sâmbătă, 27 februarie 2010

Zodia Cancerului. Sau vremea ducăi…

M-am gândit mereu la boala asta, ca la o sentinţă divină pe care o primeşte un neam întreg, din tată-n fiu, pentru un rău voluntar sau involuntar comis de unul dintre descendenţii direcţi - cândva. Sentinţă care cade uneori, haotic, pe capul unui nevinovat urmaş. Nu-s eu prima cea care numeşte suferinţa aceasta – boală karmică.
Cealaltă variantă era să admit, normal, că e o boală ca oricare, cu costuri enorme pentru curare şi care a fost intenţionat scăpată din lesă ca să înflorească marile concerne farmaceutice şi, în paralel, să mai scadă presiunea demografică.
O a treia explicaţie, aceea că ÎNCĂ nu poate fi vindecată, dar ne străduim, nu stă în picioare. Fiindcă s-au alocat fonduri enorme pentru explorarea cosmosului, când maladia asta, mortală deja ,purta un nume şi micul pas al unui singur om, dar mare pentru omenire seamănă, în acest context, cu spagatul pe două scaune, orizontal sau cu lipitul genunchiului de nas, în plan vertical, la french cancan.
Adică nu ne face trebuinţă.
Şi atunci?

19 comentarii:

  1. pai, Renata...boli ingrozitoare, fenomene meteo extreme...Daca sint, toate astea, raspunsul sistemului imunitar al planetei- pentru distrugerea virusilor care sintem?

    RăspundețiȘtergere
  2. S-ar putea să ai dreptate, Ina, numai că e prea selectiv răspunsul. Planeta, când ar fi supărată pe noi, strănută de două ori şi scapă de noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. ...Stii ren,
    Daca ar fi sa-mi aleg soarta singura, as opta pentru vreo boala karmica in loc sa stau sendvis intre boc(foame, in romanes- cica) si seitan (satan, in turca - cica).
    Boala fie ea karmica au ba, e pana la urma nobila, purificatoare spiritual. Pe langa ceshtalaltzi, niste accidente genetice intamplatoare dar repetabile :-((, in viatza natziunii.

    anca mica

    RăspundețiȘtergere
  4. anca mică,
    hai să nădăjduim la o a treia variantă: noi sănătoşi, după ce dispar bocii şi şeitanii.

    RăspundețiȘtergere
  5. anco mica,
    nici una, nici celalta, traieste-ti clipa si bucura-te de ea la maximum.

    oris'cat, io-s bucuros sa te "aud" la renata-n batatura :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Renata,

    Eu zic să pornim de la extrem de simpla premisă că suntem, totuşi, prea mulţi... După aceea putem dezvolta câte teorii vrem.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa inteleg Florin Matei ca te simti cumva... in plus ?
    Cum adica suntem 'prea multi' ? Daca ne-am inmulti prin oo, dar nici atunci, nu ar avea rost replica domniei-tale.
    Defecta cum ma stiu, imi aduci aminte de o panza - nu foarte celebra, dar... ''Coada la paine''
    Suntem 'prea multi' sa ce ?

    anca mica

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, şi eu cred că suntem prea mulţi. Prea mulţi cei care înghiţim mizerie, imbecilitate, regulile unei scale da valori imorale, absurditate, minciuni...
    Din punctul ăsta de vedere,, anca mică, suntem prea mulţi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Renata,

    Cu permisiunea ta, îi voi da o replică anonimului fără testicule de mai sus...

    Întâi de toate, ,,anonimule'', îmi aduci aminte de denunţurile scrise autorităţilor dinanite de '89 de ,,un grup de cetăţeni''.

    Apoi, cea care mi-a înţeles ironia (că sunt capabil şi de-astea, ,,anonimule'', deşi n-ai crede) a fost Renata (era şi de aşteptat, de-altfel). Tu chiar vrei să (ne) dovedeşti că suntem (cam) mulţi, ,,anonimule''?

