sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Confuzii primejdioase


Când a zis Băse că-l pune premier pe primarul de la sectorul 4, ce m-am speriat eu, da’ ce s-o fi speriat Piedone care, până să realizeze confuzia între sectoare, efectuată de Preşedinte, şi-o fi făcut mii de griji, cum să stea el care e cât e, pe acelaşi scaun pe care a stat Boculeţ care e numai cât e.
Noroc că a ieşit Negoiţă cu rectificarea la numărul de sector şi s-au lămurit lucrurile.

Altminteri, degeaba boldesc şi ghilimesc răutăcios ziariştii Mogulilor scăparea Băsescului, fiindcă e lucru ştiut, domnia sa comite mereu greşeli de exprimare, când e vorba de cifre. Ba demisionează în 5 minute, ba ne întâlnim la Universitate din 3 în 3 luni , ba dizolvă Parlamentul pe 7 decembrie, care nu e nici 3, nici 5, nici 4 nici 6, e pur şi simplu o dată,după alegeri.

Dintre toate bâlbele cu numere, eroarea cu sectorul de unde-şi trage obârşia, veniturile şi alte acareturi domnul Negoiţă, propusul, e cât se poate de scuzabilă.
Eu, care locuiesc în patru şi muncesc în trei zilnic, abia dacă reuşesc să-mi dau seama de diferenţe.
Toate îmbunătăţirile idilico-decorative pe care le-a realizat în pemieră absolută primarul de “3” sunt copii fidele după răsfăţurile la care ne-a supus Piedone în sectorul său.
Ba, m-aş încumeta să zic că n-au bucureştenii păstoriţi de Negoiţă ce au Bercenarii.
Şi, dacă e să ne batem în cifre, apăi iată!

Raportul de copăcei îmbârligaţi, cocoşaţi, implementaţi prin staţii şi pe unde nici cu gândul nu gândeşti e cam 6 la 1, pentru noi, ăştia din mahala.

Băncile cu umbrar gen polispânzurătoare, că încap mai mulţi odată, sunt de vreo zece ori mai multe la noi decât la ei. Pe marginea drumului, în toate intersecţiile, pe refugii şi în părculeţele dintre blocuri…
Însele ele, părculeţele, sunt atât de numeroase, încât nu mai poţi lăsa un bileţel pe frigider cu “sunt cu câinele, în părculeţ”, fiindcă ai cel puţin şase părculeţe de oameni pe cele patru laturi ale blocului, fiecare dublat de un părculeţ pentru câini. Deja sună a mesaj de adio sau a de-a v-aţi ascunselea.

Dacă e adevărat că în sectorul 3 ai coş de gunoi la fiecare semafor, în dreptul oglinzii laterale, în sectorul 4 nu poţi să umbli nici ca pieton, altfel, decât cu mâinile în buzunare, fiindcă rişti să nimereşti cu degetele în incinte de-astea, pline cu ambalaje de napolitane şi mici peturi lipicioase. La noi e pasul şi coşul!

E adevărat că, ambii primari, într-o binecuvântată comuniune de idei, au lăsat, ca la mama lor: străzile fără canalizare din “patru” necanalizate şi imobilele foste naţionalizate din centrul istoric al oraşului pline de puradei plus genitori fără buletin, exact aşa cum erau înainte. Dar asta nu poate fi un lucru rău, probabil că se invocă respectul faţă de trecut şi tradiţii, continuitatea, specificul neamului şi alte cuvinte cheie care derivă din ideea că la început a fost Cuvântul. Dat şi neţinut.
Dacă mă uit niţel pe fereastră, la ziua asta de noiembrie ciudat de frumoasă, încep să cred că, pentru prima oară, preşedintele în funcţie n-a greşit, operând cu cifre: chiar voia să-l pună prim-ministru pe Piedone, tipul care bate curent şi profesional pieţari, nu cu biciuleţul lui Boc, ci cu propriul pumn. Ăla care este.

11 comentarii:

  1. Ar trebui să zic: har Domnului că locuiesc la peste 600 de kilometri de cele două sectoare ale capitalei. Dar nu pot spune asta: mun'cipiul reşedinţă de judeţ în care domiciliez are în frunte un portocaliu înfocat, care a împânzit tot oraşul cu chipul înfricoşător al idolului său. Şi lacul, şi puţul sunt, aşadar, pline ochi cu oranjadă...
    Congo, unde eşti?

    RăspundețiȘtergere
  2. Renata,
    dar arteziene colorate aveti, la Sectorul Patru? E?!!! Ia sa te vad!

    RăspundețiȘtergere
  3. Florin, stai p-aproape de Mocăniţă?!
    Hai, zi-mi! :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Avem, Ina!
    Să vezi beculenia dracului, în fiecare seară...

    RăspundețiȘtergere
  5. Eta la Ina!
    Cum si-a pus masca pe care i-am recomandat-o, cum si-a revenit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Zîzî, potoleşte-te!...
    Zi mai bine dacă ai ascultat-o pe Nuţi Udrea în calitate de "o ascultătoare anonimă", la radio, cu Turcescu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Zizanie,
    Ma dezamagesti teribil! La un moment dat, incepuse sa mi se para ca esti in stare de mai mult decit glume cu chiloti care circula pe internet.

    RăspundețiȘtergere
  8. Renata,
    eu am ascultat-o pe Nuti Anonima. A fost aia anonima cam asa cum se dadea Zizania anonima la tine pe blog, acu' o vreme.
    Imposibil de recunoscut! Dupa ce?!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ti-ai etalat o nouă calitate, Renata, de expertă în numerologie. Dacă extindeai puţin aria cercetărilor, poate aflam de la tine şi semnificaţia numerelor 6, 12 şi 2009.
    PS Bine v-am regăsit pe cele de la care mi-am luat rămas bun şi cărora le-am simtit lipsa, pe tine şi pe Ina.

    RăspundețiȘtergere
  10. bine ai revenit, Florian! In lipsa ta nu s-a intimplat nimic special, nu ai pierdut nimic.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bună dimineaţa, Florian!
    Cât pe ce să te ratez, la postul ăsta! :)
    N-ar fi rău ca la viitorul să ne povesteşti cum a fost în vacanţă.
    N-aş fi atât de sigură că nu s-a întâmplat nimic în lipsa ta, cum te linişteşte Ina.
    Cu siguranţă, s-au mai furat nişt bani şi s-au mai îndesat în campania portocalie. :)

    Mi-ai lipsit. Chiar începusem să mă întreb când ai de gând să te întorci acasă?!

    RăspundețiȘtergere