luni, 7 decembrie 2009

A doua zi

Pierdurăm!
De ce?
De proşti ce suntem.
Acum nici nu mai contează. Avem tot timpul de pe lume să ne prostim lent dar temeinic în continuare, în aşa fel încât, adânc cufundaţi în mlaştina îmbrobodirii noastre, să ni se pară că ne e mai bine aşa.

La o singură întrebare aştept urgent răspuns, cât încă mai sunt capabilă să pricep câte ceva.

De ce “căpşunarii” , de la culegători de portocale până la medici specialişti, care au ales să muncească în străinătate pentru că aici, cu Băsescu preşedinte şi premier, făceau foamea, l-au votat tot pe el?

25 de comentarii:

 1. Uite-asa: de-al dracului!
  Sa ne dea noua peste nas!

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu mai am nevoie şi de alte răspunsuri, Renata. Toate studiile şi sondajele arătau că, dacă vor ieşi la vot cel puţin tot atâţia alegători ca în primul tur, va câştiga Geoană. Au votat mai mulţi, dar a câştigat Băsescu. Stie cineva să explice răsturnarea asta? Dar cealaltă răsturnare, a exit poll-ului INSOMAR, care în primul tur aproape că s-a suprapus peste rezultatele finale?
  Dar asta contează mai puţin. Important este că preşedintele nostru, la aflarea rezultatelor, nu declară că a câştigat alegerile, ci că i-a ciuruit (se subînţelege că pe duşmanii cu care s-a bătut, pentru că el nu a participat la o competiţie, ci a dus un război împotriva duşmanilor).
  Important este şi că guvernul se va putea forma şi va putea funcţiona numai dacă udemeriştii vor fi din nou aceleaşi curve care au fost întotdeauna (pentru binele ţării, desigur) şi dacă se vor găsi trădători printre parlamentarii PSD şi PNL (şi se vor găsi, n-am nicio îndoială).
  Vom trăi următorii cinci ani cu un preşedinte care îşi ciuruieşte duşmanii şi cu un guvern susţinut de curve şi trădători. Le urez succesuri, iar noi vom face ce am făcut şi până acum, vom trăi în mijlocul unui popor ciudat, pe care nu numai străinii, dar şi mulţi dintre noi nu îl înţeleg, şi ne va fi încă cinci ani ruşine de conducătorii pe care ni i-am ales.
  Abia aştept să văd mutrele pedeliştilor, în frunte cu Elena Udrea, Videanu, Berceanu, Preda, dar şi a susţinătorilor TRU, Avramescu, celălalt Preda şi a altor Liicheni, lăţindu-se fericite pe ecranele televizoarelor şi ocupându-ne încă cinci ani din viaţă.

  RăspundețiȘtergere
 3. atasatii ambasadelor au avut ajutoare de la
  organele statului. viitorul lor a fost promis ca functie de rezultatele astea.
  si geoana s-a relaxat la vantu cateva zile mai devreme decat basescu :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Zâzanie,
  ăsta nu-i chiar un răspuns. E un "băsism".
  Răspunsul e la poziţia trei, la domnul Anonim.
  Răspunsul e în cărţulia lui Ohanezian: în ambasadele şi consulatele româneşti nici măcar femeile de serviciu nu sunt persoane "civile".
  Dar mai sunt şi alte multe variante de răspuns corect.

  RăspundețiȘtergere
 5. Florian,
  nu te enerva!
  Tata avea o vorbă: câştigă cel ce se enervează ultimul.

  RăspundețiȘtergere
 6. pentru ca, spre deosebire de Romania lui Iliescu si Constantinescu, in Romania lui Basescu ei nu au mai stat la cozile consulatelor pentru vize.
  Pentru ei e bine. Cum o fi pentru noi? Pe ei nu ii mai intereseaza.
  Pe noi, ca popor, nu ne-a dat niciodata afara din casa sentimentul apartenentei la grup.

  RăspundețiȘtergere
 7. Uite, Ina, dincolo de fraudă, la asta nu mă gândisem: nu mai au nevoie de vize.
  Dar asta e urmarea intrării în Uniune. În Uniunea nu ne-a băgat Băsescu... atunci...
  Atunci înseamnă că cei plecaţi în ultimii doi ani sunt la fel de... naivi ca rudelelor pe care şi le-au lăsat aici?
  Îmmîî!...

