miercuri, 9 septembrie 2009

09. 09. 09

Cu ocazia zilei "antipisică", public un text care conţine pisici. Este un fragment din jurnalul neterminat al unui ursuleţ de pluş pe nume Nono, care a fugit de-acasă şi s-a înhăitat cu maidanezii şi pisipoancele de cartier.

--------------------------------------------------------------------------------------

Jurnal de homeless (III)
- de Nono -

Cum se-ntoarce roata, fraţilor!
Lunea trecută, când au fost căldurile alea mari, ne strânseserăm toţi şi picoteam sub castan, lângă ghena de gunoi. Ca să zic aşa, Întâmplare ne primise destul de ospitalier în culcuşul lui unde parcă-i mai răcoare. Să vă explic: el, dacă nu vede, nici nu prea umblă, aşa că şi-a încropit un adăpost destul de bun, din două perne vechi de canapea, la poalele castanului bătrîn, exact aici unde, vrând-nevrând, mai trece lumea să arunce resturile şi îi scapă şi lui câte ceva...
Dacă n-ai şti ca e orb, ai zice că e cel mai frumos câine din cartier. Are urechile ciulite încă, o cureluşă de blană neagră, strălucitoare pe spate şi-n rest e castaniu tot. E-adevărat că pe faţă are nişte cicatrici foarte vechi,da’ parcă aşa e mai interesant.
Fetiţa şi Vasile care-s cam prostuţi îl şicanează mereu, îi fură mâncarea, dar Alburimea Sa îl tratează cu mare respect şi-i vorbeşte cu “domnule”.
Ei, şi cum şedeam noi aşa, plictisiţi de căldură, cine se-arată pe alee, târând cozile prin praf?
Abjectele!...
S-au oprit la vreo doi metri de umbra care ne adăpostea pe noi şi se uitau disperate. Nu le-a zis nimeni nimic. Ele au început primele, în cor:
- Bună dimineaţa!
- Mă rog, aşa o fi! – le răspunde Alburimea Sa şi pauză.
- Avem o problemă, zic ele, tot în cor.
- Mă bucur să aud asta, le răspunde tot Alburimea Sa. Noi avem mai multe.
- A murit stăpâna noastră...
- Aşa, şi? le întreabă tot el.
- A venit fii-sa şi ne-a dat afară din casă.
Deja Alburimea Sa e în picioare şi îşi face de drum, ca să nu observe ele cât se bucură, cred. Atunci îl aud pe Întâmplare că-i spune încet Alburimii Sale: “Ia stai niţel, nu pleca, să vedem ce vor” şi apoi tare, către ele: “Şi care e, de fapt, problema voastră?”
- Ne e sete, răspund Abjectele, aproape ruşinate.
Întâmplare îl întreabă iar, în şoaptă, pe Alburimea Sa: ”Noi avem apă?” “Avem, recunoaşte Alburimea Sa, dar e pe fundul castronului, domnule, şi se evaporă de căldură...” “Cheamă-le aici, să bea şi ele!...De-acum e şi apa lor.”, îi porunceşte Întâmplare şi se strânge puţin mai la dreapta, parcă făcându-le loc.
Alburimii Sale nu-i vine bine situaţia, ba chiar îl simt că-mi evită privirea, de teamă c-o să-l întreb cine ştie ce lucru neplăcut, dar se conformează şi le pofteşte lângă noi pe pisici, cu o voce pe care abia i-o recunosc:
- Hai, veniţi încoace şi beţi! De-acum e şi apa voastră, Abjectelor.
Ele se preling binişor, umil, pînă la tinicheaua noastră şi lipăie cu lăcomie vreo cinci minute, în continuu. Pe urmă se aşează lângă Întâmplare, ca şi cum ar fi înţeles că ăla e locul lor şi nu mai suflă o vorbă.
Alburimea Sa pleacă într-ale lui şi, când vreau să mă ridic să-l urmez, se răţoieşte la mine:
- Tu rămîi aici!
Restul zilei trece încet, chinuitor, în tăcere şi arşiţă, numai că eu, în aşteptarea Alburimii Sale, mi-am pregătit o listă întreagă de întrebări pentru când om fi între patru ochi...

6 comentarii:

  1. Fain textul Renata. si merci ca mi-ai atras atentia si la data. daca nu vedeam la tine nu-mi dadeam seama de insiruirea de 9

    RăspundețiȘtergere
  2. D’aia mă feresc de seriale ca de dracu’. Dacă-mi plac, n-am răbdare să aştept până la episodul următor şi mai bine mă lipsesc, decât să mă pricopsesc cu obsesii. Iaca acum de exemplu, tocmai mă pricopsii cu una.
    Unde mai pui că am mai şi supărat-o pe autoarea serialului, amăgind-o cu nişte flori pe care nici n-am fost în stare să i le trimit. Parcă văd că următorul episod îl postează hăt, spre Sfântu’ Aşteaptă. Cum să fac oare s-o îmbunez... Mda, cred c-am găsit, ia să văd dacă funcţionează:

    Dragă Renata, mi-a plăcut foarte mult povestea şi m-am gândit să-ţi fac o surpriză. Ieri, în drum spre casă, trecând pe lângă două perne de canapea aruncate lângă o ghenă, am fost martorul întâmplării povestite de tine. Dacă nu mă crezi, uite, am făcut href=”http://poze.zoopedia.ro/pisici/stiu-ca-ma-placi-75.html”poza asta . Ba chiar şi pe href=”http://evolo.ro/images/poze-haioase/Cainele_si_pisica.jpg”asta , unde prietenia a luat o turnură spectaculoasă.
    Pe urmă m-am uitat în jur şi am văzut că, de la fereastra unei vile, priveau la ce se întâmplă în stradă href=”http://poze.haioase.ro/albums/animale/poze_n_amicitie_totala_caini_si_pisici.jpg”doi locatari simandicoşi , iar de pe peluza din faţă se uita, plin de revoltă, şi href=”http://poze.haioase.ro/displayimage-1-122.html”paznicul vilei .
    Am mai făcut nişte poze, dar ţi le arăt când postezi episodul următor, ca să nu ţi-o iau înainte şi să nu risipesc suspansul.
    Toate cele bune,
    Sussemnatul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi pare rău Renata că iar am ratat, dar nu ştiu ce se întâmplă. La tine nu sunt acceptate modurile în care postez link-uri pe alte bloguri, iar dacă încerc nişte artificii păţesc ce vezi şi tu mai sus.
    Imi cer scuze pentru mâzgăleli, pe care le poţi şterge fără nicio remuşcare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Astept continuarea, dar va zic de pe acum ca io tin cu Abjectele. Sa nu avem discutii! Le era si lor sete, ca si javrelor; ce?! Care e problema?!

    RăspundețiȘtergere
  5. http://poze.haioase.ro/displayimage-1-122.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Tuturor...
    Mulţumesc pentru interes!

    Codeus,
    Nono există. O să-i pun o poză pe blog. Restul personajelor sunt şi ele reale, toate. Singura ficţiune constă în faptul că i-am lăsat să se cunoască între ei.

    Florian,
    eu mi-am văzut linkurile. Nu se deschid cu click pe ele. Habar n-am de ce. Cât timp le văd cu copy paste, e perfect!
    Nu şterg nimic!
    Mă obligi să continui poveste. Ba chiar să pun şi capitolele anterioare.
    N-o să te las să aştepţi mult, promit!

    Ina,
    Nimeni n-are nimic cu Abjectele! Sunt două balineze frumoase, extrem de încrezute. Dacă vor face faţă evenimentelor...
    Deoamdată eu habar n-am! :)

    RăspundețiȘtergere