miercuri, 2 iunie 2010

De la muci în freză, la muci în fasole

Ăsta e meciul Boureanu – Firea:

Gabriela Vrânceanu Firea: Dar dumneavoastră înţelegeţi ceva din economie? Vă rog frumos să ne liniştim… Domnule Cristian Boureanu, am o întrebare pentru dumneavoastră…
Cristian Boureanu: Nu. Nu vreau să răspund la întrebările dumneavoastră.
Gabriela Vrânceanu Firea: Păi atunci de ce aţi venit? Vă rog frumos să vă ridicaţi să plecaţi.
Cristian Boureanu: Păi domnul Ludovic Orban v-a răspuns la vreo întrebare?
Gabriela Vrânceanu Firea: Mi-a răspuns la toate întrebările.
Cristian Boureanu: La ce întrebare a răspuns? Eu am văzut că a ţinut un discurs politic. Dumneavoastră l-aţi întrebat pe domnul Ludovic Orban cum de s-au dublat cheltuielile publice în patru ani, deşi productivitatea muncii a scăzut? Aha, nu vă plac chestiunile sensibile. Domnul Ludovic Orban a vorbit 10 minute şi a ţinut un speech…
Gabriela Vrânceanu Firea: Domnule Cristian Boureanu, dar ce-aţi mâncat?
Aţi mâncat ceva stricat înainte de emisiune?
Cristian Boureanu: Nu ştiu. Am mâncat ceva la dumneavoastră aici. Am găsit aici pe masă ce mâncaţi dumneavoastră în fiecare seară aici.
Gabriela Vrânceanu Firea: Ceva de pe jos? Ceva de la toaletă? Dar chiar nu vă e jenă?
Cristian Boureanu: Păi mă întrebaţi aşa urât? Să ştiţi că eu nu plec din emisiune. Stau şi vă zâmbesc, vă întreb dacă dumneavoastră l-aţi întrebat vreodată pe domnul Călin Popescu Tăriceanu ce-a făcut cu banii de investiţii, cu 3 miliarde…
Gabriela Vrânceanu Firea: Domnule Cristian Boureanu, dumneavoastră v-aţi luat temperatura?
Poate aveţi febră?
Cristian Boureanu: Nu. Nu am febră, mă simt bine şi relaxat. Mă uit şi vă pun nişte întrebări şi văd cum vă deranjează.
Gabriela Vrânceanu Firea:
Şi cine v-a spus că sunteţi băiatul cu muci în freză a avut dreptate.
Cristian Boureanu: Acum mă jigniţi? Cumva amantul dumneavoastră?
Gabriela Vrânceanu Firea: Amantul meu? Dar amanta dumneavoastră, firmele dumneavoastră? Mi se pare incredibil…
Gabriela Vrânceanu Firea: Răspundeţi la o întrebare sau nu?
Cristian Boureanu: Incredibil! V-aţi permis să mă jigniţi de trei ori la persoană.
Gabriela Vrânceanu Firea: Şi dumneavoastră îmi spuneţi de amant? Păi domnul Călin Popescu Tăriceanu e amantul meu?
Cristian Boureanu: De unde ştiţi că vorbeam de dânsul?
Gabriela Vrânceanu Firea: Păi domnul Călin Popescu Tăriceanu a spus că sunteţi băiatul cu muci în freză. V-a spus altceva?
Cristian Boureanu: Eu am vrut să vorbesc despre ce a făcut PNL şi de ce n-are România bani în buget.
Gabriela Vrânceanu Firea: Şi aţi vorbit cinci minute. Aţi ţipat la domnul Ludovic Orban.
Cristian Boureanu: N-am vorbit deloc.
Gabriela Vrânceanu Firea: Deci noi ne-am imaginat doar.
Cristian Boureanu: Doamnă scumpă, să mă jigniţi în direct la o emisiune e strigător la cer.
Gabriela Vrânceanu Firea: Este a doua oară când faceţi aşa ceva. Aţi mai făcut-o la RTV, v-aţi făcut de râs, acum v-aţi făcut de râs şi la Antena 3. „Distinsă doamnă”, după ce-mi spuneţi de amant? Nu v-ar fi ruşine să vă fie! Ar trebui să vă înroşiţi.

