duminică, 5 iunie 2011

Iar sunt morţii de vină!

Am aşteptat două zile să-i vină ideea vreunui jurnalist plătit de un mogul rău să-l invite pe bunul domn Duţă la măsuţă în studio, pentru a răspunde la întrebările:
-          De unde ştie domnia sa dacă medicul prescriptor recomandă varianta scumpă sau ieftină a unui medicament, atâta timp cât pe reţetă se indică doar denumirea comună internaţională a substanţei active şi concentraţia?
-          Ce-i pasă lui care variantă a aceleiaşi substanţe e recomandată în mod verbal pacientului, atâta vreme cât Casa de Asigurări de Sănătate decontează o sumă fixă  (preţul de referinţă) din preţul cu amănuntul al medicamentului, fie el sump sau ieftin, diferenţa fiind suportată de bolnav?
-          Ce înseamnă un prejudiciu de câteva sute de mii de lei, produs prin 2000 de prescripţii fictive, faţă de unul de câteva sute de milioane de euro, generat de achiziţiile fără licitaţie, practicate în unele spitale?
-          Cum se numeşte farmacia care a prejudiciat sistemul cu 50.000 de euro, fiindcă dacă e aia pe care o ştim cu toţii, din presă, atunci n-a păţit nimic, cu excepţia rezilierii contractului cu CASMB.

Văd că nu s-a întâmplat.
Probabil că e mai comod aşa, să zgâriem niţel pojghiţa dezvăluirilor senzaţionale, în mod delicat,
cât să nu-l supărăm pe mort care, oricum, e întotdeauna vinovat.

8 comentarii:

  1. Cum sa il cheme pe domnu' Duta?
    Ei fac audienta cu Irinel, profesoara care il agreseaza pe Badea si alte "personalitati" de acelasi gen.

    RăspundețiȘtergere
  2. Că veni vorba de profesoara care îl agresează pe Badea... Ce proastă mişcare, din partea lui! La fel de neinspirată ca discursurile lui Ponta.
    Nu iniţiezi mediatizarea unui om cu probleme psihice, riscând o generalizare de genul "profesorii sunt nebuni!"

    RăspundețiȘtergere
  3. mia spus domnii de la sri ca au lista complecta cu toti medicii infractori si inregistrarile telefonice ale convorbirilor lor.
    le vom face publica doar dupa ce organele judecatoresti se vor pronunta

    dutza

    RăspundețiȘtergere
  4. Am fost plecat din Bucureşti două săptămâni. Pe undeva, am sperat că voi fi scutit de politica dâmboviţeană. Nu s-a putut, fiindcă aveam în cameră televizor! Astfel, puţinul timp liber s-a împărţit în vizionarea a două seriale: “Concubina Regelui” şi “regele concubinator”! În primul, este vorba de o perioadă din viaţa regelui Sukjong (1661-1720) din dinastia Joseon şi-mi “consuma“ cca. o oră pe zi. În cel de al doilea, este vorba de “regele” Kyo-Ru, care-mi consumă viaţa de cca. 7ani. Cu toate că între perioadele de timp, descrise în cele două seriale, există o diferenţă de peste trei secole, asemănări există: guverne corupte, lupta pentru putere “pe viaţă şi pe moarte” între două facţiuni principale, intervenţia concubinelor în politica de stat, sărăcia extremă a popoarelor. Există şi diferenţe, dar, după ce am citit trăirile celor trei templieri români, mi-a venit ideea unei nuvele care să descrie trăirile noastre, sub domnia “regelui” Kyo-Ru, într-un teritoriu transformat în mahalaua Europei. Habar n-am dacă mă “va ţine cureaua” să-mi duc gândul până la capăt, dar este prematur sa-mi “divulg” ideile principale. Cu toate acestea, consideraţi că aceste rânduri sunt şi o invitaţie la o colaborare “politico-literar-artistică”.
    ALM
    P.S. Nu pot accesa contul Google! S-a intamplat ceva despre care n-am cunostinta?

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, ALM, se întâmplă numai lucruri ciudate cu accesarea contului pe blogspot. Credeam că numai mie mi se întâmplă, dar am dat o raită şi pe alte bloguri şi am văzut că se mai plâng şi alţii.
    Revin mâine pe mail să stăm la taclale despre vestitul personaj Kyo-Ru! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Io nu am nimic de spus la subiect. Doar ca am trecut in seara asta prin ACADEMIE si m-au napadit amintirile. Rau de tot. Am dat acolo de Lolita de Borde, klaus, stefan(tocmai i se nascuse fiul :))) Sorin, Belfe.... Nu am ajuns la zazania, dar stiu ca e si ea pe acolo :)

    luminita

    RăspundețiȘtergere
  7. Incoruptibilii portocalii doar aruncă bomba, aşa, la impersonal, că ei sunt culţi în capul lor, ştiu ei ce spun, noi suntem proşti şi nu pricepem...

    RăspundețiȘtergere
  8. Lumi,
    mă bucur să te aud.Înseamnă că eşti bine-sănătoasă. Academia a fost o minune care a durat 3 ani. E cea mai lungă existenţă a unei minuni, cred. klaus mai trece uneori pe-aici, zâzania şi ea, cu ares schimb uneori o vorbă pe Gândul... ElZap e colea, peste drum, pe blogul dumnealui, Lolita creşte copilul, Sorin a plecat din ţară, Borde scrie pe blogul Neliniştitului, Ştefan cred că are în continuare un blog bun, un frate execrabil şi a rămas prieten cu Karla. Lelia a rămas la Gândul, Andu Cercelescu a plecat.
    Ce prieteni mai aveam noi acolo? Sigur mai erau câţiva.
    A fost un loc tare frumos, am înjghebat cel mai tare carnaval virtual care s-a pomenit vreodată, ne-am iubit şi ne-am înjurat ca nimeni alţii...
    Cred că şi azi micile broaşte ţestoase îşi caută drumul spre mare. Merg liniştite, agale, în şir indian, adulmecând cu boturile lor boante mirosul iodat al valurilor.
    Spre aducere aminte...
    http://www.youtube.com/watch?v=CUCye-RjG8g&feature=related
    Dacă-ţi vine niţel a plânge, nu te îngrijora: e normal. Ba chiar e minunat.

    RăspundețiȘtergere