duminică, 24 ianuarie 2010

Căldură mare, mon cher!...


Nu-mi plac lepşele date, că te obligă la program impus.
Dar Lucia Verona a dat-o cui o vrea şi-am prins-o din zbor.

Fiindcă atunci când ceva nu e de criticat, trebuie lăudat.

Fiindcă oricât de supraponderal şi discutabil ar fi Piedone, pe bercenari i-a rezolvat, le-a făcut curat în pieţe, le-a pus gazon în jurul blocurilor, le-a pus bănci pentru bunici şi tobogane pentru copii, le-a făcut parcuri speciale pentru căţei şi vara… ah, da! Vara, pe la miezul nopţii, pornesc nişte ţâşnitori care udă iarba verde de pe lângă casă şi răcoresc aerul, şi, în sfârşit, are toată lumea locuri de parcare, n-avem noi maşini, câtă parcare s-a făcut, şi dacă o dădea RADET-ul în bară zilele astea, îl sunam pe Piedone să rezolve el, dar RADET-ul bercenar se comportă admirabil, aşa că…

Mulţumesc, din inimă, RADET
Că la punctul termic arde focul,
Că-n tricoul decoltat, cochet,
Eu, pe blogul meu, continui jocul.

…şi dau leapşa asta mai departe, oricui se poate lăuda că la minus 15 grade, afară, el poate zice “haide, hai în casa mea, unde-i cald şi bine!

14 comentarii:

  1. deci chiar ti-a explodat centralina, pina la urma, de-ai ajuns sa cinti oda Radet-ului!
    Iarasi am avut dreptate. Chiar era o bomba.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ina,
    centralină n-am decât la prăvălie. Sper că e încă vie, să vedem acum când ajung acolo, ce găsesc...
    Acasă căldura vine de la punctul termic.

    RăspundețiȘtergere
  3. La mine-i cald, cred m-a ajuns urarea Renatei:)

    La 12 jumate noaptea temperatura este de peste 1 grad celsius, toata saptamana va fi cam la fel, doar noptile viitoare temperatura va fi putin sub zero.
    In casa-i ceva mai cald, azi centraluta mea porneste rar mergand pe economie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici la mine nu e rau cu cele cateva grade peste 20. De cand afara a trecut de -10, a trebuit sa imi trag niscavai ciorapi. Dar inca ma bucur de tricouri cu maneca scurta. Si nici factura nu este mare, chit ca nu stiu cu cat ne mai ajuta si primaria.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cochet,chochet tricoul,dar cit de decoltat?

    RăspundețiȘtergere
  6. Privind poza din postarea ta, m-a cuprins dorul de "Decembre" al lui Bacovia, interpretat atît de minunat de Nicu Alifantis... Mulţumesc, Renata ! Cu drag

    RăspundețiȘtergere
  7. Renata,

    Pot adapta o vorbă băsesciană? Adică, să zic că iarna nu-i ca vara, numai România e portocalie ca ceara?

    Altfel, cu toată simpatia, te anunţ că ai un premiu (de) la mine. Pe blog...

    RăspundețiȘtergere
  8. Nici tu nu mai scrii? Cand mai scrii?

    anca mica

    RăspundețiȘtergere
  9. Ha, salut Anca Mica! Tu pari a fi zi(za)n(i)a buna, da, asa zic io, diametral opusa si necesara. Sunteti precum Ziua si Noaptea. Asa va vad eu. Oi fi chior ori ba, n-oi fi cetit tot ce-ati zis voi pe unde dati cu slova ori oi fi pricipit stramb, cui ii pasa?
    Deh, zic si io, ca sa zic.
    Chiar, unde-o fi gazda?

    RăspundețiȘtergere
  10. renata, ACUM putem vorbi despre calomniile, minciunile si reprosurile tale neintemeiate.
    Vad ca esti educata, exprimindu-ti ideile clar si usor.....deci nu esti o ignoranta batuta in cap (deci fara minte)...in acest context imi este imposibil sa inteleg cum de ai facut asemenea nemernicii pe blogul Roxanei, cum ar fi sa faci publica conditia medicala a unui strain sau sa ma acuzi pe mine ca nu am grija de sotul meu asa cum trebuie.....

