duminică, 29 noiembrie 2009

Să trucaţi bine!

La capătul câtorva ceasuri de lectură şi vizionare, am uitat puţinul pe care-l ştiam despre cum se face un minut de film animat, dar am aflat o mulţime de lucruri despre cum se desface el.
În 25 de fotograme.
Ba nu, în 8! Pe youtube e în 8. Pe televizor e în 50 de semicadre.
Taci, idiotule, ochiu’ omenesc vede una la două semicadre. Adică vede fotograma când pleacă braţul şi p-aia care urmează, cu mesaj subliminal, care te trimite la frigider să-ţi iei îngheţata, n-o vede, o azvârle orb, direct în creier, care ordonă “ţi-e poftă de îngheţată…marş de ţi-o ia din congelator!” şi tu, toanta, te duci, măcar că reclama hoţească, subliminală, era la turism în Retezat, ce vedeai tu cu ochiul pofticios al subconştientului era piscul înzăpezit, nu frişca de pe profiterol, da’ mă rog, aşa e când vrabia mălai viseză, hai să trecem la studiul cheliei.
Aici e simplu! Nu trebuie să fii specialist ca să ştii că, indiferent de unde bate lumina, chelia luceşte. Luceşte şi pe întuneric, de-aia a preferat candidatul Băsescu să apară decerebrat pe panourile electorale, să nu i se vadă chelia.
Prin urmare, acolo unde apare o umbră pe creştetu-i, acolo începe trucajul. Şi tot acolo se şi termină, fiindcă da, braţul lui e lung pe bune, n-a întins nimeni de el cu pixul electronic, pixeluind în portocaliul canadianei.
Dacă n-avea braţu’ lung, nu mai ajungea să pună arătătorul pe sistemul ticăloşit. Trăiam aşa, ca orbeţii, văzând peste tot sisteme ticăloşite, ne căşuna din senin pe Căşuneanu.
În fine, la fotograma numărul 3, acolo unde zice un gură bogată că viteza de deplasare a pălmii prezidenţiale ar fi de 50 metri pe secundă conform trucajului, se bagă altul în seamă, că n-are Photoshopul axă timp.
N-are?! A, bine că ştiu. Îl dezinstalez imediat, că şi-aşa nu vrea să se deschidă.
Şi ce să pun în loc? “After Effects”? After, dacă zici tu. Vasăzică cu mişmăşii de-astea s-a lucrat! Atunci ăia de-i atârnau femeii în barbă nu erau pixeli? Da’ ce erau?
Muci?! Cum, muci?...A, da, că tocmai plângea, aşa e. Lacrimile generează muci.
Ăsta e un trucaj mai complicat, orelistic, nimeni n-a aflat încă de ce nu se întâmplă şi invers…

4 comentarii:

  1. Si, de fapt, nici nu era Basescu, era sosia lui Fidel Castro!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ina, zic să nu exagerăm! Era admiratoarea doamnei Udrea, venită dintr-un univers paralel (de-aceea nu se vede în film), şi nu îi dădea o palmă copilului, îi dădea o halviţă pe aţă, şi nu era de jos în sus, era de sus în jos, copilul lăsase capul pe spate de bună voie si deschisese gura să prindă dulcea bucăţică. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Toată zarva asta este inutilă. Cine a văzut filmuleţul şi reacţia lui Băsescu la emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, a înţeles despre ce este vorba. Cretinii şi talibanii portocalii, categorii care în mare măsură se suprapun, o ţin morţiş pe a lor, cu trucajul. Orice analiză a filmului nu-i va face nici pe oamenii normali să îşi piardă minţile, nici pe cretini să şi le găsească.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ah, asta mi-a plăcut, Florian:
    "Orice analiză a filmului nu-i va face nici pe oamenii normali să îşi piardă minţile, nici pe cretini să şi le găsească."
    Mare înţelepciune grăieşti!

    RăspundețiȘtergere