duminică, 31 ianuarie 2010

Poate...

„ Controversatul om de afaceri Sandu Anghel, cunoscut in lumea interlopa drept Bercea Mondial, s-a inrudit cu familia Basescu dupa ce fratele presedintelui, Mircea Basescu, i-a botezat una dintre nepoate.”

Nu cred că, din punct de vedere jurnalistic, paragraful ăsta prezintă cea mai mică fisură.
E redactat cu obiectivism şi detaşare, de un profesionist , pe ziare.com.
Eu n-aş fi fost capabilă s-o formulez aşa de aseptic.
De-aia vând paracetamol la populaţie şi returnez Reductilul la furnizor: fiindcă atâta pot, atâta fac.

În capul meu, ştirea asta suna altfel:
"Preşedintele Traian Băsescu, profitând de o obligaţie a fratelui său, Mircea Băsescu, faţă de familia unui ţigan marcant în clanurile mafiote căruia i-a botezat nepoata, a mai testat o dată, cu succes, anduranţa poporului suveran, permiţând mediatizarea ceremoniei religioase. Punct.”

Sigur că în varianta mea, ştirea nu mai era ştire, ci interpretarea unui fapt petrecut în imediata noastră apropiere.

De-aia n-aş fi putut să fiu niciodată jurnalist, fiindcă mă împiedic de amănunte...

De pildă, am contabilizat 10 -11 bancnote de 50 de lei, aruncate lent, în cristelniţă, prin numărare relaxată, de către bunicul botezatei, în aşa fel încât camera să aibă timp să le filmeze plutirea, una câte una, pentru prostimea extaziată, care e convinsă că „botezul este in sine un act minunat, crestinesc, desavarsit si nu asta e problema” ... [comentariu pe blogul lui Ciutacu]

Unsprezece bancnote emise de BNR, care pot semnifica o pensie la limita supravieţuirii, adică plata întreţinerii, plus abonamentul tv, plus cornul şi laptele zilnice, dacă garsoniera e proprietate personală.
Poate şi o reţetă compensată 90%, cu condiţia să fii un banal hipertensiv de bătrâneţe.
Poate şi-o ciocolată, când te duci, o dată pe lună, să-ţi vezi nepotul şi nu se face să mergi cu mâna goală, să nu creadă copiii că nu te descurci din pensie.
Poate...

Poate că de-aia pluteau bancnotele în apa sfinţită ca nişte petale de trandafiri: ca să se bucure cinci milioane de ipocriţi, că până şi-un ţigan burtos, putred de bogat prin furt, tatăl câtorva tinere ţigănci mustăcioase prin exces de testosteron, când se cumetreşte cu familia prezidenţială, apăi nu se uită la o pensie de amărăştean, o aruncă în cristelniţă, cristelniţa ei de viaţă, că o viaţă avem!

7 comentarii:

  1. Chiar aşa, "a mai testat o dată".
    Ca să vadă cât mai rabdă?
    Rabdă.
    Răbdăm mult?
    Problema e alta. Pe noi ne mai rabdă?
    Pământul.
    Citez, că altceva ce să fac.
    "Prea v-aţi arătat arama... "

    RăspundețiȘtergere
  2. si ierea plin televizoru' de doamne rome cu auru' pa iele, mincatz-ash!
    Sa fi fost acolo si Basescu T., ar fi avut ce pupa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Uneori mă cuprinde furia, ElZap, şi nu-mi mai vine deloc să râd. Mă părăseşte şi instinctul de autoconservare, dau frâu liber urii...
    Da. Poate că de rasă. De rasa asta blestemată a burtoşilor slinoşi, cefoşi, raşi în cap (întâmplător domnu mondialu e ţigan, putea să nu fie, scârba mi-ar fi fost egală)pe care îi văd, de ce nu, împroprietăriţi de oficialităţi nu cu pământuri pentru patru-cinci case în centrul oraşului, ci cu oraşul întreg. Să fie al lor, să-ţi trimită potera de cămătari la uşă, să-ţi ia taxă de protecţie că te lasă încă să stai în apartamentul tău de bloc, că nu i s-a căşunat şefului să dărâme blocul, poate chiar o bucată de cartier, ca să-şi facă el grădină de andive.
    Să ştim bine, clar, că nu avem cui ne plânge, findcă poliţia e neam cu el, procuratura e la fel, judecătorii îi mănâncă din palmă...
    Să vină ziua aia odată, când frica de moarte ne va învinge prostia şi ne va scoate în stradă, sponta, de data asta fără vreun scenariu admis de "servicii", ca în '89...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ina, o singură obiecţie am: nu se zice "mâncaţaş", ci "mânţacaş". Eu studiez cu Mircea Badea fenomenul :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Of,of,of, mai Bobo,mai!
    Cum lipsesc si io olecuta, cum o iei pe aratura!
    Un "banal hipertensiv"?
    Ce dracu' vrea sa -nsemne asta?

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine ai revenit, Zuzu!
    Adică unul pe care-l ţii în frâu cu enalapril de 5 mg.

    RăspundețiȘtergere
  7. de abia acum am vazut mesajul din care ati facut (tu si diavolul ala de Octav) un atac in toata regula cu minciuni si calomnii. Ar fi bine sa te ascuzi renata ca daca aflu unde esti si cine esti, te dau in judecata pentru calomnie. Sa nu crezi ca scapi cu "cine se scuza, se acuza"........o asmenea nemernicie trebuie platita, mai ales daca esti cadru medical si STII ce inseamna sa pastrezi secretul medical.

    Sotul meu NU a fost mutat la neurologie pentru ca acolo nu aveau rezerve libere, si de aceea a trebuit sa se duca Dr. Poalelungi sa-l vada la cardiologie, MINCINOASO! Si simbata pe 9 (prima zi de internare) eu am fost cu el la CT scan la Euro-clinica, dusi cu pompierii si cu salvarea ca in sistemul vostru de sanatate cine este peste 110 kile poate sa moara ca e prea mare pt mesele voastre....MINCINOASA ORDINARA CE ESTI! Ascunde-te bine, sa nu dea Domnul sa te gasesc!

    RăspundețiȘtergere