    Deci:
    -prima minciuna: eu nu am fost "pe forumuri" in timp ce sotul meu avea nevoie de atentie 24 cu 24. primul meu mesaj pe forum a fost la RI pe 12 la prinz. Urmatorul pe 13 seara. Si pe 16 am avut mai mult acces la internet.
    -prezenta mea la spital: Pe 8 ianuarie seara a fost admis la Urgenta (unde nu am avut voie sa stau linga el), dupa miezul noptii dus in ICU (unde iar nu mi s-a dat voie sa stau linga el) - poate ca nu stii dar sectia de cardiologie era in carantina pt A1H1 virus. Pe 9 am stat cu el toata ziua pina a facut tomograful si am vazut ce face si cum se misca....pe 10 am fost pe la usile spitalului incercind cu disperare sa aflu cine il ingrijeste!!! Nimeni nu putea sa-mi dea numele cardiologului si nici al neurologului. Am batut culoarele degeaba. Am apucat sa-l vad insa. NIMENI NU M-A AJUTAT. Pe 12 a fost mutat la rezerva si a trebuit sa stau cu el noptile. Dimineata la 7 plecam acasa ca sa dorm...deci vizita doctorilor nu o prindeam...pe 12 in sfirsit am reusit sa vorbesc cu D-na profesor Dorobantu care m-a lamurit in ce priveste conditia sotului meu. Si numele doctorilor care il ingrijesc.....pe 15 nu a mai fost neovie de mine la spital noaptea, asa ca am inceput sa stau zilele acolo....pina seara al 10:30 ca sa pot sa platesc "tainul" asistentelor ca sa ii dea algocaminul la nevoie.....
    -pe 19 mi s-a spun ion sfirsit ca POATE ZBURA!!!! Asa cum aranjasem (dupa indelungi telefoane, emailuri, vizite la doctori, etc) am cumparat bilete si am pelcat de acolo insotita de COE-ul si proprietarul companiei Bio-medica, ca sa fie monitorizat 100% din timpul petrecut cu transferul dintr-un spital intr-altul (bucuresti-houston).....

    Cu cine ai vorbit tu nu ma intereseaza. Te-a mintit. In primul rind ca sotul meu NU avea nevoie de insotitor de 24/24; in al doilea rind: nu crezi ca e o imbecilitate sa-mi reprosezi MIE ca ai spionat pe la usi conditia sotului meu? (mi-ai reprosat ca ti-ai facut datorii al cei pe care i-ai intreb at de sotul meu!!!!!!!!!) In al doilea rind, cit timp a fost in ICU NU am avut voie sa stau cu el....In al treilea rind cit a stat in rezerva am fost cu el, in afara de timpul in care a trebuit sa am grija si de locul in care imi tin bagajele si in care pot dormi si eu citeva ore.......

    Acum la final: madam, nu ai avut dreptul sa faci ce ai facut, MAI ALES DACA ESTI CADRU MEDICAL! Esti lipsita de omenie, de bun simt, de etica si ai probleme mari in ce priveste caracterul. Cu asemenea angajati, imi este clar de ce sistemul medical din Romania e la pamint!

    PS Daca te intereseaza vorbeste cu D-na doctor Constantinescu de la cardiologie (care este cu adevarat fara repros) sau cu D-nul profesor doctor Poalelungi de la neurologie sau chiar cu d-na doctor de la clinica Bio-medica (care e situata la etajul 4 in spitalul de Urgenta Floreasca) sau chair cu D-na profesor doctor Dorobantu sefa Cardiologiei (dar acum s-ar putea sa fie plecata putin in US) .........pe urma ASTEPT SCUZELE TALE IN PUBLIC, LA RI PE BLOG!

    Julia P.

    RăspundețiȘtergere
  11. Julia dragă,
    blogul meu e blogul meu.
    Respectând principiul ospitalităţii necondiţionate, nu-ţi şterg mesajul. Ba chiar te invit să vii oricând aici, dacă îţi place locul ăsta.
    Pe Blogul Roxanei Iordache mi s-a interzis accesul.
    Chiar dacă l-aş fi avut încă, nu cer scuze nici public, nici privat, pentru că ţi-am comunicat mesajul unui medic care îl îngrijea pe soţul tău.
    Insistenţa cu care intervii spre a restabili un adevăr personal, mă face să cred că doctoriţa aceea chiar nu minţea... :)
    În general, tipi care mă fac "educată", sau capabilă să-mi exprim ideile "clar şi uşor", mă lasă rece.
    Ai auzit de zicătoarea "cine se scuză, se acuză?"
    Eu încheiasem de multişor subiectul. Tu, însă, văd că sapi la el.
    Ce să-ţi zic?
    Taci şi sapă!
    Dar nu aici.

    RăspundețiȘtergere
  12. hm.......corect. Am gresit. Esti proasta. Cum altfel ai trage concluzia ca mint, cind eu stabilesc clar cu dovezi si argumente un adevar? Doar prostia poate pretinde ca minciuna sa fie lasata in pace, fara a fi descoperita. Iar tu ai MINTIT.

    Nu te teme. blogul asta NU are cum sa-mi placa avind in vedere ca ii esti gazda. Omenia si bunul simt m-ar atrate. Tu nu le ai.
    Julia

    RăspundețiȘtergere
  13. Bine, Julia.
    Atunci... nu te mai reţin.
    Du-te în pace!

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru Matilda...
    http://www.youtube.com/watch?v=4pYP7F9dkNY

    RăspundețiȘtergere