  RăspundețiȘtergere
 8. Romanii din diaspora au despre tara o imagine mai mult sau mai putin deformata, dupa perceptiile personale din momentul concediului "in Romania".
  Cei plecati de mult timp vad ca rudele lor gasesc la supermarket marfuri "ca la ei", deci Basescu e bun.
  Cei plecati de putin timp vad ca bunica a primit "gratis" telefon mobil- deci, Basescu e bun.
  Toti vad ca nu mai au nevoie de vize. Deci, Basescu e bun.
  Si-apoi, ai dat niste exemple, capsunari si medici. Toti acesti oameni au plecat cu convingerea ca sistemul e putred- ministri, parlament, judecatori, administratie, oligarho-moguli etc.- NU Basescu. Dimpotriva, Basescu este cavalerul stralucitor pe un cal alb, care lupta impotriva sistemului ticalosit. Adica, el lupta impotriva sistemului care i-a gonit pe ei din tara, pricepi? De-aia e bun si trebuie votat din nou!
  Acum, pe bune...
  Geoana chiar e un tip pentru care merita sa ne intristam?! Nu.
  Basescu e un tip pentru care merita sa ne bucuram?! Nu.
  Poate invers? Nu.

  RăspundețiȘtergere
 9. Renata,

  poate nu-ţi vine a crede, dar în diaspora, prejudecăţile funcţionează mai eficient decât în ţară. Românii plecaţi de mai mulţi ani trăiesc cu impresia că ţara e ameninţată, ca în obsedantul deceniu de după revoluţie, de reinstaurarea comunismului. Sigur că acest mod de gândire rezidual cultivă preconcepţii de asemenea natură.
  Pe mine, însă, mă preocupă mai degrabă compatrioţii de lângă mine. Semenii mei din ţară. Cum au putut ei, oare, să voteze într-un număr atât de mare cu Stalinoidul? M-am întrebat şi-aici http://www.florinmatei.ro/?p=202, cu două ore înainte de închiderea urnelor. Am aflat, între timp, răspunsul... Iar răspunsul m-a siderat!

  RăspundețiȘtergere
 10. Funcţionarii din ambasade sunt oamenii lui Băsescu. De ce crezi că a vrut stalinoidul să scape de Cristian Diaconescu ? D-aia !

  RăspundețiȘtergere
 11. Florin, pentru noi cel mai blând e să ne imaginăm că s-a fraudat la greu, nu că suntem înconjuraţi de un ocean de imbecili care, fir-ar să fie, nici măcar n-au trăit în comunism, au prins din zbor cuvântul şi îşi imaginează că deja ştiu care-i stânga, care-i dreapta.

  RăspundețiȘtergere
 12. Conducătorii îşi cunosc bine supuşii. Băsescu nu face excepţie. Ştie că ne vindem uşor. Fără această meteahnă nu am avea parte de el.

  Refuz să cred că Gara de Nord n-a avut niciun rol în alegeri.

  Printre altele.

  RăspundețiȘtergere
 13. Ina,
  Băsescu, Geoană, ICSULESCU... sunt o apă şi-un pământ. Politica e o afacere.
  Numai că dintre toţi, Băsescu e cel mai periculos. Patologic. Se crede pe vapor. Substitutul lui Dumnezeu. Nenorocirea e că nu ne-am ales, din nou, numai cu el, ci şi cu nomenclatura băsistă. Care e şi mai greu de suportat.

  RăspundețiȘtergere
 14. Nu e numai asta, Matilda!
  Funcţionarii de ambasadă sunt oamenii lui , numai că ăştia au avut puţin de furat.
  "Căpşunarii" - şi pun ghilimele ca să fie clar că mă refer la orice tip de căpşunărie, cu sau fără studii, cu rezidenţă, cu drept de muncă ori cu dublă cetăţenie - îl percep, conform manipulării şi intoxicării mediatice la care au fost supuşi ca pe un salvator de neam.
  Aici mă abţin să mai fac încă un comentariu fiindcă nu vreau să jignesc câţiva oameni care-mi sunt prieteni buni, aşa plecaţi cum sunt ei, pe alte meleaguri, dar nu-s proşti deloc!