Eu cred că, dacă ai ajuns moderator de talk-show, de calibrul Gabrielei Vrânceanu Firea, eşti antrenat psihic şi pregătit pentru orice fel de incident: pahar cu apă aruncat în faţă, înjurătură de morţii tăi, făcut “curvă” - dacă eşti femeie, “impotent” - dacă eşti bărbat, plus variante.
Trebuie să ai răspuns, în limbaj academic, în oricare dintre aceste situaţii.
N-ai răspuns, bagi publicitate, fără somaţie.
În niciun caz nu dai replici infantile de tipul – “Aţi mâncat ceva stricat înainte de emisiune?”
În niciun caz nu le agravezi cu “Poate aveţi febră!”
Dacă, totuşi, ţi-ai ieşit din fire şi-ai uitat că eşti însăşi Firea, nu pomeneşti de “muci în freză”, fiindcă dai cu mucii în fasole.
Când utilizezi cuvântul “muci” în dialog cu un VIP născut în zona mucoasă a lumii în care trăieşti, adică acolo unde o fată care ştie cât e tariful la “toată noaptea “ călăreşte două ministere şi una, mai amărâtă, conduce camera deputaţilor, doar fiindcă ştie mercurialul la “scurt” pe timp de criză, rişti să te mănânce porcii, fiindcă te-ai băgat în tărâţe.

Sigur că admir cavalerismul necondiţionat al colegilor ei de televiziune dar, dacă aş fi mogulul cel rău, i-aş finanţa un concediu de 90 de zile (maximum de reţetă compensată) undeva , pe Coasta de Azur, de Fildeş, de ce-o fi, numai să fie departe de mlaştina mucoasă românească, ca să nu-mi pierd credibilitatea, să nu se amestece, în mod ireversibil, mucii din freză cu cei din fasole.

Voi ce credeţi?

34 de comentarii:

  1. Doamna Vranceanu Stirea, a facut ce trebuia sa faca:
    1. A facut rating de rating (toata presa si blogosfera vuieste, discuta si revizioneaza inregistrarea emisiunii, pe saitul antenei 3).
    2. A dat peste nas dusmanului PD-L-ist (dusmanul ei si al patronului dansei).
    3. A provocat o disputa incendiara ce va fi savurata de toti manelistii mioritici, asigurand un loc preferential in inima si preferinta lor la vizionare, acum si pe viitor.
    Pun pariu ca va obtine o prima babana de la Felics Motanul descaltat.
    Traim in Romania, si asa se face jurnalism si televiziune la noi. De politica nici nu mai zic, vai si amar...
    Astia suntem, atata putem.
    Vivat RRomania!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt un fan al Gabrielei Firea, despre care cred că e cam artificială. Mă uit la emisiunile ei îndeosebi pentru că se exprimă binişor în limba română, adică nu comite imprudenţe gramaticale impardonabile. Ca femeie, e frumuşică, ba, chiar aţâţătoare, cred că îi plac bărbaţii virili. Or, din punctul meu de vedere, Boureanu e doar un cocoş cu pene rare şi cu pinteni tociţi, iar ea cred că i-a ghicit împăunarea nefondată :) Prin urmare, neagreând inşii care vor să pară ce nu sunt, l-a taxat cu maximă duritate. Bun, nu-i în regulă ca un moderator să procedeze astfel, dar, dă-mi voie, Renata, să mă bucur din toată inima pentru upercuturile primite de Ţănţoşenia Sa, Cristian Boureanu, omul care vorbeşte de amanţii altora, când amantlâcul îi era, nu demult, atât de apropiat...

