sâmbătă, 26 decembrie 2009

Într-o Sfântă Joi la vale

Într-o sfântă joi la vale (care a început încă de luni, fix 21 decembrie – 20 de ani mai târziu, tovarăşul Preafericit Daniel a organizat, în mod nu prea fericit, un meci în deplasare pe care i l-a vândut tovarăşului Băsescu la înscăunare şi care s-a desăvârşit miercuri, 23 decembrie, la Cotroceni, unde tovarăşul a fost colindat de un grup dezinteresat de voluntari din zona dacilor liberi de Satu Mare) a început marea sărbătoare a Spiritului Crăciunului.
A coincis cu darea şi re-darea, în reluare şi în reevocare a execuţiei soţilor Ceauşescu.
Ce-am apucat să remarc, eu, care nu mănânc decât doo sarmale, indiferent cât ar fi de bune: că repetiţia e mama prostiei, nu a înţelepciunii.
Că, aşa cum a câştigat voturi tovu’ Băsescu, pe bune, din reluarea până la super-hiper-saturaţie a filmuleţului dosului de palmă administrat unui copil, până când, prin tocire, gestul a devenit la fel de important ca pliciuirea unei muşte verzi, tot aşa câştigă milă şi compasiune tovaghăşu’ Niculae Ceauşescu & soţia, fiind prezentaţi în re-re-reuri la televizor, în momentul abominabilului proces, când erau ilegal condamnaţi la moarte, de către un complet absurd în care apărarea făcea corp comun cu acuzarea.
Doi moşi, neputincioşi, în faţa unei hotărâri deja luate…

Cred că actualul nostru nou tov preşedinte s-a bătut pe burtă cu el însuşi, văzând cum îi ciugulesc din palmă Mogulii, cu televiziunile lor.

13 comentarii:

  1. Doi mosi neputinciosi si parca nevenindu-le sa creada ce li se intampla.
    Stii ce zic babele pe la tara? Ca din pricina lor santem damnati...

    RăspundețiȘtergere
  2. @zazania ; nu cred ca din pricina celor doi mosi suntem damnati, dar suntem cu siguranta damnati din pricina comunistilor de atunci care s-au cocotat repede si necuvenit la putere si pentru care bineinteles ca ziua Nasterii Domnului este o zi numai buna sa executi prin impuscare niste condamanti. Si acum comunistii astia coclitzi, de care parca nu mai scapam odata, sustin cu nerusinare ca ce au facut atunci a fost pentru binele poporului. Ma apuca greata nu alta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Poveste de iarnă...

    A fost odată un moş şi-o babă. Moşul era într-o ureche (mai ales în tablouri), iar baba era academician doctor docent într-o veselie. Amândoi au sfârşit într-o rână. În ţărână...

    În răstimpul ăsta...

    Undeva, stând la scuteală,
    a babei febleţe cheală
    privea la televizor,
    cum se punea de-un omor.
    Şi-şi ştergea fruntea, duios,
    cu al palmei sale dos.
    Plănuia proteguitul,
    cum să dea ţării cu flitul.
    Cum s-ajungă, pentru noi,
    în timp, Ceauşescu II.
    Şi aşa ne-a-ncălecat
    fostul babei protejat.

    (nu va urma)

    RăspundețiȘtergere
  4. Adică, Zâzanie, tu crezi că dacă nea nicu şi cu nea nica ar fi înfundat puşcăria până mureau de bătrâneţe, azi n-am fi inaugurat securismo-comunismul, volumul doi, "după 20 de ani"?

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare de tot, balada asta, Florin Matei!
    Azi eşti în mână la versuri! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Ba, io zisei ce zic babele pe la porti , susotind in naframa. Ceausestii trebuiau judecati si condamnati dupa ce se linisteau spiritele. Oricum, astia care mananca o pane la televiziuni zic ca mosu' n-avea mai mult de un an de trait. Asa, norodul si-a luat asupra-si o crima care o sa apara in cartile de istorie si pe cand noi vom fi oale si ulcele.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, si daca s-ar fi facut "procesul comunismului" cu nea Nicu inculpat, altfel ar fi aratat "harta" noastra politica astazi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Norodul nu şi-a luat nicio crimă asupră-şi, Zâzanie! Iliescu şi tribunalul lui improvizat să şi-o poarte sănătoşi!
    N-avem de unde şti cum o să arate cartea de istorie peste 50 de ani. Eu abia îmi permit să sper că va fi scrisă tot în limba română.


    La a doua intervenţie, chiar nu sunt de acord!
    Dacă se punea pe rol legea lustraţiei, atunci ar fi arătat altfel.
    Sigur, nu aia începută de turnătoarea Muscă, ce, probabil, a fost iniţiată exact ca să moară în faşă.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sărbători fericite îţi doresc, numai bine şi multă sănătate... Încerc să mă rup de politică, măcar până la sfârşitul anului... La bună recitire!

    RăspundețiȘtergere
  10. Re,
    Sper sa-ti placa noul meu nick si desigur ... poza:)))

    RăspundețiȘtergere
  11. Gata, Hai-Hui, te-am localizat şi în poză!
    N-arăţi tu chiar ca Alain Delon, da până la urmă cică sufletu' contează. :))))))))))

    RăspundețiȘtergere