miercuri, 27 octombrie 2010

Ziua de azi

Nu ştiu când, în ultimele 48 de ore, am avut iluzia pionierească, naivă, că Moţiunea ar putea să treacă. Iluzia a durat câteva secunde.
Aşa că nu sunt foarte dezamăgită.
Ce-ar fi adus ea?
Lapte şi miere  luni dimineaţă – sigur, nu!
Dar măcar nu-l mai vedeam pe Boc. Nu-l mai auzeam. Nu mă mai enerva cu sintagmele lui de plexiglas şi vată de sticlă. Cu inovaţiile lui  de sfertodoct în vorbirea limbii materne. Cu tupeul şi inconştienţa afirmaţiilor lui. Izvorâte din ignoranţă pură, din incapacitatea de-a trece prin filtrul creierului propriu (inexistent!) dicteul prezidenţial.
Poate veneau alţii la putere, furau mai cu perdea în introducere, mai respiram şi noi.
Poate creştea tonusul populaţiei, poate că bugetarii de la ghişee diminuau pauza de cafea, măcar aşa, ca să fie în trend, pe o perioadă scurtă de timp.
Când ceva se schimbă, până să te prinzi că se schimbă în “la fel”, există câteva momente de încredere şi entuziasm individual care pot reporni motoarele, mai bine ca oricare geniu economic care regândeşte totul la nivel macro.

Am stat azi în pat cu gripa mea bizonică şi ne-am uitat la televizor ca două proaste.
Am înţeles următoarele:
- când îţi vine imperativ să faci pipi, ratezi şi-un examen, părăsind sala. Normal că părăseşti masa de demonstranţi care, cu tine sau fără tine, e la fel de puţin importantă!
- când doamna Udrea ţine un discurs dinainte pregătit, fără să realizeze că face pe avocatul propriei ei apărări, că singurul lucru care o preocupă e BANII EI şi sala nu părăseşte Sala, înseamnă că nici nu contează dacă pleci din mulţimea protestatarilor din stradă să faci pipi civilizat, într-un loc special amenajat sau faci pe tine.

Ce să zic, în încheierea acestei zile?
Tot înainte!
Ca pionierii.

8 comentarii:

  1. Nici eu n-am sperat sa se schimbe ceva. Raul e prea mare, prea vechi, prea profund .
    Societatea intreaga e in metastaza.
    M-as imbata dar am facut zona zoster si tre' sa iau antivirale. Hai sa ne luam la intrecere: care o mierleste prima?
    Glumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Zâzanie, ce faci Coană Mare?
    Vrei să cadă sistemul farmaceutic?
    Crăpa fierea în tine! :) Cum ai auzit că m-am îmbolnăvit, gata şi tu!
    Io zic că o beţie mică aşa, ca la fo 200 de grame nu strică.
    Cred că ştii, dar îţi repet: 1) alcoolul creşte viteza de metabolizare, nu inactivează AB-urile şi AV-urile. E destul să micşorezi cu 20% intervalul dintre prize. 2) E Zona Zoster o boală pă sistem? Nervos, desigur. Păi relaxează-l, dragă, cu niţică tărie!
    Acuma primeşte un sfat umil şi dezinteresat: ia Tinctură de echinacee 20 pic din oră în oră, mâine, măcar juma' de zi. Îţi saltă sistemul imunitar. Ia Essenţiale 6 pe zi. Aciclovirul îţi calcă în picioare ficatul.
    Dacă nu vrei să-mi faci vânzare, ia echinacee de la concurenţă. Deşi a noastră e verificată.
    Încolo, ce să zic? Mie mi-e niţel mai rău, dar sunt plină de speranţă: e ultimul asalt al gripii. Cred că s-a supărat că am făcut-o bizonică. Aşa-mi trebuie!
    Sănătate multă!
    Nu crăpăm noi înaintea lor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Renata,

    Din serialul nostru românesc, am trăit azi un nou episod. Şi dacă trecea, ce? Parcă anul trecut n-a trecut. Şi? Se joacă. O telenovea, cum spuneam.

    Sănătate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mădălina, nu pot decât să-ţi dau dreptate.
    Nu doar că n-a trecut, dar a căzut penibil. Ca o tută lipsită de reflexe. Fix în noadă. După mine, i-a pus piedică tocmai iniţiatorul ei. Dar... poate că-i doar o impresie greşită.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt trista. :(
    Eu chiar am sperat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Theo, am sperat chiar şi eu, care simţeam că nu se poate!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Anonim
    Am vizionat lista. Mulţumesc! E neschimbată.

    RăspundețiȘtergere