    RăspundețiȘtergere
  3. Sile, îmi vine să te-njur!... :))...că ai dreptate, dacă vorbim de audienţă.
    Dar dacă vorbim de profesionalism...
    Da, Firea a dat peste nas unui pedelist de calibrul "prost emerit". Norocul ei! Un prost de calibrul "normal" o făcea terci.

    RăspundețiȘtergere
  4. Florine,
    şi eu m-am bucurat, dar mai din bucătărie,aşa...
    N-am putut să ies pe balcon să-mi strig bucuria, să crape vecinii de necaz!

    RăspundețiȘtergere
  5. Halal politicieni, halal presa, halal auditoriu...

    RăspundețiȘtergere
  6. ... ce sa zic? N-am vazut dar am auzit de intamplare. Dat fiind originea 'sanatoasa' a amandurora Firea&Boureanu, nu ma mira nimic din felicitari, masa si dans!
    Asta votam-privim-mancam...Si facem ulcer de stress, neaparat in aceasta ordine cronologica.

    anca mica

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu-mi place Firea. Nu mi-a placut niciodata. E un moderator foarte prost. De fapt, nu stiu daca am vazut, vreodata, o emisiune moderata de ea. Dar moderata cu adevarat. Gabi Firea e ca un arbitru de fotbal care, daca nu fluiera 20 de secunde, simte ca se sufoca. Un arbitru care se sperie de primejdia ca spectatorii sa uite de el si sufla cu disperare in obiect: hei, de mine ati uitat? Sint si eu pe-aci! Un asemenea arbitru face jocul praf si enerveaza atit jucatorii, cit si spectatorii.
    Nu, nu suport un moderator care vorbeste in emisiune de 2-3 ori mai mult decit oricare dintre invitati, de cele mai multe ori, simultan cu acestia. Ba, mai mult, cum vine vorba de economie, tine sa aminteasca tuturor ca are si ea studii de specialitate. De unde? Firea e om de televiziune, nu economist. Ca si cum Boloni ne-ar spune: stiti, eu sint dentist ... Zau, ma? Sa mori tu?
    Pe de alta parte, Boureanu te face sa te scirbesti de ideea ca e nevoie de tineri in politica. Pentru ca, daca asa arata viitorul politicii romanesti, cu tineri ca el, ca Ridzi sau Anastase, mai bine incercam cu cianura.
    Asa incit, pina la urma, s-a-ntilnit tusea cu junghiu'! Si s-a-ntimplat ceea ce era de asteptat sa se intimple.Un simplu exemplu la rubrica "ASA NU!"

    RăspundețiȘtergere
  8. Zâzanie,
    da' cu auditoriul ce-ai, dom'ne?!

    RăspundețiȘtergere
  9. anco mică,
    Ulcer NU! Nu cred că merită.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cum, Augustine, Firea e economistă?
    Auăleu! Eu credeam că e filoloagă. A zis odată cum se pune corect accentul în cuvântul trafic, si insista - "credeţi-mă, că ştiu ce spun, e meseria mea."(Adică asta cu pronunţatul corect)

    RăspundețiȘtergere
  11. Iti spun eu ce am cu auditoriul dar sa nu te inflamezi ca, vorba amicei, faci ulcer!
    Cu riscul de a fi avocatul diavolului(ador "functia" asta) o sa-ti zic ca se mai uita la Antena 3 doar cei carora le place sa fie manipulati in mod grosolan.
    Durerea lor fatisa ca greva n-a fost decat un fas ,i-a dat de gol.
    Ii detest pe portocalii in egala masura ca si tine dar mai tare imi displace sa se joace cineva cu mintea mea ca si cand as fi retardata.
    Ps Faci odata academia ceea ca mi s-a urat sa tot umblu din usa in usa?!