  RăspundețiȘtergere
 15. Uite un punct nevralgic, ElZap! Ne vindem uşor. De ce ? Fiindcă suntem mai nemâncaţi ca alţii?
  Tind să cred că primul exerciţiu de vânzare a fost când i-am trădat pe nemţi. Ştii cum e, prima dată e mai greu, pe urmă te obişnuieşti.
  Acum oamenii se vând pe câţiva bănuţi, pe un dosar penal de condus fără permis, pe o discretă evaziune fiscală... pe te miri ce.

  RăspundețiȘtergere
 16. Nu suntem nemâncaţi, în sensul de înfometaţi. Aş spune că cu cât suntem mai ghiftuiţi, cu atât ne vindem mai uşor.

  Ne-am vândut mereu. De pe vremea lui Decebal. Bicilius a făcut-o. El nu cred că era înfometat.

  A fost trădat şi Brâncoveanu.

  Se trădează şi la case mai mari.
  Dintre mareşalii pe care i-a făcut Napoleon, aproape toţi l-au trădat.

  RăspundețiȘtergere
 17. ElZap, eu nu prea ştiu istorie. Mereu mi s-a părut că istoria minte. Întotdeauna am avut senzaţia că în spatele întâmplărilor pe care trebuia să le învăţ, inclusiv date, mai e ceva. Ce nu mi se spune. Aşa că n-am prea învăţat la istoria predată. Pe urmă, m-am luat cu altele...
  De Brâncoveanu da, ştiu...
  Dar... e posibil ca orice victorie să aibă, drept coautor, o trădare?

  RăspundețiȘtergere
 18. Sigur, Renata, orice victorie vine in urma unei lupte iar luptele sunt purtate dupa strategii. Castiga cei cu sttategia cea mai inteligenta iar inteligenta inseamna TRADARE. Aici, in USA, Inteligence Service inseamna tradarea cuiva in folosul unora care TREBUIE sa invinga. Asa vad eu.
  Istoria invatata in scoala e romantata pentru a nu intretine discordii. Cea contemporana doare mereu.
  Ai perfecta dreptate, ea ascunde mereu ceva ca sa poata manipula in continuare.
  Ina are drepate si ea, nu merita niciunul din cei doi atentie pentru ca nu-s nici pe departe merituosi.
  Va rog sa retineti, urmatoarele alegeri din 2014 trebuiau incepute ieri, din prima zi. Anul acesta ati facut-o in ultimul ceas si uitati-va cu ce ati ramas in finala...

  RăspundețiȘtergere
 19. Ti-am scris alaturea profilul de capsunar. N-ai decat sa-l completezi tu!

  RăspundețiȘtergere
 20. Zazanie periculoasa, unde e profilul, poate ca mi s epotriveste perfect, sunt curios? Si-apoi tot n-aveam unul si am incredere in talentul tau:)

  RăspundețiȘtergere
 21. zazanie, linku tau nu functioneaza:(

  RăspundețiȘtergere
 22. Bineinteles ca nu functioneaza.( De parca al tau ar functiona...)
  "Alaturi" insemna Academia tacuta.

  RăspundețiȘtergere
 23. Bună seara, tuturor!
  Ne-a mai rămas o ultimă soluţie: să ne râdem.
  De tot ce-o să urmeze.

  Zâzanie, dacă faci invitaţii la academia tăcută, nu repete, te rog, ce ţi-a adus ţie Moş Nicolae. ;))))))))))

  RăspundețiȘtergere
 24. Neveu, te lamuresc eu, ca doamnele farmaciste isi inchipuie ca toata lumea stie ce stiu ele.
  http://academiatacuta.piczo.com/?g=40807959&cr=2

  RăspundețiȘtergere
 25. Observ că este pe lumea asta (încă) un lucru care le scapă oamenilor: şi anume, că funcţia de preşedinte nu mai e funcţia aia de preşedinte pre-'89. E ceva mult mai puţin important.
  Motive pentru care a fost ales Băsescu?
  1. Sindromul underdog: "uite la el, săracul, s-au aliat toţi împotriva lui!"
  2. Are charismă. Geoană nu are.
  3. E (sau se preface foarte bine a fi) independent de manipulări. Geoană e un condus.

  RăspundețiȘtergere