sâmbătă, 30 ianuarie 2010

siglăDupă ce-am citit-o pe sebra , la capitolul “probleme arzătoare româneşti”, tot la litera “M” şi pre-Mutu, fireşte, avem Mărul Pedelist.

Dacă e bun de siglă de partid popular.
Dacă e destul de expresiv şi încărcat ideologic.
Dacă e “curat”, fără E-uri şi conservanţi, cu excepţia celor două E-uri admise şi trimise în Parlamentul European şi, respectiv, la conducerea unui dublu minister.

Eu înclin să cred că nu.

Dacă partidul ăsta de moftangii, poftangii, bordurişti şi pafarişti ar fi avut, în pofida neruşinării care-i ajută să supravieţuiască la vârf, un strop de umor, ar fi ales ca siglă Morcovul. Tot cu “M”.


Avantajele Morcov vs. Măr se văd cu ochiul liber de pe Marte.
Primo, după ce ar fi ales fructa sau leguma care să-i reprezinte, nu era nevoie de vreun congres extraordinar, ca să stabilească şi de ce culoare să fie: morcovul e, de când mama lui l-a făcut, portocaliu. Adică exact ce le trebuie.
Secundo, dacă mărul e, oarecum, personaj biblic secundar, cu diverse conotaţii spre păcat, morcovul e personajul principal în sintagma “a-ţi intra morcovul”, ceea ce nouă, de fapt, ni s-a şi întâmplat.
Mai transparenţă politică de-atât, nu ştiu ce ne-am fi putut dori.
Şi tertio, dar nu chiar în cele din urmă, morcovul ar da sens urării pe care ne-o tot face domnul preşedinte Băsescu, de când s-a ales prima oară : aia cu trăitul bine. Dar nu pe pământ, ci în.
Ca morcovul.

9 comentarii:

 1. Renata:)))
  Propun sa modifici poza ca sa se vada doar ceva frunze:))

  RăspundețiȘtergere
 2. EXPOZITIA PATAPIEVICI DESCHISA DUPA DOI ANI DE ZILE !

  ULUITOR, INCREDIBIL,SENZATIONAL, DEMENT !

  Scandalul ICR creiat prin chemarea de catre mine a politiei americane la expozitia din NEW YORK ramane actual. Expozitia este deschisa si azi dupa aproape doi ani. Articolul scris acum doi ani ramane valabil ,cu singura deosebire fiind faptul ca bugetul ICR sa marit cu 4 milioane $ peste bugetul din anul trecut.
Probabil Presedintele de onoare al ICR ,Traian Basescu consindera ca in mijloc de
criza, cand se taie pensile, oamenii sunt dati afara si copii nu au ce manca ,trebue furat mai mult !
DESCHIDETI BLOGUL ROBERT HORVATH-DEVA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  FOTOGRAFII CU POLITISTI AMERICANI DESCINZAND IN MIEZ DE NOAPTE
  LA ICR NEW YORK.


  MANDAT PENTRU ARESTAREA LUI BASESCU LA NEW YORK
Astazi 12 Noiembrie publicatia New York Magazin a spart cenzura. Redactorul Culian , jurnalist al curajului si adevarului a publicat articolul “Morminte la Bucuresti, Menore la la New York”. El desvalue fapte noi, incendiare ,despre scandalul ICR ,New York: Expozitia antisemita nu a fost una romanaeasca, ci una araba. Mana care a desecrat menore manjind, cu sange cuvantul Fuck, este al arabului OMAR MARWAN AMBAKI.( romanii au fost doar decorul si diversiunea).. . Acesta expozitie de si oficial a fost inchisa la 15 August, este deschisa si azi dupa trei luni de zile….probabil pana la intoarcerea presedintelui din Siria …. Rezultatul anchetei americane incepe sa-si faca loc in media americana….. Profanarea mormintelor este legata de desecrarea menorelor…Se profileaza un scandal international….. Culmea ironiei, face ca.Anti Defamation League cea mai puternica asociatie evreiasca , se se afle cu sediul, la doua minute de galeria ICR. Articolul descrie in amanunt, descinderea in noaptea de 29 octombrie a unei unitati speciale in Hate Crime, pentru a lua probe. Faptul ca presedintele Basescu deschide,sponsorizeaza si refuza sa inchida ,un eveniment extremist care promoveaza teroarea si si ura de rasa in mijlocul celui mai mare oras american, la doi pasi de sediul ONU,creiaza o situatue fara precedent. Aceasta provocare cere un raspuns pe masura . Baza penala o reprezinta “plangerea”adresata politiei, in care subsemnatul cer deschidera unei anchete si dezamorsarea unei bombe a terorismului ideologic islamic. Aceast document oficial impreuna cu probele adunate, pun bazele Mandatului de Arestare in U.S., a cetateanului roman Traian Basescu. Copia acestui document ,cu antetul politiei americane si numar de inregistrare sta la dispozitia celor interesati . Robert Horvath Cineast New York 14 noiembrie 2008 ( cititi nymagazin nr 593 )
http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/