    RăspundețiȘtergere
  12. Să-nţeleg, zâzanie, că nemanipulaţii se uită la b1, la otv...
    Io nu-i detest pe portocalii. Îi detest pe politicienii români, cu excepţii pe care le număr pe degete. Pe portocalii îi dispreţuiesc fiindcă sunt prin excelenţă idioţi. Aproape toate rebuturile umane s-au vârât în pdl. Probabil că acolo nu se cere să semnezi adeziunea, e suficient să pui degetul. Nu-s chiar atât de naivă încât să-mi imaginez că sindicatele înseamnă altceva decât un ciolănel mai mic pe care-l rod unii sub masa puternicilor.
    Ce sunt sindicatele? Un fel de colegiul nostru. Ce face colegiul nostru? Colectează cotizaţii de la noi, nu se ştie ce face cu banii şi avizează favorabil deschiderea unei a 5-a farmacii, pe un colţ de bulevard unde mai erau deja 4, două câte două faţă-n faţă.
    Ah, ieri a mai făcut ceva! A transmis o erată în care ne zice că dintr-o eroare regretabilă au preluat informaţia greşită a lui Boc, precum că se alimentează bugetul sănătăţii cu 500 milioane euro. Nu erau euro, erau lei. Da' cifra e corectă!
    Da, spectacolul din ziua grevei discrete a fost reuşit! O comedie simpatică. De câteva ori am zâmbit, chiar!
    Există, totuşi, un personaj care ar trebui urgent îndepărtat. Asta, dacă mai vrem să ne împărţim în cei care se uită la televiziunile pro şi cei care se uită la tv contra.

    Îţi mai explic odată! Data viitoare îţi desenez apoi te las aşa, nepricepătoare... SorinM se ocupă de academie. Se ocupă să remedieze situaţia. Într-un fel sau altul, se va rezolva. A promis. Ai niţică răbdare!

    RăspundețiȘtergere
  13. Sincer?
    Ma uit pe realitatea fiindca par mai putin porniti sa-ti vare cu forta niste idei in cap.
    Iar bugetarilor nu le plang eu de mila. Si nici la o treime dan pensionari.

    RăspundețiȘtergere
  14. vedeti, (si) de-asta mi se pare mie - si nu numai mie - atit de interesant in Romania: e haios, se-ntimpla tot felul de lucruri.
    "moderatorii" se cearta in direct cu invitatii ca la usa cortului, ministrii sau chiar prezidentul intervin telefonic in emisiuni si, evident, iese scandal etc. totul este "live", adrenalina cit cuprinde :)
    cred ca, pentru spectacolul de care aveti parte ar trebui sa platiti abonamente mai mari la cablu. ce mai, aproape ca va invidiez :)))

    RăspundețiȘtergere
  15. Chiar asa, under!
    Paine si circ!
    Daca painea se imputineaza pe zi ce trece, si nici cozonac n-avem, macar circul sa ajunga pentru toata lumea, ba chiar sa mai si prisoseasca.

    RăspundețiȘtergere
  16. Dragă Renata,
    Pentru că o cunosc pe Gabi de aproape 20 de ani, vreau să-ţi spun că nu ai dreptate, iar comentatorii tăi şi mai puţină. Există momente cînd pînă şi un realizator TV cu experienţă îşi iese din ţîţîni.
    Iar spre ştiinţa celor care nu înţeleg ce are economia cu gramatica, am să vă spun că Gabi a făcut întîi filologia, apoi s-a apucat de economie. Face şi un doctorat. Pe bune, nu pe bani sau pe renume.

    RăspundețiȘtergere
  17. Potriveala?


    Un individ e nevoit sa opreasca masina datorita unui blocaj al traficului. Deodata, cineva ii bate in geam:

    - Domnule, teroristii au ocupat Parlamentul Romaniei si cer 10 milioane de dolari rascumparare ca sa-i elibereze pe parlamentari. Altfel ameninta ca ii vor stropi cu benzina si le vor da foc. Acum mergem din masina in masina si facem o cheta.
    - Bine, si cat da fiecare? intreaba omul din masina.
    - Cam 5 litri...

