duminică, 24 octombrie 2010

Să mai ne şi râdem!!!

Va’zică două sereleuri, ambele aparţinând Arhiepiscopiei Bucureştiului, pe numele lor de botez "Misionarul Ortodox SRL" şi "Chivotul Mare SRL" au înfiinţat o a treia firmă, intitulată “Ţarina Păstorului", care are ca punct de lucru o curăţătorie chimică denumită , logic, “Bob de Rouă”.
O călugăriţă spălătoreasă, intervievată pentru "Ştiri", povestea cu o voce ca un Firicel de Iarbă că hainele preoţeşti nu pot fi spălate laolaltă cu ale mirenilor din două motive: unu – că nu poţi amesteca, în aceeaşi cuvă, jegul laic cu jegul preoţesc şi, doi – că patrafirele, din cauza multelor broderii şi-a materialului din care sunt făcute, nu suportă decât o curăţie chimică. Totuşi amestecul de  solvenţi folosiţi la straiul popesc, odată ce-a intrat în contact cu preasfinţeala din textila bisericească, automat capătă har şi nu-l poţi trimite la canalizare, dimpreună cu zoaiele apoase ale enoriaşilor. Aşa că va fi deversat la rădăcina unui pom, probabil.

Mă gândeam că nici Audiurile popilor n-au ce căuta la o spălătorie auto de-asta, banală, pe unde ne spălăm noi Daciile, Corsele, Feliciile şi alte păcătoase autoturisme şi-ar face  bine “Ţarina Păstorului” să-şi mai tragă un punct de lucru, da’ să nu-i  zică tocmai “Pomul Vieţii”, că nici popii n-ar înţelege ce se spală acolo, ci să-i zică “La Sfântul Arbore Cotit” , în amintirea   amărâtului pom care-a murit, din pricina deversărilor de neofalină provenite de la “ Bob de Rouă”

17 comentarii:

  1. Cîndva, hăt, de mult, biserica se implica în ajutorarea oamenilor sărmani. Poate va reveni asupra actelor de milă creştinească acum, cînd va scoate ceva bani din spălarea celor sfinte sau mai laice veştminte...

    RăspundețiȘtergere
  2. Aaaa, Matilda, crezi că o să bage popii ceva bani la spălat, în sereleul lor, ca să-i folosească în acte de caritate?
    D-aia nu constuiau ei cantine şi adăpsturi pentru săraci şi se repezeau direct la catedrala pân' la cer, ca să nu se prindă boboru calic, că e banul murdar?

    RăspundețiȘtergere
  3. uite de aia in bancul ala betivul de la colt a mers in rai si popa in iad

    RăspundețiȘtergere
  4. Cody, spune-mi-l! că nu-l ştiu!...

    RăspundețiȘtergere
  5. pai zice ca era un betiv care ori de cate ori bea cate un paharel zicea un "D-ne ajuta" si in general nu avea nici o apasare pe lumea asta si un popa care, ca cei de mai sus din articolul tau, in loc sa se ingrijeasca de cele trebuincioase sus se ingrijea mai mult de celea pamantesti si mor amandoi. cand ajung la judecata betivul i se spune sa mearga in rai si la popa in iad. popa foarte mirat si revoltat intreba pe D-zeu cum de-l trimite in iad? ca el l-a slujit toata viata, iar pe betivul cela care tata viata nu o facut decat sa beie e in Rai si D-zeu i-a zis ca nu l-a slujit pe El ci pe dracul, iar betivul chiar daca a baut are sufletul curat
    in mare cam asta e bancul, nu e chiar cum o fost ca l-am auzit tare de mult si am mai uitat cate ceva dar in esenta cam asa e

    RăspundețiȘtergere
  6. După noua lege a educației, în programul școlilor nu mai e loc nici pentru literatură, nici pentru istorie. În schimb e loc de Religie din cl. I pînă în cl. XII!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu mă surprinde, doamnă profesor! Ar fi grav dacă această oră de religie ar fi fost introdusă dintr-un considerent nociv, dar inteligent: prostirea de mic. Aşa cum era ora de învăţământ politic pe vremea noastră. Dar eu cred că s-a introdus din simplă ipocrizie. Guvernanţii au remarcat că prostimea apreciază dacă ei se dau credincioşi, dacă bat cruci şi mătănii când sunt televizaţi, dacă aleargă după lumină de Paşte,cu roiul de cameramani după ei, dacă iau de la buget şi sponsorizează catedrale. Introducerea religiei ca obiect de studiu în şcoli nu-i decât o nouă dovadă de ipocrizie. Place la prostime.
    Sper, totuşi, că nu e un curs obligatoriu. Sper că nu s-a ajuns atât de departe şi puştii vor avea o oră liberă pe săptămână, să bată mingea în curtea şcolii.