  RăspundețiȘtergere
 3. HAHAHA ! Bine zis ! Mă gîndesc totuşi, că pentru grămada de guiţători din Modrogan mai nimerit ar fi napul, sau ştirul...

  RăspundețiȘtergere
 4. Renata,


  De ce n-ai pus morcovul cu vârful în sus, adică în poziţie erectă, dacă tot ai avansat ideea asta cu sigla? Doar ştii că partidul ăsta e, pe cât de popular, pe-atât de viril...

  RăspundețiȘtergere
 5. Hai-Hui,
  e "opera" mea şi nu mai modific nimic. :)
  Eşti tu aşa expert, să recunoşti morcovul după frunze? Las', să se vadă şi partea ascunsă a lucrurilor!

  RăspundețiȘtergere
 6. Matilda,
  insist pe morcov pentru culoare: nu admite variaţii.

  Pe urmă... hai să nu ne facem iluzii! În Modrogan nu-s doar guiţători. Mai sunt şi carnasiere periculoase. În vârful piramidei trofice stă Râsul, sub el e un fel de pisică blondă, apoi vin rozătoarele bine adaptate...
  Porci, da, or fi, în teritoriu. Porcii sunt buni, fiindcă le dai un blid de lături şi le-ai ocupat râtul. Dar la vârf, sunt numai carnivore specializate.
  Mă întreb mereu pe unde să-l clasific pe Boc. Un gândac pătruns de propria-i importanţă efemeră ? O măslină?!
  Un gândac în salata de "buf", care se confundă cu o măslină şi se crede cireaşa de pe tort?
  Pentru mine, Boc e doar un Bobu. Prenumele comun mă scuteşte de argumentare...
  Am şi eu o obsesie: că Răul Major ni se va trage din personajul Boc, şi nu din personajul Băsescu.
  Cel mai rău e când ai de-a face cu prostul autentic: ăsta se ia în serios, pe sine, se...

  RăspundețiȘtergere
 7. Florin Matei!
  Pe noi nu ne interesează actul în sine, ne doare-n cot de virilitatea partidului...
  Pe noi ne preocupă, de fapt, situaţia noastră post-coitum.
  Scăpăm cu viaţă? Ne revenim NOI în poziţie erectă?
  Dormim un pic, încă 5 ani, şi pe urmă revenim la ale noastre sau ne dormim somnul de veci?
  Eu nu sunt lămurită încă, dacă ăsta e începutul sfârşitului sau sfârşitul unui început pe picior greşit?

  RăspundețiȘtergere
 8. Intrebare:
  "Eu nu sunt lamurita inca, daca asta e inceputul sfarsitului sau sfarsitul unui inceput pe picior gresit?"

  Raspuns:
  Da.
  Sau nu.
  Depinde cum vrei sa vezi paharul, jum'ate gol ori jum'ate plin?

  RăspundețiȘtergere
 9. Mda...
  Cam ai dreptate,Hai-Hui!
  Aici, în România, ne chivernisim jumătatea goală a paharului.

  RăspundețiȘtergere