    RăspundețiȘtergere
  18. stimata dna Lucia, departe de mine gindul de-a intra intr-o polemica, dar: eu n-o cunosc pe GVF altfel decit din ceea ce mai vad, foarte rar de altfel, pe micul ecran. din pacate trebuie sa spun ca, in ultimii ani, observ cum marea majoritate a oamenilor de la "Antene" au asa, un fel de aplomb dus dincolo de limitele meseriei si uneori ale bunului simt... ca si cum ar fi pusi mereu pe harta. iar asta am sesizat pina si la Sandra Stoicescu, pe care odinioara o simpatizam mult.
    in fine, una peste alta, mi se pare oarecum hazliu - desi nu ma mai mira nimic - ca atunci cind te numesti "moderator", tocmai tu sa fii acela care sare la cearta. da' poate sunt eu defect :)
    in tot cazul, ati vazut "7 pounds"? e un film relativ nou (de vreo 2 ani), nu cine stie ce dupa parerea mea, dar din care mi-a placut o faza, de pe la inceput, cu Will Smith si Woody Harrelson, in care primul incearca cu tot dinadinsul sa-l faca pe cel de-al doilea, un amarit de customer support intr-un call centre, sa-si iasa din pepeni. fara sa reuseasca.
    ei, dupa capul meu cam asa ar trebui sa fie si un moderator de emisiuni tv. unul care se respecta - pe sine si chiar pe spectatori pina la urma. iar asta, ca si multe altele de fapt, n-are nimic de-a face cu numarul de diplome de pe perete.

    scuzati interventia...

    RăspundețiȘtergere
  19. În ochii mei, Gabriela Vrânceanu nu va scăpa de imaginea de reporteră TVR, care participa la toate conferințele de presă, așezată întodeauna în rândul întâi (amuzante erau tăierile de montaj ale regizorilor de atunci, care, din cauza posesiei unei singure camere video, trebuieau să insereze și o imagine cu reporterul, în cazul interviurilor dând aprobator din cap), cu veșnicii blugi ultramulați, ca de studentă basarabeancă, și cu coafura lipită de frunte (strict vizual, ca a lui Hitler, evident fără mustăcioară).
    Cât despre „muci în freză”, porecla are și un sâmbure de adevăr, dacă ne gândim că ar putea candida oricând, alături de Mircea Badea, la un concurs al manechinelor masculine pentru cooperativa Igiena, de exemplu.

    RăspundețiȘtergere
  20. Cu cata lejeritate folosim cuvinte care altadata ne-ar fi produs cel putin un disconfort.
    Mi-aduc aminte ca am fost nitel socata cand ministeriabilul Vladescu a folosit cuvantul cu privire la proaspatul-pe atunci- consilier, Andrei Gheorghe.Nu-mi mai amintesc in ce context...

    RăspundețiȘtergere
  21. Lucia,
    Nu trebuie să te superi pe noi! Telespectatorii o cunosc pe Gabi Firea aşa cum le-o prezintă sticla tv.
    Care subliniază defecte şi minimalizează calităţi.
    N-a făcut faţă momentului.
    Poate că noi toţi ne-am fi descurcat lamentabil în contextul dat, eu, cel puţin, recunosc, n-aş fi băgat publicitate fără somaţie, l-aş fi împuşcat pe Boureanu fără somaţie, numai că eu nu-s realizator de dialoguri tv, aşa că nu contează...
    Mi se pare neloial să-i spui Gabrielei Firea, acum, că a procedat corect, dacă vorbeşti cu ea în particular.Fiindcă nu zice nimeni că nu trebuia să-şi iasă din fire. Era omeneşte. Dar nu era cazul să-şi iasă din fire în gama imbecilului cu nume de vită. O putea face în altă tonalitate, acolo unde ea stăpânea tehnica şi el nu.

    RăspundețiȘtergere
  22. DanM,
    n-am amintirile pe care le evoci, dar sunt pe cale să te cred. Într-o lume hămesită de imaginea proprie, orice e posibil.

