miercuri, 29 iunie 2011

Cu sufletu' la gură

Aşa am urmărit, luni seară, pentru prima oară în viaţa mea, lectura unei piese de teatru.
Mărturisesc, credeam că va fi plicticos. Credeam că voi avea nevoie de mult eroism  ca să ajung cu ascultatul până la final.  
Mă întrebam ce poate fi lectura unei piese, la o masă  de prezidiu, cu enorme ferestre pe fundal, prin care intră lumina zilei în mod nepotrivit şi strică atmosfera, şi-aşa inexistentă? Şi ce poate face o actriţă, una singură, cu nişte foi în faţă, înţepenită pe scaun, citind  la microfon?
Ei, acuma ştiu ce poate face: minuni!
O actiţă excepţională, cu un text excepţional în faţă,  poate face minuni.
De pildă, “stinge” lumina de-afară până  nu te mai deranjează şi “topeşte” conturul mesei  la care stă, până elimină bariera dintre ea şi auditoriu.
Cum face treaba asta? Habar n-am, că n-avea la ea decât vocea, textul şi talentul. Poate că ar trebui să încep cu “talentul” în enumerare, dar eu în ordinea de mai sus am luat contact cu povestea Luciei Verona. 
Povestea unei femei pe nume…
Da’ nu pot să dezvălui nici măcar atât, fiindcă deja vă induc în eroare.
Mai bine aşteptăm până la toamnă, când piesa urcă pe scenă.

3 comentarii:

 1. Buna Seara!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  http://www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere
 2. Renata, mulţumesc! Mă bucur că ai fost la spectacolul-lectură şi că ţi-a plăcut. Mihaela Teleoacă este, într-adevăr, o actriţă excelentă. De text nu zic nimic, am un acces de modestie :)
  Recunosc doar că îmi place şi mie.
  Dacă vei mai veni la Clubul Dramaturgilor, şi eu sper că vei veni, vei înţelege că scopul nu este de a oferi un spectacol, ci un text. Care apoi e discutat, analizat, forfecat...
  O observaţie: actriţa nu citea la microfon. Adică microfonul nu era pentru sală, ci pentru radio.

  RăspundețiȘtergere
 3. Bineînţeles că voi mai veni, Lucia!

  RăspundețiȘtergere