunt numai cu gândul la suflet.
    Ăla cu furca îi aparţine ministrei Plăcintă. Bănuiesc că afinităţile pentru furcă au făcut-o eligibilă pentru Boc, el fiind îndrăgostit de coasă. Sensul expresiei este, conform unor bănuieli îndelung elaborate, "să-ţi vină apa la moară". În discuţia pe care a avut-o cu Cristoiu, distinsa doamnă a rostit memorabilele cuvinte - "s-avem scuipat la furcă" ducând paharul cu apă la gură. Adică pe de-o parte scăpa de uscăciunea buzelor, pe de alta ii venea cheful de discuţie.
    Ultimul citat îi aparţine primarului Mazăre. Omul, de o sinceritate dezarmantă.
    Ai văzut ce simplu era? :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Mulţam fain, Renata, amu mi-s o ţâră mai cult.

    RăspundețiȘtergere
  10. Florian,
    că te am pe tine o ţâră mai cult, e minunat. Da'-ţi dai seama ce era să fi avut o ţară mai cultă?
    Eram ca şi scăpaţi!

    RăspundețiȘtergere
  11. Păi suntem ca şi scăpaţi, Renata. Scăpaţi pe noi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Post scriptum
    Vina este a ta, Renata, că nu m-am prins cine sunt personajele (că doar n-o să-mi recunosc lipsa de imaginaţie). Nu ştiu cum apare la tine pe monitor poza Anastasei, dar la mine este complet neclară. Drept să-ţi spun, am crezut că e vorba de Sarah Palin, de aici am încercat să fac o legătură între cea de-a doua imagine şi filmul Plăcintă Americană, dar la mazăre m-am blocat şi am abandonat pista subiectelor de peste Ocean.
    Dacă o recunoşteam pe autohtona Robertă, n-ar fi fost greu să fac legătura între celelalte două imagini şi numele ilustrelor personaje la care acestea fac trimitere.

    RăspundețiȘtergere