    RăspundețiȘtergere
  23. Zâzanie,
    îmi păreai ultima persoană care ar reflecta la lejeritatea cu care folosim anumite cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  24. Da, ma', si mie tot asa!
    Semn ca am imbatranit.

    RăspundețiȘtergere
  25. Zâzanie,
    eu îmbătrânsec când am chef. Două-trei zile mă dau babă, ca să înşel concurenţa, pe urmă îmi văd de treaba mea.

    RăspundețiȘtergere
  26. Zazo,

    O muzica, un dans, o maslina?

    http://www.youtube.com/watch?v=UkPw2mzfHBk&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  27. Asta e un site pus la dispozitie de o fosta "EVEZISTA", membra vechiuluio Ping-Pong. Doamna se afla in USA si semneaza Dede.


    Incercati daca doriti.
    http://s15.zetaboards.com/Ping_Pong_Reloaded/index/

    RăspundețiȘtergere
  28. @ Lucia Verona
    Daca tot sustii ca n-am dreptate, de ce nu raspunzi punctual:
    - de ce vorbeste de 3 ori cit fiecare dintre invitati?
    - de ce trebuie sa ne scoata noua ochii cu studiile pe care le are?
    Nimeni nu i-a reprosat ca si-a iesit din firea (!), nimeni n-a spus ca n-are studiile pe care le (de)clameaza!

    RăspundețiȘtergere
  29. Putin si Medvedev stau de vorba:
    - Trebuie sa desfiintam fusurile astea orare, creeaza numai probleme !.... spune Putin.
    - De ce? – intreaba Medvedev
    - Sun la Beijing sa-i felicit de Ziua nationala, si-mi spun ca e ... maine !...., sun la Varsovia sa-mi exprim condoleante.... si-mi spun ca avionul inca n-a decolat...

    RăspundețiȘtergere
  30. SorinM@zazania
    Zazanie, cineva a pus mana pe parola de la site.Probabil si pe mai multe documente din pc.M-am abtinut mult timp,dar promit sa te anunt cand o sa-l vezi la tv pe ...impricinat.Bine, asta daca nu e cumva nebun si il exonereaza astia.Oricum o sa recapat controlul cat de repede.

    RăspundețiȘtergere
  31. Da-l incolo de site.
    Bine ca esti teafar, ca incepusem sa intru la idei.

    RăspundețiȘtergere
  32. Sorine, cerceteaza posibilitatea ca faptuitorul de acum, sa fie acelasi individ care a mai atacat acum cateva luni Academia.
    Prea mult seamana modus operandi, doar ca acum posteaza injuraturi in locul spamului cu jocuri piramidale.
    Cantitatea uriasa de postari kilometrice, postate la intervale foarte scurte, cred ca-l da de gol.
    O fi prins ura pe tine, cand ai stopat primul atac si ai descris cu lux de amanunte infatisarea lui dizgratioasa (tin minte ca am ras cu totii de batranul chelios).
    Acum ca a intrat prin efractie in calculatorul tau, si a sustras parola si documente, cred ca poti sesiza politia sau procuratura, sa se implice in acest caz. E totusi o infractiune, atat hekeritul, cat si furtul de documente, parole si saituri de internet.
    Cred ca numai parnaia ar putea sa-i bage mintile in cap, sau daca cineva il prinde de guler, sa-l scuture nitel ;)
    Spune daca ai nevoie de ceva, pentru ca dupa cate ai facut pentru noi, in decursul anilor, nu cred ca ar ezita cineva sa te ajute, daca poate...
    Mult noroc si sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  33. SorinM@anonim
    Da, intamplator aveam in pc contracte de credite pentru alte persoane, copii C.I.etc.Oricum acum pot sa spun ca e mancat,de asta zic ca o sa-l vedem la tv.Pot sa spun si cine e ,dar astept totusi confirmarea oficiala.

    RăspundețiȘtergere
  34. de mult timp nu se mai iau doctorate pe bune....

    RăspundețiȘtergere