vineri, 18 septembrie 2009

Coincidenţe

Eu, de când m-a strigat cineva într-o zi şi-am ezitat să mai fac pasul următor, ca să văd ce vrea şi ăla, iar în timpul ăsta a căzut un geam de la balconul etajului opt, fix în faţa mea, la 20 de cm distanţă, prefăcându-se în pulbere de sticlă ce m-a “stropit” doar, rănindu-mă discret, am încetat să mai cred în coincidenţe.
Zic că jocurile sunt făcute, undeva mai sus.
Adică pre-făcute.
De aceea nu pot să iau ca întâmplătoare două ştiri, care tocmai azi ne-au legănat ziua pe micul ecran:
1. Băietul unui magistrat craiovean e şef peste fraude cu cărţi de credit.
2. Un profesor de liceu profită de corigenţa la matematică a unei eleve, spre a se mângâia pe picior şi pe organele genitale cu mâna acesteia.

Discreditarea a două categorii profesionale care i-ar da dureri de cap premierului, în cazul că am avea un premier cu cap, netezesc mult căile pre-facerii noastre, pe principiul „iar ne-a făcut ăsta!”

Şi presa, ca una care serveşte masa cu te miri cine, tocmai azi le-a descoperit!
Coincidenţă!

9 comentarii:

  1. Curata coincidenta! Curata rau de tot. Imaculata.

    RăspundețiȘtergere
  2. dacă ai observat de puţină vreme a început o mică "ofensivă" împotriva interlopiilor. praf de aruncat in ochii electoratului, pe o uşa intra arestaţi si pe alta ies imaculaţi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Se zice ca la o primarie cu un mare primar mic s-a organizat cindva o sedinta cu niste prestatori care aveau un contract oarecare cu primaria respectiva. Inainte de a intra in sedinta, un salariat marunt i-a prelucrat pe prestatori asupra a ceea ce vrea domnul primar sa rezulte in urma sedintei. In timpul sedintei, la un moment dat, intra micul mare primar in sala, toata lumea incremeneste, micul-mare intreaba cum merg lucrurile, un salariat il pune-chipurile- la curent cu mersul discutiilor, dupa care micul-mare zice: "cum decid specialistii, asa vom face". Specialistii- adica prestatorii carora li se explicase inainte de sedinta ce trebuie sa decida. Coincidenta- exact acele decizii s-au luat! Cum sa nu crezi in coincidente, Renata?! Povestea mai spune si ca micul-mare primar a ajuns, mai tirziu, premier!

    RăspundețiȘtergere
  4. Când te opreşti din drum, iar de sus cade un geam exact în locul în care ar fi trebuit să fii, sau când pierzi un avion care apoi se prăbuşeşte, poţi într-adevăr să te închini şi să îi mulţumeşti Domnului, cel care face şi desface jocurile.
    Dar jocurile astea mărunte, făcute mult mai jos, pe un amărât de deal cotrocean, nu cred că mai amăgesc pe nimeni. Prostiile lor de doi bani, cu mediatizarea unor cazuri condamnabile alese exact din breslele antipatizate de Băsescu, îmi amintesc de „epoca de aur”. Aflam de la televizor despre fel de fel de găinării din comerţul socialist, ca să credem că din cauza vânzătorilor şi a şefilor de magazine alimentare nu găsim de-ale gurii. Credeam pe dracu’, aşa cum credem şi acum în manipulările de toată jena care ni se servesc. Că mai sunt unii care se lasă duşi de nas, din prostie sau din interes, asta-i altceva, aşa a fost şi înainte. Sper că numărul lor va fi suficient de mic încât nebunul de la Cotroceni să se ducă la vale de-a berbeleacul şi să se oprească taman în Marea Neagră. Să se urce pe Biruinţa lui şi să se ducă unde o vedea cu ochii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Codeus,
    de aceea există, peste tot, în spaţiile publice, două uşi. Celei de-a doua i se zice "de urgenţă". Adică "de scăpare".

    RăspundețiȘtergere
  6. Ina, te superi dacă mărturisesc că de la al doilea rând scris de tine am bănuit că e vorba de BOC? Dar nu fiindcă ai zis "mare primar mic", ci fiindcă omul acesta, Boc, nu e o fiinţă, ci un rezultat. Rezultatul unui concurs de aparenţe şi aranjamente hrănit de orgoliu şi lipsă de scrupule nemăsurate. Un asemenea niMIC nu poate fi propulsat în faţă decât prin efortul concertat de îmbrâncire al slugilor unui sistem.

    RăspundețiȘtergere
  7. Florian, uneori mă gândesc cu groază că, în timp ce strigăm după politicienii noştri, fără excepţie, "vânduţi banului!", presarii sunt la fel de vânduţi, mai discret, cu mici excepţii.
    Ia să citeşti tu producţia domnului Ciutacu
    http://www.ciutacu.ro/articol/elvetia-partiala-a-jurnalismului-politic/
    să vezi cum îşi asigură ieşirea pe uşa de rezervă, în caz că....
    Care imparţial strigă "sunt imparţial!"?
    Care frumos se laudă "Sunt frumos!"
    Cei autentici n-o fac, fiindcă nu constientizează că ar fi cumva anume. Aşa s-au născut. Pentru ei, calitatea aceea, excepţională pentru ceilalţi, e normă.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sar'ta-mana, Nasico!
    Pozitia actuala a Ciutacului e a ipocritului etalon care in decembrie va sari iute in barca celui care va luat timona vasului in deriva pentru a-si asigura un loc in barcuta de salvare in cincinalul ce va urma la belitul prostilor de catre "baietii destepti".
    Astea-s zise numa' ca sa foloses o metafora diferita de aceea cu usa din spate, ideea e aceeasi:)

    Vai de noi, cei ce vrem sa discutam politica!
    Suntem mereu doar "pierzanti" in vreme ce jmecherii fac lovele pa da moca:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Finicule,
    Drept să-ţi spun Ciudacu m-a cam surprins. După interviul cu EBA, asta e a doua gafă de proporţii. Da nu fiindcă scrie cu sprayul pe ziduri că o să fie imparţial, ci fiindcă se declară neutru inclusiv faţă de Băse. Păi Băse deja a dovedit ce poate şi mai ales ce vrea!
    Mi se pare lipsit de logică în afirmaţii. Şi logica te părăseşte când te cuprinde panica, de obicei...
    Adică...ştii? "Da' dacă iese IAR Băsescu?, s-o fi întrebat Ciutacu... Cu gura mea cum rămâne? Că până acuma a vorbit, dar de la toamnă o să vrea să mănânce şi ea ceva!"
    Ştie şi domnu Victoraş că, dacă marinarul mai câştigă un mandat, o să se poarte în aşa fel cu noi încât o să ni se pară că până acum am trăit în Rai. O să ne plătească tot, fiecare gest de revoltă, fiecare vorbuliţă, fiecare glumă pe socoteala lui. Vom fi pedepsiţi pentru fiecare silabă rostită în legătură cu degetele de la picioarele Udreşti...
    O s-o ducă bine Cristoiu, Tiramisu ăla...TRU şi tipu' cu pampon la gât... în rest - flotări de voie şi mersul piticului, o să vezi!

    RăspundețiȘtergere