marți, 7 iunie 2011

Fiecare cu Atlantida lui...

(Luminiţei)

Toţi am îngropat pe undeva,  pe net, o atlantidă, cât de mică. A noastră se numea “L'Académie Silencieuse”.
Cerând iertare prietenilor “Gării” pentru impoliteţea de-a nu da explicaţii, fac această cursă specială numai şi numai pentru “academicienii tăcuţi”, în speranţa că, acolo unde vor fi fiind, dacă dau click întâmplător pe peron, vor găsi ceva material de zâmbet şi aducere aminte…











11 comentarii:

  1. Off topic
    Poti sa nu afisezi comentariul.... Nu inteleg cum ti-ai putut imagina ca te sterg din blogroll daca pentru ca nu esti de acord cu articolul scris de mine?....nu este prima oara cand nu suntem de acord .... sunt un om normal Renata...pot sa accept faptul ca altii gandesc altfel ...de acesta data militez pentru viata celor care sunt atat de saraci incat nu isi permit sa isi cumpere medicamentele la pret intreg ....regret dar nu pot sa militez pentru medicii de familie... sunt altii intr-o situatie mult mai rea decat ei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc pentru înţelegere, Theo!
    Am sperat întotdeauna că, într-o zi, serviciul de urgenţă, camera de gardă adică, va trage obloanele , cu riscul victimelor colaterale, pentru a restabili raportul de forţe. 24 de ore grevă generală la toate posturile de E.R. şi orice premier, indiferent de culoare şi grad de dobitocie, ar fi înţeles că nu cel care are cuţitul şi pâinea în mână dictează, ci cel care are bisturiul şi plaga.
    Un blocaj pe o linie vitală,asta schimbă lucrurile. Metroul oprit pentru o săptămână. Trenurile înţepenind în gări. Miliţienii în intersecţii care ar trebui dirijate, cu cătuşe la mâini.
    O megaproducţie curajoasă de haos, asta ne scutură de mătreaţa puterii actuale.
    Dar, iată, şi tu, un militant înrăit, care lupţi mai mult pentru o idee şi mai puţin pentru un loc de muncă, ai fi de acord cu micul compromis - să se înţeleagă ăia odată, între ei, să beneficiem de compensate. Să ne cârpim mai departe pe lungul drum al plecăciunii către moarte. Să mai apucăm o zi.
    Theo, în codul deontologic şi regulamentul de ordine interioară ale purtătorilor de halate albe scrie că n-avem voie să facem grevă. E un abuz, fireşte! Reacţia ta nu face decât să-l susţină.

    RăspundețiȘtergere
  3. Avem voie sa ii trimitem in prima linie a frontului pe bolnavii cronici saraci?
    Prima linie a frontului este pentru soldatii caliti in lupta, pentru eroi .... nu pot sa aprcticip la lupta asta Renata ... dar nu ma retrag din RAZBOI

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt broasca test....
    Sunt broasca test...
    :)))))))))))

    Multumesc, renata.
    luminita

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine faci, Theo, că nu te retragi din război!:)
    Care război? Eu nu văd niciun război. Tu eşti economist şi trebuie să vezi lucrurile cu mare claritate: una dintre părţile unui contract, furnizorul de servicii, nu este de acord cu condiţiile propuse de beneficiarul acelor servicii. Dacă va ceda până la urmă, şi sigur va ceda, bolnavii cronici bogaţi sau săraci vor rămâne pentru cel puţin un an de zile în linia întâi. Acolo unde de regulă se moare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Luminiţei...
    Mă bucur că ţi-a plăcut, Broscuţo! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Razboiul este cel pe care poporul roman ar trebui sa il duca impotriva lui basescu si a mafiei care il inconjoara.
    Acum se duce o doar batalie importanta intre medicii de familie cu CNAS si min. Sanatatii.
    Victime colaterale in acesta batalie - bolnavii cronici.
    Razboiul se castiga prin castigarea bataliilor.
    Pana acum bataliile au fost castigate de basescu si ai lui. Au pierdut pe rand profesorii, pensionarii, somerii, mamicile si bebelusii... acum urmeaza politistii.

    RăspundețiȘtergere
  8. @theodora0303
    Tin sa amintesc ca "razboiul" medicilor de familie dureaza de ceva vreme. Mai exact, in martie a fost anuntata aceasta decizie de a nu semna contractul cadru, cu indicarea motivelor din spatele deciziei. In aceste 2 luni(aprilie si mai) "puterea" a (mai) cedat pe partea care viza direct pacientii(mutarea plafoanelor de la farmacii la medici, arondarea la o sg farmacie...) dar se tine pe pozitii fata de finantarea cabinetelor.

    Deci medicii, singuri in fata "puterii", duc acest razboi si pentru pacienti. A clama ca pacientii sunt victime colaterale(sunt victime, alaturi de medici) este profund imoral atat timp cat medicii s-au luptat pentru drepturile lor. Apropo, unde au fost pacientii sau cei care culpabilizeaza acum medicii in aceste luni de cand se duce razboiul? Nu cumva trebuia sa fie in tabara medicilor si sa ii sustina, fiecare dupa puteri?

    RăspundețiȘtergere
  9. Cata muzica frumoasa.... iti multumesc, pentru ca mi-ai reamintit-o. Ca si tine, sunt un eclectic. Ma intunecasem in ultima perioada si alunecam in tacere. Astazi am tacut zambind.

    RăspundețiȘtergere
  10. :))
    L-am scos pe DoarF din vizuină!
    Şi pe Dan!...
    Mă bucur să vă văd pe peron, prieteni!
    Cu riscul de-a fi etichetată drept o zaharisită kitschoasă, mai caut eu prin cufărul nostru de vechituri câte ceva, din când în când.
    Îmbrăţişări!

    RăspundețiȘtergere
  11. Saru'mana pentru muzica! :)

    http://www.youtube.com/watch?v=YQlDVgDl1Hg

    Uite, n-am fost plecat degeaba pe taramuri straine. As putea transforma melodia asta in imnul meu personal. Daca mai puteti rumega nitel franceza o sa intelegeti de ce :)


    klaus

    RăspundețiȘtergere