    RăspundețiȘtergere
  8. ...Auzi la asta:"Sfantul arbore cotit"!
    Hai ca ma facusi sa raz,ptiu arza-te-ar...Doamne iarta-ma!
    pese: va ceru si voua casa una mie roni pentru acreditarea farmaciei?
    pepese: Daca da- ii dai?

    RăspundețiȘtergere
  9. Zuzu, a fluturat p-aici o vorbă, că urmează, nenică, nişte audituri de acreditare, că se înfiinţează nişte firme care te caută la oo să vadă dacă ai dreptu' să ai onoarea să eliberezi medicamente pe banii tăi, sponsorizând casa de asigurări sine die.
    Deocamdată s-a lăsat tăcerea.
    Io am de gând să zic "Ţî!" la o chestie d-asta.
    Am deja o acreditare dată cf. normelor europene. Am 186mp. Spaţiu comercial. Personalu - numa farmacişti. Altă acreditare nu mai vreau. Dacă ei vor pomană 1000 de lei, le-o dau. Dar să nu-i zică taxă de acreditare.Să-i zică milogeală. Dacă patronu meu, ăla care nu-ţi place ţie, zice că dă-le! - le dau.
    Numai că, şi acum vorbesc serios, pe-aici nu se vehiculeză o SUMĂ. Asta înseamnă că la voi e ŢEAPĂ.
    Zic să nu le dăm nimic!
    Am şi eu un pese: în laringitele astea virale, care ne bântuie atipic, tu ce mi-ai recomanda? M-a părăsit vocea. La modul nesimţit!

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu sa te invat, scumpete ?
    D-al tau ,d-ala homeopat: Homeovox din ora in ora.
    Dar , vorbind serios, daca ti-a "luat" vocea, cred ca-ti trebuie un antibiotic. Ia Augmentin la doispe ore si da-i cu Bioparox sai Hexoral. Nu-i de joaca cu laringita , ca doar n-o sa comunici cu pacientii prin semne!
    Ai grija!
    Te pup,pa:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Bă, ştii cum e: când e vorba de tine, parcă-ţi ia Dumnezeu minţile! O să aleg hexoralul tău şi o claritromicină, dacă se obrăzniceşte situaţia... La mine, augmentinu e apă de ploaie.
    Oricum, mersi că nu mi-ai recomandat să mă las de fumat! :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Fără a scuza ce nu este scuzabil, este de băgat de seamă că mulţi atei sau semi-atei au folosit credinţa ca monedă de schimb pentru a-şi atinge ţelurile.

    Mai e nevoie să amintim de:

    - crucile ample făcute oriunde se ivea prilejul imediat după 89?
    - replica acelui personaj pitoresc cu care a înşfăcat puterea: "Crezi în Dumnezeu domnule X"?
    - genoflexiunile făcute de cohorte de pseudo-credincioşi prin pieţe, însoţite de rugăciuni puse pe muzică?

    Ba chiar şi de tătucul Stalin am putea să ne amintim. Doamne ce pios a devenit el în cel de-al doilea război mondial.

    Ce mai pângeau liberii cugetători de grija bisericilor dărâmate în regimul trecut!

    RăspundețiȘtergere
  13. @ElZap
    uite că p-asta cu "Credeţi în Dumnezeu, domnule X?", o uitasem! Efect garantat.

    RăspundețiȘtergere
  14. Unde me intalnim maine?
    Am lasat intrebarea si pe blogul domnului Augustin.
    A trebuit sa formatez hardul si nu mi-am notat nr dumneavoastra asa ca nu pot sa va sun.
    Mi-ar face placere sa va intalnesc.

    RăspundețiȘtergere
  15. E vorba de Augustin Man ?
    CLIO

    RăspundețiȘtergere
  16. Theo,
    regret, dar o să ne întâlnim cu altă ocazie. O gripă serioasă mi-a dat arest la domiciliu.
    Poate vă văd la televizor:))
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  17. Să-ţi reamintesc ceva, cucoană: AIUD-urile preoţilor. Şi PITEŞTII. Şi GHERLELE. Şi... Şi... De aceea nu are încredere poporul în voi, ăştia, de vă socotiţi intelectuali (a se vedea ce semnifica înainte şi după Zola): pentru că în fond sunteţi la fel de spălaţi pe creier ca PeDe- Leprele. Cu şampon tip Caţavencu ateist şi săpun Dilema&Pleşu bolşevic.

    RăspundețiȘtergere