    Tertio: am pentru tine, ,,anonimule'', o veste. Proastă. Tristă. Descurajantă. Şi-anume, aceea că de popă nu scapă nimeni nici mort.

    O zi faină, Renata!

    Aşijderea şi ţie, ,,anonimule''...

    RăspundețiȘtergere
  10. Florin,
    Dacă "anonimul" e "anca mică"... să ştii că a semnat! :) Puţin mai jos, e-adevărat, de calupul de text.

    RăspundețiȘtergere
  11. Renata,

    Am văzut semnătura abia acum, îi doresc să crească mare... Înseamnă că am avut dreptate că n-are cojones :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnule Florin M, ma surprinde pozitia dumitale. Nu pentru ca te-as fi cunoscut in alta postura ci doar pentru cel scrise mai sus cum ca "suntem prea multi". E nedrept ca cineva din regnul nostru cu constiinta sa enunte asa ceva chiar in gluma. Prima nedumerire ce-mi vine in minte este cum de Atot-Creatorul n-a eliminat asemenea elemente inainte ca ele sa se fi putut manifesta(?) Stiu, fraza de mai sus suna neplacut e doar o incercare de prost gust de a da o replica pe masura pozitiei dumitale. Cu scuzele de rigoare pentru pozitia mea si cu speranta ca ii vei transmite ancai mici cele cuvenite.
    Si cu speranta ca vrei numai sa intretii subiectul, nu sa ma faci sa cred ca ai astfel de simtaminte;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnule Hai-Hui, vreau să-ţi fac o plăcere: suntem prea puţini!

    În ce-l priveşte pe ,,atot-creator'', e clar, a dat-o-n bară cu mine...

    RăspundețiȘtergere
  14. Florin Matei e la obiect si are dreptate, ca in toate comentariile dumisale. Sintem prea multi si facem prea multa mizerie.
    Restul sint discutii de dragul discutiilor, doar ca sa ne aflam in treaba.

    RăspundețiȘtergere
  15. mea culpa, Florin M !
    E momentul sa imi recunosc eroarea din replica pe care - cu tupeul meu parshiv - am indraznit s-o formulez. Nu e panza, ci carton. Carton in ulei.
    Scuze, again

    anca mica

    ...si ren, eu ce sa zic - nu suntem noi prea multi, dar ei sunt prea veroshi.

    HH & ina, va salut. Din coltzuri opuse, evident...

    RăspundețiȘtergere
  16. Mulţumesc Inei pentru sprijin, scuze Ancăi mici dacă, din nevinovată răutate, i-am adus ofense, sănătate d-lui Hai-Hui, sper să se fi simţit bine la vecernie, o seară frumoasă tuturor, eu mă cărăbănesc din discuţia asta, deşi - credeţi-mă - nu mă simt deloc în plus. Vă aştept pe toţi pe blogul meu: http://www.florinmatei.ro/, pentru a ne cunoaşte mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  17. Dragii mei,
    am lipsit toată după amiaza din gară!
    Sper că n-au fost catastrofe ferviare...
    De fapt, problema e că m-a mâncat tastatura cu postarea asta total nepotrivită. Că eu altceva voiam să spun, şi fiindcă nu pot, am luat-o pe ocolite până nu s-a mai înţeles nimic.
    ...Totuşi rămân la părerea mea: oricât de mulţi am fi, dacă ne-am mai deştepta, umaniza, normaliza, am părea exact câţi trebuie să fim.

    RăspundețiȘtergere
  18. Renata, io am priceput ce vrei tu sa zici, ca am legat postarea asta de o vorba ce-ai scapat-o tu in academie, dar te intreb: n-o fi doar un zvon? Adica, mie Vadim nu mi se pare o sursa credibila de buletine de sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  19. Bună dimineaţa, Ina şi să-ţi porţi sănătoasă şi bucuroasă Mărţişoarele care vor veni azi!

    Dinspre partea întrebării,însă, doamnă, să mă ierţi!... Cine dracu se uită în gura lui Vadim, el însuşi om nesănătos, dar cu capul?

    RăspundețiȘtergere